GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βενιζέλος: Αδυναμία του Συμβουλίου Ασφαλείας να λάβει αποφάσεις

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την παρέμβαση του στη συζήτηση για τη Συρία που έλαβε...


Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την παρέμβαση του στη συζήτηση για τη Συρία που έλαβε χώρα στο σημερινό άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών κρατών-μελών της Ε.Ε. προέβη στις εξής βασικές τοποθετήσεις:
Έχουμε ένα καθαρό σημείο αφετηρίας. Καταδικάζουμε όλοι απερίφραστα τη χρήση χημικών όπλων ως ειδεχθές έγκλημα και θέλουμε όλα να κινηθούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Έχουμε ένα καθαρό στόχο. Να διαφυλάξουμε την πολιτική διαδικασία, την προοπτική της Γενεύης ΙΙ. Έχουμε, όμως, δύο μεγάλες δυσκολίες.
Η πρώτη είναι η αδυναμία του Συμβουλίου Ασφαλείας να λάβει αποφάσεις. Η δεύτερη και πιο ουσιαστική είναι η ίδια η πολύπλοκη και αντιφατική κατάσταση που υπάρχει στη Συρία πριν και μετά τη χρήση χημικών όπλων. Δεν είναι εύκολο να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική της διεθνούς κοινότητας για μία συνθετική και βιώσιμη πολιτική λύση στη Συρία. Αυτό είναι, όμως, που πρέπει να κάνουμε, αν θέλουμε να διαφυλάξουμε την υπόσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως πολιτικής οντότητας, αλλά και την ευρωατλαντική εταιρική σχέση. Αυτή είναι η πραγματική δυσκολία και η πραγματική υποχρέωση μας: να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε όχι μόνο την αντίδραση απέναντι στο συγκεκριμένο έγκλημα, αλλά και για τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη Συρία που θα οδηγεί σε πραγματική λύση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση