GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νικήστε τη αϋπνία στην εγκυμοσύνη

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που καθιστούν συχνά δύσκολη υπόθεση τον ύπνο και η εγκυμοσύνη μπορεί εύκολα να προσθέσει καινούργιους. Μερικο...


Υπάρχουν πολλοί λόγοι που καθιστούν συχνά δύσκολη υπόθεση τον ύπνο και η εγκυμοσύνη μπορεί εύκολα να προσθέσει καινούργιους.
Μερικοί λόγοι είναι η αποδοχή της νέας κατάστασης, η σκέψη μιας καθημερινής ζωής που δε θα μοιάζει με τίποτα με της προηγούμενης, η αγωνία ότι όλα γίνονται για το καλύτερο και πολλά άλλα άγχη και προβληματισμοί μπορούν εύκολα να παρέμβουν σε αυτό που κανονικά θα έπρεπε να είναι μια ήρεμη ξεκούραση.

Εκτός από αυτό, από τον πέμπτο μήνα και έπειτα μια μικρή αϋπνία είναι φυσιολογική. Φαίνεται ότι εξαρτάται από το έμβρυο, η παρουσία του οποίου είναι τώρα πια αισθητή: κινείται, κλωτσάει, εκκρίνει ορμόνες οι οποίες παρεμβαίνουν σε εκείνες της μητέρας και βρίσκει χίλιους τρόπους για να κάνει δύσκολο τον ύπνο της.

Τι μπορείτε να κάνετε; Δείτε κάποιες απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μη χάσετε τον ύπνο σας.

- Δεν υπάρχει λόγος να βρείτε καταφύγιο στα φάρμακα, εκτός από τις περιπτώσεις απόλυτης ανάγκης και υπό τη στενή παρακολούθηση γιατρού.

- Για να διευκολύνετε τον ύπνο πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε μια κανονική ζωή. Το βράδυ καλύτερα να τρώτε ελαφριά και εύκολα στη χώνεψη γεύματα αποφεύγοντας να πηγαίνετε για ύπνο αμέσως μετά το φαγητό.

- Προσπαθήστε να μην κάνετε υπερβολικά καθιστική ζωή. Θα είναι πολύ πιο εύκολο να κοιμηθείτε όταν βάλετε στην καθημερινότητα σας διάφορες ασχολίες και δραστηριότητες.

- Αν δεν δουλεύετε σίγουρα θα αναπληρώνετε το χαμένο σας ύπνο λιγάκι στη διάρκεια της ημέρας. Δεν πρέπει όμως να υπερβάλλετε γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αντιστρέψετε το βιολογικό σας ρολόι, το οποίο έπειτα θα είναι δύσκολο να το επαναφέρετε στους κανονικούς ρυθμούς. Στην καλύτερη περίπτωση πρέπει να αποφεύγετε τελείως τους απογευματινούς υπνάκους. Καλύτερα να φτάσετε στο βράδυ εντελώς κουρασμένες και νυσταγμένες έτσι ώστε να κοιμηθείτε πολύ εύκολα.

- Αν δεν καταφέρνετε να κοιμηθείτε μη παραμένετε ξαπλωμένες στο σκοτάδι και να σκέφτεστε. Αν και στην αρχή φαίνεται παράξενο, είναι καλύτερα να σηκωθείτε, να ξαπλώσετε στον καναπέ του σαλονιού, να διαβάσετε ένα βιβλίο/περιοδικό ή να ακούσετε λίγη μουσική. Αν αφαιρεθείτε και αφήσετε τις σκέψεις σας να απομακρυνθούν από τις μικρές ανησυχίες, θα σας επιτρέψει να χαλαρώσετε και θα σας βοηθήσει να σας φέρει πιο κοντά στον ύπνο.

- Αποφύγετε να κρατήσετε ξύπνιο και το σύζυγο σας γιατί το να είστε κουρασμένοι, άυπνοι και εξαντλημένοι και οι δύο στη διάρκεια της ημέρας δε θα διευκολύνει με κανέναν τρόπο την οικογενειακή ζωή.

- Αποφύγετε το καφέ, το τσάι και τα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη από τις 12 το μεσημέρι και έπειτα.

- Αποφύγετε να πίνετε πολλά υγρά πριν τον ύπνο.

- Κάντε ένα ζεστό μπάνιο πριν τον ύπνο με έλαια όπως χαμομήλι ή λεβάντα και θα δείτε ότι θα χαλαρώσετε αμέσως.

- Δοκιμάστε να πιείτε ένα ζεστό ποτήρι γάλα ή χαμομήλι πριν πέσετε για ύπνο. Είναι ένα πολύ χαλαρωτικά αφεψήματα.

- Μην βλέπετε στην τηλεόραση κάτι που θα σας προκαλέσει άγχος, νευρικότητα και θα σας τρομάξει.

- Απομακρύνετε από το δωμάτιο συσκευές με θόρυβο ή φως, όπως ρολόγια, ξυπνητήρια, κινητά και ηλεκτρονικές συσκευές με λαμπάκια που αναβοσβήνουν και διατηρήστε όσο περισσότερο μπορείτε το χώρο σκοτεινό.

- Ρυθμίστε την θερμοκρασία του δωματίου στους 21-22 βαθμούς Κελσίου.

...ελπίζουμε οι παραπάνω συμβουλές να σας βοηθήσουν και σας ευχόμαστε όνειρα γλυκά!
http://mammyland.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση