GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιοι "παίζουν"για τον δήμο Πατρέων

Το αγαπημένο θέμα του Τύπου που είναι τα σενάρια για τις υποψηφιότητες ενόψει εκλογών, άρχισε και πάλι να γεμίζει σελίδες εφημερίδων και ...

Το αγαπημένο θέμα του Τύπου που είναι τα σενάρια για τις υποψηφιότητες ενόψει εκλογών, άρχισε και πάλι να γεμίζει σελίδες εφημερίδων και sites. Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον στρέφεται στους μεγάλους Δήμους, καθώς οι δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2014, δηλαδή σε εννέα μήνες από σήμερα.Τι θα γίνει όμως στην Πάτρα;

Ας αρχίσουμε με αυτούς που είτε δημοσίως, είτε σε ιδιωτικούς κύκλους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να διεκδικήσουν την εκλογή τους στο αξίωμα του Δημάρχου:
Ο νυν Δήμαρχος Γιάννης Δημαράς. Στις προηγούμενες εκλογές ήταν ανεξάρτητος, έχοντας τη στήριξη του Συνασπισμού και της ΔΗΜΑΡ. Ο ΣΥΡΙΖΑ (πολιτική μετεξέλιξη του Συνασπισμού) είναι μάλλον ξεκάθαρο, ότι ούτε καν συζητά ενδεχόμενο νέας στήριξης. Η ΔΗΜΑΡ δεν έχει τοποθετηθεί, αν και στον στενό πυρήνα των άμεσων συνεργατών του Δημάρχου βρίσκονται στελέχη της ΔΗΜΑΡ (ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λοτσάρης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΫΑΠ Αντώνης Κότσαλης, ο σύμβουλος Δημήτρης Σαρδελιάνος).

Ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Νέοι Άνθρωποι, Νέα Πόλη» Κώστας Χριστόπουλος, Στις προηγούμενες εκλογές δήλωσε ότι είναι ανεξάρτητος, ωστόσο είχε την επίσημη στήριξη της ΝΔ, ενώ και ο ίδιος είναι μέλος του κόμματος.

Ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της «Ανυπότακτης Πολιτείας», Χρήστος Πατούχας. Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές δεν είχε την επίσημη στήριξη του πολιτικού σχηματισμού, αν και υπέρ της υποψηφιότητάς του είχαν ταχθεί κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλίας Πάτρας», Ανδρέας Τζουραμάνης. Η δημοτική του παράταξη είναι ανεξάρτητη καίτοι ο ίδιος προέρχεται από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης που ηγείται ο Δημήτρης Κατσικόπουλος ( ο οποίος φαίνεται ότι έλαβε οριστικά την απόφαση να μετακομίσει πολιτικά στα Καλάβρυτα), Νίκος Τζανάκος και Αλέξης Σκαρμέας, που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο νυν Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο οποίος πολιτικά τοποθετείται στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ο πρώην βουλευτής της Πολιτικής Ανοιξης και γνωστός γυναικολόγος Νίκος Οικονομόπουλος.

Ο αντιδήμαρχος επί Δημαρχίας Καράβολα, Δημήτρης Πεφάνης, ο οποίος ανήκε στο ΠΑΣΟΚ έχοντας πολιτικές σχέσεις και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και με τον Ανδρέα Λοβέρδο που δεν είναι πλέον στο ΠΑΣΟΚ.

Αφήσαμε για το τέλος την αναφορά στον Κώστα Πελετίδη της παράταξης «Πάτρα Μπροστά, Ενωμένοι» που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, επειδή στο χώρο αυτό δεν χωρούν προσωπικές φιλοδοξίες. Αν θα είναι και πάλι ο ίδιος υποψήφιος θα εξαρτηθεί από την απόφαση του ΚΚΕ. Είναι σίγουρο πάντως ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα θα στηρίξει δικό του υποψήφιο και πιθανόν, αυτός θα είναι ο Κώστας Πελετίδης, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές συγκέντρωσε ποσοστό κατά πολύ μεγαλύτερο της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ.

Εκτός των παραπάνω να αναφέρουμε και τον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο ο οποίος δεν έχει κρύψει ποτέ ότι αποτελεί διακαή του πόθο να καθίσει στην καρέκλα του Δημάρχου Πατρέων. Επίσης, φαίνεται ότι ο νυν Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, που κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν ως μια καλή υποψηφιότητα για τον Δήμο Πατρέων, φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να ξαναδώσει τη μάχη της Περιφέρειας.

Αυτά είναι τα ονόματα των μέχρι σήμερα ενδιαφερομένων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάποιος από τους παραπάνω θα είναι και ο νέος Δήμαρχος της Πάτρας, τον Μάιο του 2014. Αγνωστο παραμένει τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ολα δείχνουν πως κρατά στα χέρια του ... το κλειδί των εξελίξεων, δεδομένης της μεγάλης του δύναμης στην Πάτρα.

Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση