GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε δίλημμα η Noble για τις ενέργειές της

Η εταιρεία Noble εξετάζει τις επιλογές της αναφορικά με το θέμα της μηχανικής επιπλοκής που προέκυψε στο άναμμα της φλόγας στην πλατ...


Η εταιρεία Noble εξετάζει τις επιλογές της αναφορικά με το θέμα της μηχανικής επιπλοκής που προέκυψε στο άναμμα της φλόγας στην πλατφόρμα στο τεμάχιο 12, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.
Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι "η τελευταία πληροφόρηση είναι ότι η εταιρεία εξετάζει τις επιλογές της αναφορικά με τη μηχανική επιπλοκή που προέκυψε και αν μπορεί να την επιδιορθώσει ή αν χρειάζεται να γίνει αλλαγή του εργαλείου που δεν λειτούργησε", προσθέτοντας ότι "το εργαλείο είναι ήδη στην πλατφόρμα". Πρόσθεσε ότι, "αν μπορεί να επιδιορθωθεί άμεσα τότε μπορεί να γίνει το άναμμα της φλόγας, δηλαδή να συνεχιστεί η διαδικασία του παραγωγικού τεστ, άμεσα σε μια-δυο ημέρες ή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τέσσερεις-πέντε μέρες παραπάνω". Ερωτηθείς αν η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχει μια ιδιάζουσα κατάσταση λόγω βάθους, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «μιλάμε για θέματα μεγάλου εστιακού βάθους, αλλά και για θέματα ασφαλείας, διότι πρόκειται για ψηλές πιέσεις, έτσι η δουλειά που πρέπει να γίνει πρέπει να γίνει προσεκτικά".
Στο μεταξύ, η Κυβέρνηση συνεχίζει ανεπηρέαστη το πρόγραμμα για την αξιοποίηση του φυσικού αερίου, με συνέπεια και με συγκεκριμένους στόχους, μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν ήδη τεθεί, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης. Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και ερωτηθείς σχετικά με πληροφορίες που φέρουν τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο να κατευθύνεται στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι "υπάρχει πληροφόρηση ότι όντως το γνωστό τουρκικό πλοιάριο έχει φύγει από τουρκικό λιμάνι, αλλά δεν υπάρχει καμιά πληροφορία ότι προσεγγίζει τη δική μας αποκλειστική οικονομική ζώνη". Πρόσθεσε ότι "συνεχίζουμε ανεπηρέαστοι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με συνέπεια και με τους συγκεκριμένους στόχους σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του φυσικού αερίου της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν ήδη τεθεί, και αυτό το έχει δηλώσεις πάρα πολλές φορές και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Ενέργειας".
alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση