GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εμπλοκή στη διαπραγμάτευση για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ. Αμετακίνητη η ΕΕ...

Εμμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων που έχουν χορηγηθεί προς τις δύο αμυντικές βιομηχανίες της χώρας (Ε...


Εμμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων που έχουν χορηγηθεί προς τις δύο αμυντικές βιομηχανίες της χώρας (ΕΑΣ και ΕΛΒΟ), καθώς και προς τη ΛΑΡΚΟ, γεγονός το οποίο δυσχεραίνει την προσπάθεια αναδιάρθρωσης των τριών επιχειρήσεων, που αποτελεί και ένα από τα τέσσερα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.
Αυτό προέκυψε από τη μαραθώνια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και με τη συμμετοχή του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του αναπληρωτή διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γκερτ Γιαν Κόοπμαν, των γενικών γραμματέων των υπουργείων Εθνικής 'Αμυνας και Περιβάλλοντος, καθώς και μελών των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας.
Σύμφωνα με ανώτερο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, "αναζητούνται κοινές λύσεις, αλλά δύσκολες", όμως εάν βρεθεί "κοινός τόπος" με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα των ενισχύσεων, τότε μπορεί να υπάρξει συμφωνία και με τους επικεφαλής της τρόικας.
Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, συζητούνται και άλλα εναλλακτικά σενάρια, ενώ απαιτούνται πρόσθετα στοιχεία για τα ΕΑΣ. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, είναι πολύ πιθανή μια συνάντηση- σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Οικονομικών, 'Αμυνας και Περιβάλλοντος- αλλά μετά την Κυριακή και την άφιξη των επικεφαλής της τρόικας.
Διαπραγμάτευση και για τις τράπεζες
Εκτός από το θέμα των τριών επιχειρήσεων, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και του στελέχους της ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, ετέθη και το θέμα της ενίσχυσης της κεφαλαιακής βάσης των συστημικών τραπεζών, εν όψει και των νέων stress tests στα τέλη του έτους. Σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «οι θυγατρικές των τραπεζών (στα Βαλκάνια) θα συρρικνωθούν όσο πρέπει», όπως ζητεί η τρόικα.
Σημειώνεται ότι ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας θα αρχίσει στις 3 το απόγευμα την προσεχή Κυριακή. Και όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ενώ έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για τις αποκρατικοποιήσεις και τον προϋπολογισμό του 2013, «δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2014- 2017 και για τον προϋπολογισμό του 2014». Καθώς, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, δεν υπάρχουν ακόμη τα πλήρη στοιχεία για τα ασφαλιστικά ταμεία και την υγεία.

2 σχόλια

  1. Μιλάει η ΝΔ του Μάκη Βορίδη, που τον είχε χρίσει μέσα από τη φυλακή ο Γεώργιος Παπαδόπουλος γραμματέα της νεολαίας της ΕΠΕΝ. Του Βορίδη που κυνηγούσε αριστερούς φοιτητές με το τσεκούρι, που κυκλοφορούσε με μπότες και στολή παραλλαγής, που χαιρετούσε ναζιστικά τον Μιχαλολιάκο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Η ΝΔ του Άδωνι Γεωργιάδη, που πουλούσε από την εκπομπή του το ακραία αντισημιτικό βιβλίο του Κ. Πλεύρη «Οι Εβραίοι όλη η αλήθεια», λέγοντας ότι πρόκειται για βιβλίο συγκλονιστικό με άψογη επιστημονική τεκμηρίωση. Συγκλονιστικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο ένα βιβλίο που δικαιολογεί το Ολοκαύτωμα.

    Η ΝΔ του Χαράλαμπου Αθανασίου, που έχει για σύμβουλο τον ιστορικό και συνοδοιπόρο του Σαμαρά στην ΠΟΛ.ΑΝ Ιωάννη Κωτούλα. Τον συγγραφέα του βιβλίου «Η άνοδος του Γ' Ράιχ», από το οποίο μαθαίνουμε ότι «ο ναζισμός ήταν μια μεγάλη επανάσταση κατά της γραφειοκρατίας» ότι «ο Χίτλερ ήταν ικανότατος πολεμιστής και ικανότατος ομιλητής», ότι ο ο Γκαίριγκ» ήταν διακεκριμένος αεροπόρος» ότι «τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν τμήμα της πολεμικής προσπάθειας των Γερμανών".

    Η ΝΔ του Φαήλου Κρανιδιώτη, που ζητούσε να ανοίξουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες, πολύ πριν ανοίξει η Αμυγδαλέζα. Του Φαήλου, που η σκέψη και η ανάλυση του διαπερνάται από την πεποίθηση πως όσα συμβαίνουν στον πλανήτη είναι αποτέλεσμα εβραϊκή συνωμοσίας.

    Η ΝΔ του Βύρωνα Πολύδωρα, που έχει ζητήσει κατ' επανάληψη τη συνεργασία της ΝΔ με την Χ.Α., που όπως λέει έχει πάρει 600.000 ψήφους (400.000 έχει πάρει) και πρόκειται να πάρει 1.000.000.

    Η ΝΔ του Παναγιώτη Ψωμιάδη, που στις εκλογές του Ιουνίου, τότε που ήταν υπεύθυνος για την εκστρατεία στην Βόρεια Ελλάδα, είχε αποκαλέσει την Χρυσή Αυγή «αδελφό κεντροδεξιό κόμμα».

    Η ΝΔ του Νικόλαου Δένδια, που βάζει τον Ξένιο Δία να μαζεύει τους μετανάστες από τους δρόμους και να τους μαντρώνει στην απάνθρωπη Αμυγδαλέζα, που καλύπτει τους βασανιστές των αστυνομικών τμημάτων, που ανέχεται την διείσδυση της Χ.Α. στα σώματα ασφαλείας. Του Νικόλαου Δένδια που κρατούσε τους 32 φακέλους με εγκλήματα της Χρυσής Αυγής στο συρτάρι του και τους πήγε στην εισαγγελέα μόνο όταν δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

    Η ΝΔ του Σαμαρά, που όταν μετά το 1977 η ΝΔ έπαψε να συμμετέχει στις γιορτές μίσους του Μελιγαλά, συνέχισε, ως νεαρός βουλευτής Μεσσηνίας, να πηγαίνει μόνο αυτός, εκδίδοντας μάλιστα και δελτίο τύπου που ειδοποιούσε για την εκεί παρουσία του.

    «Πόσες και πόσες ιστορίες; Πόσες και πόσες απορίες;», που θα ‘λεγε και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ

    TELIKA TO D.TOJO TI SKOPOUS EXEI?? TO K.K.E TON SYRIZA ...POIOI EINAI TO TOJO H POLITHKH ANOIJH KAI TO PASOK /////FAKKKKKKKKK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΤΡΟΙΚΑ ΤΩΝ ROTHSCILDS ΕΡΧΕΤΑΙ
    ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΤΩΝ ROTHSCHILDS ;
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ;
    ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ KANENA ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΚΥΦΟΥΣ.
    ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΕΝΔΡΟ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση