GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύμβουλος της Σερβικής κυβέρνησης ο Στρος Καν

Η σερβική οικονομία έχει σοβαρά προβλήματα, αλλά αν καταβληθούν προσπάθειες είναι δυνατή η επίλυσή τους και η επιτυχία, τόνισε ο πρώ...


Η σερβική οικονομία έχει σοβαρά προβλήματα, αλλά αν καταβληθούν προσπάθειες είναι δυνατή η επίλυσή τους και η επιτυχία, τόνισε ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν, μετά από διαβουλεύσεις στο Βελιγράδι με τον αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τον υπουργό Οικονομίας Σάσα Ραντούλοβιτς και τον υπουργό Οικονομικών Λάζαρ Κρστιτς.
Ο Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου της σερβικής κυβέρνησης, τόνισε πως είναι ευτυχής επειδή βρίσκεται στη Σερβία και θα προσπαθήσει να βοηθήσει το λαό της και να επιλύσει τα προβλήματα. Φυσικά αυτό δεν θα είναι εύκολο – η παγκόσμια οικονομία δεν είναι καλή.
Η σερβική οικονομία έχει προβλήματα, αλλά νομίζω ότι είναι δυνατό με τις κατάλληλες προσπάθειες να επιλυθούν τα προβλήματα και να υπάρξει επιτυχία" υπογράμμισε ο κ. Στρος Καν. Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανήγγειλε ότι θα υποβάλει συγκεκριμένες συστάσεις στην κυβέρνηση της Σερβίας σε μερικούς μήνες, τονίζοντας ότι δεν έχει το "μαγικό ραβδί" και ότι τα αποτελέσματα δεν μπορούν να αναμένονται πολύ γρήγορα. Έχετε καλή πολιτική ομάδα, ο αντιπρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι σε θέση να υιοθετήσουν ορθές αποφάσεις.
 Εγώ και η ομάδα μου θα προσπαθήσουμε να ετοιμάσουμε τις συστάσεις και να τις κάνουμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικές, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για ανάκαμψη" υπογράμμισε ο Ντομινίκ Στρος Καν. Τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχει καμία χώρα χωρίς κανένα πρόβλημα και πως πιστεύει ότι τα οικονομικά και επιχειρηματικά προβλήματα μπορούν να οδηγήσουν σε αναταραχές και σε εντάσεις και ότι αυτό πρέπει να διευθετηθεί. Απαντώντας στην ερώτηση πώς θα επιλύσει το πρόβλημα της ανεργίας, ο Ντομινίκ Στρος Καν ανέφερε ότι τα προβλήματα είναι ίδια με εκείνα που αντιμετωπίζουν και άλλες χώρες του κόσμου, δεν διαφέρουν από οπουδήποτε αλλού, ότι πρέπει να συνεργαστεί στενά με την κυβέρνηση και ότι η ομάδα του, από την πλευρά της, πρέπει να δει ποιες συστάσεις μπορεί να κάνει.
Ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ επεσήμανε ότι ο ίδιος και η ομάδα του παρέχουν συμβουλές, κάτι που δεν εύκολο, αλλά πρόσθεσε ότι δεν είναι εύκολο να είσαι στην κυβέρνηση, η οποία λαμβάνει αποφάσεις. Σε ερώτηση αν τάσσεται υπέρ της λιτότητας ή της κατανάλωσης, ο πρώην γενικός διεθυντής του ΔΝΤ είπε ότι δεν επιμένει ούτε στο ένα ούτε στο άλλο, αλλά αν πρέπει να υποστηρίξει κάτι, αυτό είναι η ιδέα της ανάπτυξης. Δεν υπάρχουν λύσεις χωρίς ανάπτυξη, η ανάπτυξη καθιστά δυνατή την προόδο" είπε και τόνισε ότι ήταν ο πρώτος διευθυντής του ΔΝΤ που κατάφερε να εξοικονομήσει πόρους και ότι το 2008 όταν ξεκίνησε η κρίση επέμενε ότι ήρθε καιρός για δαπάνες και γι αυτό αποφεύχθηκε το σενάριο του 1929.
Στην ερώτηση τι ήταν εκείνο που τον προσέλκυσε στη Σερβία ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ απάντησε: "Επειδή αγαπώ τη Σερβία". Στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι ήταν ιδέα του διευθυντή της εταιρείας που προσέλαβε η κυβέρνηση της Σερβίας Βλάντιμιρ Μόλοβ και ότι αποδέχθηκε με ικανοποίηση την πρόταση.
Ο Αλεξάνταρ Βούτσις δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος επειδή ο κ. Στρος Καν δέχθηκε να συνεργαστεί με τη σερβική κυβέρνηση και ότι τμήμα της ομάδας του θα εργαστεί στο Βελιγράδι και άλλο τμήμα στο Παρίσι, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται προς το συμφέρον της Σερβίας. Γνωρίζω ότι ο ευκολότερος τρόπος είναι να συνεχίσουμε να ζούμε στο τέλμα, αλλά εμείς, σε αντίθεση με άλλους, επιθυμούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα και εργαζόμαστε. Στη Σερβία είναι σύνηθες να δέχεσαι επίθεση όταν κάτι κάνεις. Μας επιτέθηκαν για κάτι που δεν είναι αλήθεια, επειδή δεν είναι δικά μας τα μέτρα, αλλά μας επιτέθηκαν και για να αποδείξουν ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα" είπε ο κ. Βούτσιτς και πρόσθεσε:”Όμως εμείς αποφασίσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να εργαστούμε".
Ο κ. Βούτσιτς είπε ότι η συνεργασία με τον Ντομινίκ Στρος Καν θα διαρκέσει πάνω από τρεις μήνες, διάστημα κατά το οποίο ο διεθνής ειδικός θα παρέχει pro bono συμβουλές στην κυβέρνηση της Σερβίας. Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

  1. Η Πηγάδα στέρεψε

    Τις είδατε τις άφθαστου μεγαλείου σκηνές στον Μελιγαλά; Την εθνικόφρονα δυναστεία να προπηλακίζεται από την πιο εθνικόφρονα αλητεία, τον εθνικώς σκεπτόμενο δήμαρχο να μπουζουριάζεται από τον πιο εθνικώς σκεπτόμενο Παναγιώταρο, την πατριωτική παπάρα να ισοπεδώνεται από την πιο πατριωτική κασσιδιάρα - με τον τηλεβόα έφτυνε ως Καραγκιόζηδες τους θεσμικώς πενθούντες ο αγκυλωτός πατριώτης. Και τις δεκάδες ελληνικές σημαίες στα χέρια ατόμων με το σήμα των SS στο στήθος να πλαταγίζουν υπερηφάνως πάνω από τις δεξιές κεφαλές μαζί με κατάρες για προδότες και προδοσία;

    Έκτακτο, έκτακτο, και άκρως εθνοπρεπές. Ιδιαίτερα όταν ο ντουλάπας απόγονος των Γερμανοτσολιάδων άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια του δημάρχου και έδειξε σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους επισήμους ότι: Είναι βαριά, είναι βαριά, η γκλίτσα του τσολιά. Και το εθνικό ρίγος που διαπέρασε όχι μόνο τον Κασιδιάρη, μέχρις αγκυλωτού, αλλά κάθε αγνή ναζιστική ψυχή, αποκάλυψε για άλλη μια φορά την προνομιακή σχέση της Χρυσής Αυγής με τα νεκροταφεία. Αυτούς τα νεκροταφεία τούς τρέφουν ιδεολογικώς, οι νεκροκεφαλές τούς εμπνέουν, και ένα, δύο, χίλια νεκροταφεία είναι το πολιτικό τους όραμα - για μελαψούς, Εβραίους, ομοφυλόφιλους, αριστερούς, αποκλίνοντες και προδότες γενικώς.

    Το ερώτημα είναι οι άλλοι, οι θεσμικοί της δημοκρατίας και οι παρατρεχάμενοι του Σαμαρά, τι ακριβώς κάνουν στον Μελιγαλά; Γιατί δεν αρκούνται σε ένα μνημόσυνο για τις ψυχές των ανθρώπων και σε ενός λεπτού, ή και μιας ώρας καλύτερα σιγή - να βάλουν την γκλάβα τους να σκεφτεί τι έγινε τότε, πώς έγινε και κυρίως πώς δεν πρέπει να ξαναγίνει; Ποιο θησαυρό νομίζουν ότι κρύβει η Πηγάδα; Με την Πηγάδα βολεύτηκαν τόσα χρόνια, με την Πηγάδα βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν άνθρωποι, με την Πηγάδα δηλητηριάστηκαν γενιές Ελλήνων, με την Πηγάδα δικαιολόγησε το παρακράτος τα εγκλήματά του και η φασιστική χούντα τις ανείπωτες αθλιότητές της. Εν ονόματι της Πηγάδας έγιναν αίσχη πρωτοφανή. Ε, στέρεψε κι αυτή η καημένη, ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε για να φτάσει η εθνικοφροσύνη την Ελλάδα στο σημερινό μεγαλείο.

    Ας την αφήσουν λοιπόν στη νηφαλιότητα των ιστορικών. Και τι νόημα έχει ο καυγάς για το λείψανο της Πηγάδας; Αν η συμμορία των ναζί θέλει να το λατρέψει, είναι σωστό η σύγχρονη Δεξιά να φέρεται ως μόνος λειψανολάτρης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση