GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΜΑ Ευκαρπίας και Στρατόπεδα: Συνάντηση με τον Π. Καμμένο

Εκπρόσωποι του Δικτύου 50 και της Πρωτοβουλίας για τα στρατόπεδα στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκαν σήμερα στις 14:00 στο Μακεδονία Παλάς με το...


Εκπρόσωποι του Δικτύου 50 και της Πρωτοβουλίας για τα στρατόπεδα στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκαν σήμερα στις 14:00 στο Μακεδονία Παλάς με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παναγιώτη Καμμένο και την κοινοβουλευτική του ομάδα, στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών. Εκφράσανε την ικανοποίησή τους για την επερώτηση στη Βουλή της κ. Γιαταγάνα σχετικά με το πιθανό σκάνδαλο της στημένης δημοσκόπησης για το ΣΜΑ Ευκαρπίας. Η ίδια και σαν πρώην δικαστικός τόνισε ότι πρόκειται για καταφανέστατη εσφαλμένη διαδικασία. Στη συνέχεια ανέλυσαν το θέμα του ΣΜΑ Ευκαρπίας, για το οποίο ήταν ήδη αρκετά ενημερωμένη η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, επικροτώντας τις ενέργειές μας, κυρίως ενάντια στην αλαζονεία του συνδέσμου ΟΤΑ – ΦΟΔΣΑ, που με την τρομοκρατία (αστυνομοκρατία) προσπαθεί να επιβάλλει ένα έργο που δεν το θέλει σύσσωμη η τοπική κοινωνία , ο δήμος Παύλου Μελά και αρκετοί φορείς της Θεσσαλονίκης.
Τονίστηκε ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις, να αποσυρθούν οι δεκάδες μηνύσεις σε βάρος των κατοίκων και να γίνει διαβούλευση και συζήτηση για μια νέα σύγχρονη Διαχείριση με την συμφωνία όλων των εμπλεκομένων. Σε διαφορετική περίπτωση θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις με ευθύνη του ΦΟΔΣΑ.
Οι βασικές θέσεις του δικτύου για α) Νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό με την Ορθή Διαχείριση (διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση κλπ.) όπως στην ΕΕ με πραγματική μείωση σκουπιδιών και θέσεις εργασίας, β) Τη μη κατασκευή του γιγάντιου σε δυναμικότητα ΣΜΑ Ευκαρπίας, με εμφανή σκοπό του ΜΟΝΟ τη ΣΥΜΠΙΕΣΗ, στέλνοντας τα απορρίμματα μόνο για ΤΑΦΗ ή ΚΑΥΣΗ και η ταυτόχρονη κατασκευή μικρότερων σε δυναμικότητα ΣΜΑ , γ) την απόρριψη της ΚΑΥΣΗΣ των απορριμμάτων δ) την απόδοση Περιβαλλοντικής Δικαιοσύνης στην ήδη περιβαλλοντικά υποβαθμισμένη περιοχή του δήμου Παύλου Μελά , ΒΡΗΚΕ απόλυτα σύμφωνο τον κ. Καμμένο, ο οποίος συμπλήρωσε ότι:
¨Το λόμπυ της ΚΑΥΣΗΣ που θέλει να επιβληθεί μαζί με τους Γερμανούς Συμμάχους και κατασκευάζει φαραωνικά έργα που εξυπηρετούν τους μεγαλοεργολάβους, πρέπει να σταματήσει άμεσα από το λαό. Πότε επιτέλους στην κυβέρνηση, θα καταλάβουν ότι πρέπει να γίνει η ορθή διαχείριση απορριμμάτων και εδώ στην Ελλάδα; Δεν θέλουν νέες θέσεις εργασίας; Ξεπουλούν τα πάντα. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. Συνεχίστε δυναμικά τις κινητοποιήσεις είμαστε μαζί σας¨
Από την άλλη η συζήτηση για τα Στρατόπεδα της Θεσσαλονίκης επικεντρώθηκε στον κίνδυνο ξεπουλήματός τους μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς ήδη αρκετά έχουν περάσει εκεί.
Επισημάνθηκε το πόσο αναγκαίο είναι να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν άμεσα οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, γιατί αυτά αποτελούν την τελευταία ευκαιρία της πόλης μας για να αναπνεύσει και να αυξήσει το κοινόχρηστο πράσινο, δίνοντας διέξοδο στους πολίτες της και ομορφαίνοντας την ζωή τους.
Κοινοποιήθηκε το Ψήφισμα της Πρωτοβουλίας για τα Στρατόπεδα και δεσμεύτηκε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Καμμένος, ότι θα είναι μπροστάρης μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα στον αγώνα ενάντια σε όσους προσπαθούν να τα ξεπουλήσουν και να τα οικοπεδοποιήσουν προς όφελός τους.
Χαρακτηριστικά τόνισε ¨Θα μας βρούνε μπροστά τους και θα λογοδοτήσουν στον Ελληνικό λαό¨ τόνισε ο κ. Καμμένος, καθώς τα πρώην στρατόπεδα είναι δημόσια περιουσία και ανήκουν σε όλους τους Έλληνες.
Το Δίκτυο 50 και η πρωτοβουλία για τα Στρατόπεδα, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, τους βουλευτές Θεσσαλονίκης και την κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος για τη στήριξη στον δίκαιο αγώνα μας.

Το συντονιστικό του ΔΙΚΤΥΟΥ 50 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΤΙΤΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση