GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δικαίωμά μας η φύλαξη των συνόρων» [video]

Με τα βλέμματα στραμμένα στα ευρωπαϊκά σύνορα και συγκεκριμένα στη Χίο, ξεκινάει αύριο το πρωί το 5ο Φόρουμ τον Ευρωπαϊκών Ακτοφυλακών,...

Με τα βλέμματα στραμμένα στα ευρωπαϊκά σύνορα και συγκεκριμένα στη Χίο, ξεκινάει αύριο το πρωί το 5ο Φόρουμ τον Ευρωπαϊκών Ακτοφυλακών, παρουσία του των Αρχηγών των αντίστοιχων σωμάτων από όλες της χώρες της...
Ε.Ε., της αρχηγού της Frontex, υψηλόβαθμων στελεχών του ΝΑΤΟ, του Έλληνα Υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αλλά και του Γάλλου Υπουργού Μεταφορών Frederic Cuvillier.

Στη σημερι συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο Έλληνας Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Δ. Μπαντιάς, έδωσε το στίγμα των συζητήσεων της διήμερης συνόδου που θα ολοκληρωθεί το απόγευμα του Σαββάτου, τονίζοντας ότι σημαντικός χρόνος θα εξαντληθεί στο ζήτημα της Λαθρομετανάστευσης.

«Η φύλαξη των συνόρων μας με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο είναι δικαίωμά μας και κυρίως υποχρέωσή μας απέναντι στον Ελληνικό λαό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δείχνουμε το ανθρώπινο πρόσωπό μας απέναντι σε όσους συλλαμβάνονται να περνάνε τα σύνορα παράνομα και προέρχονται από χώρες όπως η Συρία. Όμως δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε αυτή την πρακτική γιατί έτσι θα νομιμοποιήσουμε και τους διακινητές που εν τέλει είναι οι μόνοι κερδισμένοι. Αυτό ας το ακούσουν ορισμένοι που εγείρουν ζητήματα ανθρωπιστικού χαρακτήρα και μας δημιουργούν προβλήματα», είπε με νόημα ο Αρχηγός του Λ.Σ..

Ο κ. Μπαντιάς απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την ποιότητα της Ευρωπαϊκής βοήθειας που δέχεται η Ελλάδα στο ζήτημα της φύλαξης των συνόρων τόνισε ότι πλέον θεωρείται απαραίτητη η αναθεώρηση της συνθήκης Δουβλίνο 2, το οποίο όμως χαρακτήρισε ως καθαρά πολιτικό θέμα.

Σημαντικά τέλος ήταν τα όσα τόνισε ο κ. Μπαντιάς σχετικά με τον ρόλο της Τουρκίας στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης αφού η γείτονα χώρα τα τελευταία 20χρόνια έχει υιοθετήσει το μοντέλο των ανοιχτών συνόρων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις χώρες που συνορεύουν με αυτή.
politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση