GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βουλοκέρι στην παιδεία και στο μέλλον μας

Η απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων και οι οριζόντιες περικοπές ήταν η χαριστική βολή προς τα Πανεπιστήμια, τα οποία, η κυβέρνηση των προθύ...


Η απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων και οι οριζόντιες περικοπές ήταν η χαριστική βολή προς τα Πανεπιστήμια, τα οποία, η κυβέρνηση των προθύμων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον θάνατο. Αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατάντια...

των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και για τις αποφάσεις της Συγκλήτου των μεγαλύτερων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας για αναστολή λειτουργίας είναι οι εγκληματικές πολιτικές αυτής της κυβέρνησης.

Μια κυβέρνηση που θέλει να διαλύσει εντελώς την δημόσια και δωρεάν παιδεία, θέλει να καταστρέψει τα Πανεπιστήμια, θέλει τους νέους χωρίς γνώση, χωρίς σκέψη, χωρίς μόρφωση, χωρίς καλλιέργεια, άβουλα πιόνια του απάνθρωπου και ανθελληνικού συστήματος που μεθοδικά δημιουργούν. Ένας λαός αμόρφωτος και απαίδευτος μπορεί να χειραγωγηθεί καλύτερα. Αυτός είναι ο στόχος τους.

Οι εγκάθετοι της κυβέρνησης προσπαθούν, μέσω των διάφορων μηχανισμών τους και των διεφθαρμένων των Μ.Μ.Ε., να στρέψουν τον κόσμο ενάντια στις αποφάσεις των εκπαιδευτικών και των υπαλλήλων. Ήδη νεολαιίστικοι κομματικοί μηχανισμοί στα πανεπιστημιακά ιδρύματα διαλαλούν ανερυθρίαστα την κυβερνητική προπαγάνδα, αποκρύπτοντας σκόπιμα την πραγματική αλήθεια, την οποία, έστω και κρυφά, βαθιά μέσα τους, γνωρίζουν και αποδέχονται. Όμως, αυτή την φορά δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα τους. Δεν πρέπει να δεχθούμε αγόγγυστα και απερίσκεπτα την κυβερνητική προπαγάνδα. Σκοπός της κυβέρνησης είναι να στρέψει την μια κοινωνική και εργασιακή ομάδα απέναντι στην άλλη.

Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων στέκεται ενάντια στις απαράδεκτες κυβερνητικές πολιτικές που θέλουν να εξολοθρεύσουν την παιδεία προς τέρψιν της ΤΡΟΪΚΑ και των δανειστών. Δηλώνει αλληλέγγυα και στηρίζει τους αγώνες του διδακτικού, ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού των Πανεπιστημίων και τους καλεί να συνεχίσουν. Καλούμε όλους τους νέους, όλους τους φοιτητές, όλες τις κοινωνικές ομάδες να ενωθούν μαζί τους, γιατί η παιδεία είναι το ύψιστο αγαθό και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ελεύθερου ανθρώπου. Πρέπει πάση θυσία να προστατευτεί. Όλοι μαζί ενωμένοι, αντιστεκόμαστε σθεναρά στις κυβερνητικές πολιτικές, ανατρέπουμε τα σχέδια τους και απαιτούμε την απόσυρση των μέτρων αυτών που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην μη βιωσιμότητα των ελληνικών Πανεπιστημίων. Πανεπιστήμια που έχουν βγάλει άριστους διεθνώς αναγνωρισμένους και προτιμώμενους Έλληνες επιστήμονες. Δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν ολοσχερώς τη ζωή και το μέλλον της νέας γενιάς Ελλήνων και να σβήσουν και την τελευταία ελπίδα σωτηρίας ακόμη και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και βέβαια της παιδείας γενικότερα. Μεγαλύτερη ανθελληνική πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει!

Το σύνθημα «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία», εν έτει 2013, φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Να είναι η γενιά μας, η νέα γενιά, αυτή που θα παλέψει για να προστατέψει τα δικαιώματά μας σε αυτά και να διώξει όλους αυτούς που μας τα στερούν. Να είμαστε εμείς που θα φέρουμε και πάλι την τροφή σε κάθε σπίτι, την παιδεία σε κάθε νέο, την ελευθερία σε όλους τους πολίτες, αλλά και στην ίδια μας την χώρα. Να είμαστε εμείς που θα επαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των νέων, την ηρεμία και την γαλήνη στις ψυχές μας, την σιγουριά, την ασφάλεια και την ευημερία στους πολίτες. Να είμαστε εμείς η γενιά που θα πάρει την πατρίδα μας πίσω. Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Όλοι μαζί οι Έλληνες ενωμένοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση