GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χρύσανθος Λ.: Με την Χρυσή Αυγή δεν μπορώ να συζητήσω πολιτικά...(?)

Οι New York Times έγραψαν ότι το έγκλημα στο Κερατσίνι ήταν «το πιο σοβαρό κρούσμα βίας» από τη Χρυσή Αυγή μετά την είσοδο της στη Κοινοβ...


Οι New York Times έγραψαν ότι το έγκλημα στο Κερατσίνι ήταν «το πιο σοβαρό κρούσμα βίας» από τη Χρυσή Αυγή μετά την είσοδο της στη Κοινοβούλιο. 
 Πράγματι, αλλά η επιλογή της χρονικής στιγμής ήταν τυχαία;
Κατ΄αρχάς τα γεγονότα δείχνουν ότι ο δολοφόνος δεν ήταν κάποιος ακροδεξιός που έδρασε αυτόβουλα και παρορμητικά, αλλά γνωστός Χρυσαυγίτης που εκτέλεσε τον αριστερό αντιφασίστα βάσει σχεδίου και μάλιστα με τέτοια ψυχρότητα και ακρίβεια, που παρέπεμπαν σε πλούσια «επαγγελματική προϋπηρεσία».
Ακόμη και αν δεν αποδειχθεί άμεση πολιτική καθοδήγηση στη δολοφονία ή αυτή συγκαλυφθεί, όπως και στην περίπτωση της Μαρφίν, και η ευθύνη περιοριστεί στο επίπεδο μιας συμμορίας, πάλι η πολιτική σοβαρότητα του κρούσματος παραμένει. Διότι φαίνεται ότι η ΧΑ συμμετέχει σε ένα σχέδιο αιματηρής πόλωσης της προεκλογικής περιόδου, που αναμένεται άμεσα να εκβιάσουν οι νέες υποχωρήσεις στην τρόικα.
Το ερώτημα είναι εάν αυτή η εμπρηστική κίνηση της ΧΑ αφορά επιλογή της ηγεσίας της, γιατί έτσι θεωρεί ότι συντηρεί και αυξάνει την επιρροή της, ή εάν αφορά ένα γενικότερο σχέδιο της σκληρής δεξιάς με ορίζοντα μετεκλογικών ανακατατάξεων και συμμαχιών στον ευρύτερο χώρο της δεξιάς παράταξης.
Οι εμφυλιοπολεμικές ρητορικές και πρακτικές των τελευταίων ημερών σε όλη τη χώρα με αποκορύφωμα το έγκλημα στο Κερατσίνι στην ουσία ακυρώνουν την θεωρία των δύο άκρων, που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε η συγκυβέρνηση κατά της Αριστεράς, διότι πλέον αυτή λειτουργεί σαν το άλλοθι της ΧΑ, δίνοντας δημοκρατική επίφαση στην εγκληματική της δράση.
Κάποιοι απλά ανιστόρητοι και απερίσκεπτοι ή αντίθετα πολύ μεθοδικοί και αποφασισμένοι προσπαθούν να ξαναβάλουν την χώρα στη σκουριασμένη μηχανή του εμφυλιοπολεμικού χρόνου. Γιατί έτσι νομίζουν ότι θα ανανεώσουν την παραμονή τους στην εξουσία, αδιαφορώντας βέβαια για το χάος και τη δυστυχία που θα προσθέσουν στην ήδη πολύπαθη κοινωνία μας.
Αλλά ό, τι συμβαίνει σήμερα στην χώρα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στην πολιτική ιστορία των κρατών. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές είναι εξαιρετικά χρήσιμο να αντιπαραβάλλουμε στις ανιστόρητες και απολίτικες θεωρήσεις, έγκριτες επιστημονικές έρευνες στις οποίες έχουν μελετηθεί αντίστοιχες ιστορικές περίοδοι. Επιλέγω την «Ανατομία του Φασισμού» του Ρόμπερτ Πάξτον, μια πολύ γνωστή μελέτη για τον φασισμό και τον ναζισμό. 
Τα αποσπάσματα που ακολουθούν αναφέρονται στην άνοδο του φασισμού στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης και τα αφήνω ασχολίαστα γιατί ακριβώς είναι τόσο εύγλωττα, που δεν χρειάζονται τίποτε περισσότερο για να αντλήσουμε τη σημασία τους για αυτά που συμβαίνουν ή μέλλουν να συμβούν στη χώρα μας – αν βέβαια παραμείνουμε αδρανείς:
«Εκείνο που είχαν να προσφέρουν οι φασίστες ήταν πιο σημαντικό από τα μειονεκτήματα που θα προέκυπταν αν άφηναν αυτά τα καθάρματα να καταλάβουν με τη βία μέρος του πολιτικού χώρου που ανήκε στην Αριστερά.
[...]
Υπήρξαν διάφορα είδη συνεργασίας των συντηρητικών για την άνοδο των φασιστών στην εξουσία. Κατ΄αρχάς, υπήρξε συνεργία στη φασιστική βία κατά της Αριστεράς.
[...]
Ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη τις εναλλακτικές λύσεις  – την Αριστερά στην εξουσία ή μια στρατιωτική δικτατορία όπου πιθανότατα θα εξοστράκιζαν και τους κοινοβουλευτικούς συντηρητικούς και τους φασίστες – και οι δύο πλευρές ήταν πρόθυμες να προσαρμοστούν αναλόγως και να μετριάσουν τις φιλοδοξίες τους.
[...]
Η περίοδος κατά την οποία ένας αρχηγός φασιστικού κόμματος διαπραγματεύεται με τους ηγέτες συντηρητικών κομμάτων την είσοδό του στους κύκλους της εξουσίας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Ενώ ο φασίστας κάνει μυστικές συμφωνίες με την πολιτική ελίτ, οι στρατευμένοι οπαδοί του περιμένουν με ανυπομονησία, κατηγορώντάς τον για προδοσία.
[...]
Σε μια κατάσταση όπου επικρατούν συνταγματικά αδιέξοδα και η επικείμενη απειλή εξεγέρσεων, ένα πετυχημένο φασιστικό κίνημα προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στις κλονισμένες ελίτ. Οι φασίστες μπορούσαν να προσφέρουν τους πολυάριθμους οπαδούς, κάτι που θα επέτρεπε στους συνηρητικούς να επιτύχουν κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες ικανές να λάβουν δύσκολες αποφάσεις  χωρίς να χρειάζονται τη συνεργασία απαράδεκτων αριστερών συμμάχων.
[...]
Οι φασίστες ήταν σε θέση να προσφέρουν κάτι περισσότερο από αριθμούς. Πρόβαλαν νέα φρέσκα πρόσωπα σ΄ένα κοινό κουρασμένο από το γερασμένο κράτος που δεν κατάφερνε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
[...]
Δεν θα μπορούσαν να κυβερνήσουν χωρίς το καλλιεργημένο και έμπειρο savoir faire που διέθεταν οι ηγέτες των συντηρητικών κομμάτων. Εν ολίγοις οι φασίστες πρόσφεραν μια νέα συνταγή διακυβέρνησης, χωρίς όμως να μοιράζονται την εξουσία με την Αριστερά και δίχως να προβάλλουν οποιουδήποτε είδους απειλή για τα κοινωνικά και οικονομικά προνόμια και την πολιτική κυριαρχία των συντηρητικών. Οι συντηρητικοί, από τη μεριά τους, κρατούσαν τα κλειδιά για τις πύλες της εξουσίας.»

6 σχόλια

  1. Καλά, μερικοί γνωρίζετε την βασική διαφορά της βούρτσας από την π....α;

    Η Κερατέα και οι Σκουριές είναι κοινωνικοί αγώνες, μπορείς να διαφωνείς ή να συμφωνείς με το να πάνε τα σκουπίδια στην αυλή σου ή να δηλητηριάζουν το νερό και τον αέρα των παιδιών σου, αλλά αν διαφωνείς και αντιστέκεσαι, δεν είναι εγκληματική ενέργεια.

    Το να δέρνεις αλλοδαπούς, να σκοτώνεις αλλοδαπούς, γυναίκες ( Ο Φύσσας δεν ήταν το πρώτο θύμα της Χ.Α., θυμηθείτε τον Ελληνο-Αιγύπτιο, που έχασε το μάτι του από μαχαίρι, τους δυό νεκρούς πακιστανούς, το κοριτσάκι στην Νέα Μάκρη νομίζω, που το σκότωσε ο ναζιστής-χρυσαβγίτης) και να σκοτώνεις αριστερούς, δεν θεωρείται κοινωνικός αγώνας.

    Βεβαίως στη Δημοκρατία, έχεις το δικαίωμα αν θέλεις να τα ταυτίζεις.

    Απλά αν το κάνεις κατατάσσεσαι ΚΑΙ πολιτικά κάπου (φασίστας νομίζω λέγεται;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ...ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ...ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ...ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ!!!

    Είδατε πόσο έξυπνα μας παίζει το σύστημα; Ο μόνος τρόπος επιβίωσης και διαιώνισης του είναι να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Το παλαιό αλλά τόσο αποτελεσματικό διαίρει και βασίλευε. Το πρώην δίπολο μεταξύ γαλάζιων και πράσινων προσπαθούν να το αντικαταστήσουν με το νέο μεταξύ κόκκινων και μαύρων γιατί ο λαός δεν πρέπει ποτέ να είναι ενωμένος. Μια φορά συνέβηκε στο Σύνταγμα και κάνανε τα πάντα να το διαβάλουνε, να το ποδηγητήσουμε και να το καταστείλουνε.

    Μια δολοφονική πράξη από εγκληματικά στοιχεία πάει να γίνει η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τα μνημονιακά – κατοχικά καθάρματα που από χθες τρίβουν τα χέρια τους για την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε (αν όχι δημιουργήθηκε από τους ίδιους). Μέχρι και ο διακοσμητικός πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσιάστηκε να κάνει δηλώσεις. Η αντίληψη “συλλογικής ευθύνης” είναι πολύ επικίνδυνη και ξεκάθαρα αντιδημοκρατική. Το ζητούμενο αυτή την στιγμή είναι η ηρεμία και η νηφάλια αντιμετώπιση της κατάστασης από όλους στο πλαίσιο αυστηρής εφαρμογής του νόμου. Οι μόνοι που έχουν να κερδίσουν κάτι από μία εμφύλια αιματοχυσία είναι οι εχθροί της χώρας που περιμένουν να την πνίξει ο κύκλος του αίματος για να υλοποιήσουν ανενόχλητοι τα σχέδια τους.

    Τώρα όμως μάθαμε τα κόλπα τους και κυρίως μάθαμε από τα δικά μας λάθη. Ξαφνικά δεν θα ξεχάσουμε τους 5.000 νεκρούς συνανθρώπους μας, την φτώχεια και την εξαθλίωση που επέβαλαν σε ένα ολόκληρο λαό που ζει καθημερινά στην απόγνωση, την κατάθλιψη και την ανασφάλεια. Εχθρός μας δεν είναι ο διπλανός συνάνθρωπος μας είτε είναι έξυπνος ή βλάκας, νομοταγής ή παραβατικός, μαύρος ή κόκκινος. Ο εχθρός μας είναι στα κέντρα εξουσίας και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Για τα εγκληματικά στοιχεία και τις αποτρόπαιες πράξεις τους υπάρχει η ποινική νομοθεσία, ας εφαρμοστεί ότι ορίζουν οι νόμοι. Δεν χρειάζεται να λέμε το αυτονόητο σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

    Όσοι δηλώνουμε δημοκράτες δεν πρέπει να ξεχνάμε την ρήση του Βολταίρου ” Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ το δικαίωμά σου να το λες “. Αυτό όμως πρέπει να εφαρμόζεται στην πράξη και όχι στα λόγια. Για σκεφτείτε λίγο πιο πονηρά σκέφτονται να κυρήξουν παράνομο ένα κόμμα που το έχουν ψηφίσει 400.000+ Έλληνες, έχουν ήδη νομοθετήσει απαγορεύσεις για τις διαδηλώσεις και σκέφτονται να νομοθετήσουν νέες κατά των απεργιών. Αν τώρα κηρυχτεί παράνομη η Χ.Α αύριο ποιος θα έχει σειρά; Οι αγανακτισμένοι; το ΠΑΜΕ; οι αναρχικοί; Όποιος ενοχλεί (ή δεν εξυπηρετεί άλλο πια) το σύστημα.

    Ο πατριωτικός χώρος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ταυτιστεί με σκουπίδια. Εγκληματικά, αντικοινωνικά, ναζιστικά ή φασιστικά στοιχεία δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από την Ελληνική σημαία. Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα και ιδεολογίες είναι αντίθετα με τον ανθρωπιστικό Ελληνικό πολιτισμό. Τον 20ο αιώνα ο Ελληνισμός έχυσε πολύ αίμα πολεμώντας κατά σειρά τον φασισμό, ναζισμό και κουμμουνισμό. Ο εγκληματίας θα είναι πάντα εγκληματίας ότι ιδεολογία και να δηλώνει και κάτω από όποια σημαία κρύβεται. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Υπάρχουν όμως ανθρωποι που αγαπούν την χώρα, το λαό της, το έθνος και τον πολιτισμό αυτής της χώρας και ανήκουν σε όλες τις παρατάξεις. Υπάρχουν πατριώτες δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, ανένταχτοι ακόμη και αναρχικοί (και όμως υπάρχουν). Από την άλλη πάλι υπάρχουν προδότες και καθάρματα ανεξαιρέτως σε όλους τους χώρους. Ο πραγματικός πατριώτης, ο σωστός Έλληνας, ο καλός άνθρωπος, ο αληθινός δημοκράτης τείνει χέρι βοήθειας στον συνάνθρωπο του. Χτίζει σχέσεις πάνω σε όσα τους ενώνουν και όχι όσα τους χωρίζουν και τα πρώτα είναι απείρως περισσότερα και σημαντικότερα από τα δεύτερα.

    Εμείς οι ίσως αφελείς, γραφικοί και ιδεολόγοι συνεχίζουμε να προσπαθούμε για την επίτευξη της ενότητας των Ελλήνων στον αγώνα κατά των τυρράνων. Όποιος πιστεύει ότι η εθνική ενότητα είναι μια απάτη, προσπαθεί να καλύψει τις εγκληματικές του πράξεις κάτω από μια ιδεολογία, ή θέλει να ξεθάψει το τσεκούρι του πολέμου κατά των ‘άλλων’ θα μας βρει απέναντι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιλάει η ΝΔ του Μάκη Βορίδη, που τον είχε χρίσει μέσα από τη φυλακή ο Γεώργιος Παπαδόπουλος γραμματέα της νεολαίας της ΕΠΕΝ. Του Βορίδη που κυνηγούσε αριστερούς φοιτητές με το τσεκούρι, που κυκλοφορούσε με μπότες και στολή παραλλαγής, που χαιρετούσε ναζιστικά τον Μιχαλολιάκο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Η ΝΔ του Άδωνι Γεωργιάδη, που πουλούσε από την εκπομπή του το ακραία αντισημιτικό βιβλίο του Κ. Πλεύρη «Οι Εβραίοι όλη η αλήθεια», λέγοντας ότι πρόκειται για βιβλίο συγκλονιστικό με άψογη επιστημονική τεκμηρίωση. Συγκλονιστικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο ένα βιβλίο που δικαιολογεί το Ολοκαύτωμα.

    Η ΝΔ του Χαράλαμπου Αθανασίου, που έχει για σύμβουλο τον ιστορικό και συνοδοιπόρο του Σαμαρά στην ΠΟΛ.ΑΝ Ιωάννη Κωτούλα. Τον συγγραφέα του βιβλίου «Η άνοδος του Γ' Ράιχ», από το οποίο μαθαίνουμε ότι «ο ναζισμός ήταν μια μεγάλη επανάσταση κατά της γραφειοκρατίας» ότι «ο Χίτλερ ήταν ικανότατος πολεμιστής και ικανότατος ομιλητής», ότι ο ο Γκαίριγκ» ήταν διακεκριμένος αεροπόρος» ότι «τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν τμήμα της πολεμικής προσπάθειας των Γερμανών".

    Η ΝΔ του Φαήλου Κρανιδιώτη, που ζητούσε να ανοίξουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες, πολύ πριν ανοίξει η Αμυγδαλέζα. Του Φαήλου, που η σκέψη και η ανάλυση του διαπερνάται από την πεποίθηση πως όσα συμβαίνουν στον πλανήτη είναι αποτέλεσμα εβραϊκή συνωμοσίας.

    Η ΝΔ του Βύρωνα Πολύδωρα, που έχει ζητήσει κατ' επανάληψη τη συνεργασία της ΝΔ με την Χ.Α., που όπως λέει έχει πάρει 600.000 ψήφους (400.000 έχει πάρει) και πρόκειται να πάρει 1.000.000.

    Η ΝΔ του Παναγιώτη Ψωμιάδη, που στις εκλογές του Ιουνίου, τότε που ήταν υπεύθυνος για την εκστρατεία στην Βόρεια Ελλάδα, είχε αποκαλέσει την Χρυσή Αυγή «αδελφό κεντροδεξιό κόμμα».

    Η ΝΔ του Νικόλαου Δένδια, που βάζει τον Ξένιο Δία να μαζεύει τους μετανάστες από τους δρόμους και να τους μαντρώνει στην απάνθρωπη Αμυγδαλέζα, που καλύπτει τους βασανιστές των αστυνομικών τμημάτων, που ανέχεται την διείσδυση της Χ.Α. στα σώματα ασφαλείας. Του Νικόλαου Δένδια που κρατούσε τους 32 φακέλους με εγκλήματα της Χρυσής Αυγής στο συρτάρι του και τους πήγε στην εισαγγελέα μόνο όταν δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

    Η ΝΔ του Σαμαρά, που όταν μετά το 1977 η ΝΔ έπαψε να συμμετέχει στις γιορτές μίσους του Μελιγαλά, συνέχισε, ως νεαρός βουλευτής Μεσσηνίας, να πηγαίνει μόνο αυτός, εκδίδοντας μάλιστα και δελτίο τύπου που ειδοποιούσε για την εκεί παρουσία του.

    «Πόσες και πόσες ιστορίες; Πόσες και πόσες απορίες;», που θα ‘λεγε και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΤΡΟΙΚΑ ΤΩΝ ROTHSCILDS ΕΡΧΕΤΑΙ
    ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΤΩΝ ROTHSCHILDS ;
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ;
    ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ KANENA ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΚΥΦΟΥΣ.
    ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΕΝΔΡΟ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε ΤΩΡΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η εγκληματική ενέργεια στελέχους της Χ.Α σίγουρα θα της στοιχίζει σε ψήφους, γιατί , όπως λένε απλοί εν δυνάμει ψηφοφόροι της, δεν τους ψήφισαν για να χτυπάνε ή να δολοφονούν δυστυχισμένους μετανάστες ή αριστεριστές, αλλά για να διαλύσουν το διαπλεκόμενο πολιτικό- οικονομικό σύστημα. Οι ψήφοι αυτοί θα μεταφερθούν είτε στον Σύριζα είτε στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Καμμένου- Δημαρά- Μαριά.

    Από την άλλη, ο κόσμος που είναι δίκαιος καταδικάζει την εγκληματική ενέργεια του Χρυσαυγίτη, αλλά τονίζει ότι πάλι τα ΜΜΕ δεν λένε τίποτα για τις εγκληματικές ενέργειες των μνημονιακών κυβερνήσεων που από το 2009 έχουν εξοντώσει- δολοφονήσει ( αυτοκτονίες, καρδιακά, εγκεφαλικά κλπ ) χιλιάδες Έλληνες πολίτες ! Χύνουν κροκοδείλεια δάκρυα τα διαπλεκόμενα συγκροτήματα του τύπου και της τηλεόρασης για τον αδίκως δολοφονηθέντα 34χρονο, αλλά κάνουν ότι δεν βλέπουν τους χιλιάδες που έχει διαλύσει ή σκοτώσει το ΔΝΤ, το μνημόνιο και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ. Ο κόσμος είναι αηδιασμένος με την υποκρισία τους. Όσο εγκληματίας είναι ο Χρυσαυγίτης, άλλο τόσο είναι όσοι κυβερνούν τον τόπο από το 2009( όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις ) που έστειλαν στο τάφο πρόωρα δεκάδες χιλιάδες Έλληνες και άφησαν τόσα ορφανά. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια για τα κόμματα του δήθεν συνταγματικού τόξου, που εδώ και 3 χρόνια παραβιάζουν συστηματικά το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία, για να ψηφίζουν τόσα αντισυνταγματικά μέτρα.Το αποκορύφωμα είναι οι έκτακτες εισφορές, τα χαράτσια και οι νέοι φόροι στα ακίνητα και τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια. Αυτή η αντισυνταγματική, αντιδημοκρατική τους συμπεριφορά οδήγησε την Χ.Α στο 15 και 20%. Και τώρα θρηνούν ! Ουαι, υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση