GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψήφισμα του Συμβουλίου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων του

Το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην έκτακτη συνεδρίασή του με αριθμό 8/24-9-2013, εκφράζει τη ριζική αντίθεσή του στην κα...


Το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην έκτακτη συνεδρίασή του με αριθμό 8/24-9-2013, εκφράζει τη ριζική αντίθεσή του στην κατάργηση  48 οργανικών και προσωποπαγών θέσεων μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας.

Η υλοποίηση αυτής της διυπουργικής απόφασης (Υπουργείο Παιδείας και Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης):

1. Καταδεικνύει με τον πιο εμφανή τρόπο ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έλαβε υπόψη του την υπό αριθμό 16/13-9-2013 επιστολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα «Μεταρρυθμιστικές Δράσεις Υ.ΠΑΙ.Θ. – Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων» όπου αναδεικνύεται η άμεση ανάγκη για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, προκειμένου να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

2. Αγνοεί πλήρως τη δραματική συρρίκνωση του διοικητικού προσωπικού που συντελέστηκε πρόσφατα (α) με την απομάκρυνση 19 διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατά την α’ φάση της διαθεσιμότητας – κινητικότητας, εν αντιθέσει με άλλα Πανεπιστήμια, και (β) με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις έμπειρων διοικητικών υπαλλήλων.

3. Υποβαθμίζει περαιτέρω τις εκπαιδευτικές, ερευνητικές, διοικητικές και πάνω από όλα διδακτικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου μας.

4. Είναι βέβαιον ότι θα οδηγήσει στη σημαντική υποβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται τόσο από τις διοικητικές δομές όσο και από τις υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας.

5. Οδηγεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – ένα Πανεπιστήμιο που πρόσφατα έχει λάβει άριστες κριτικές από Εξωτερικούς Αξιολογητές – στην πλήρη υποβάθμιση. Η απαξίωση αυτή επιτείνεται και από τις πρωτοφανείς περικοπές τόσο του τακτικού προϋπολογισμού όσο και του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων.

Το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφάσισε ομόφωνα να προβεί στις παρακάτω ενέργειες, προκειμένου να εκφράσει κατ’ αρχήν την αμέριστη συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του στους υπό διαθεσιμότητα – κινητικότητα υπαλλήλους αλλά και να διαμαρτυρηθεί για τη συντελούμενη βαρύτατη αδικία που θα επηρεάσει δυσμενέστατα την περαιτέρω στρατηγική ανάπτυξη του Ιδρύματος:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

________________

1. Ενημέρωση τόσο της τοπικής κοινωνίας αλλά και συνολικά της ακαδημαϊκής κοινότητας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είτε με άρθρα στις εφημερίδες είτε με συνεντεύξεις, ώστε να αναδειχθούν οι τεράστιες επιπτώσεις του σχεδίου διαθεσιμότητας – κινητικότητας των υπαλλήλων στην ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος. Ο πλέον υπαρκτός κίνδυνος είναι η υποβάθμιση του έργου των μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας που εργάζονται με επαγγελματική συνείδηση για την ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου.

2. Συνάντησή του με τους αρμόδιους Υπουργούς καθώς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προς ενημέρωσή τους ώστε να γίνει αντιληπτό ότι στην παρούσα φάση αδικείται κατάφορα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό από άλλα Πανεπιστήμια της χώρας με αποτέλεσμα την αδυναμία συνέχισης της θετικής του πορείας.

3. Αμέριστη στήριξη των προσπαθειών της Συγκλήτου και του Πρύτανη αλλά και όλων των μελών της πανεπιστημιακής οικογένειας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δημόσιου Πανεπιστημίου έτσι ώστε να αποφευχθεί η απορρύθμιση της λειτουργίας του.

Συναισθανόμενο την αποστολή του και το ακαδημαϊκό καθήκον, το Συμβούλιο καλεί, έστω και την ύστατη ώρα, το Υπουργείο να αναθεωρήσει την επιλογή του και να ορίσει ένα νέο χρονοδιάγραμμα διαλόγου με την Πανεπιστημιακή κοινότητα για την ανεύρεση κοινών τόπων και λύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση