GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Χημεία ανέκαθεν αποτελούσε βασική επιστήμη...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ.  Ο Σύνδεσμος Χημικών Βορείου Ελλάδος, συμφωνώντας με τις θέσεις της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ), με τ...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. 

Ο Σύνδεσμος Χημικών Βορείου Ελλάδος, συμφωνώντας με τις θέσεις της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ), με την παρούσα επιστολή επιχειρεί να καταστήσει σαφή την ιδιαίτερη σπουδαιότητα του μαθήματος της Χημείας στο σύγχρονο Λύκειο και συμφωνεί με την πρόταση του υπό συζήτηση σχεδίου Νόμου στη Βουλή, που την αναφέρει ως υποχρεωτικά εξεταζόμενο μάθημα στο σύστημα εισαγωγής των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η Χημεία ανέκαθεν αποτελούσε βασική επιστήμη και απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο για τις περισσότερες σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς επίσης και βασικό εξεταζόμενο μάθημα για την εισαγωγή των μαθητών στην Ανώτατη Εκπαίδευση όλων σχεδόν των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Εξεταστικών Συστημάτων.
Προφανώς με τη θέση μας αυτή δεν αποσκοπούμε στην αντιπαράθεση με άλλους επιστημονικούς κλάδους, που εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τις αλλαγές του προτεινόμενου συστήματος εξετάσεων, αλλά κάποτε θα πρέπει να αρθεί η αδικία των τελευταίων χρόνων και οι εκπαιδευτικές στρεβλώσεις, που αναφέρονται στην μέχρι τώρα υποβάθμιση του μαθήματος της Χημείας και πιστεύουμε ότι τώρα παρουσιάζεται η κατάλληλη ευκαιρία.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΧΒΕ 
Αναστ. Ζουμπούλης
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΧΒΕ
Ιωαν. Ζώη














Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση