GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τελικά η Angela Merkel ήταν Τρομοκράτης ή Παιδόφιλος;

Από το Κόμμα Πειρατών.  Η είδηση ότι το τηλέφωνο της Angela Merkel είχε παγιδευτεί από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ (βλ. NSA), αποκαλ...

Από το Κόμμα Πειρατών. 

Η είδηση ότι το τηλέφωνο της Angela Merkel είχε παγιδευτεί από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ (βλ. NSA), αποκαλύπτει το μεγαλύτερο ψέμα που έχουν πει ποτέ για την παρακολούθηση και τις υποκλοπές -ότι δηλαδή η μαζική παρακολούθηση στοχεύει στην σύλληψη τρομοκρατών και παιδεραστών.
Η Γερμανίδα καγκελάριος είναι δικαιολογημένα έξαλλη, αλλά επίσης θα έπρεπε να είναι έξαλλη και για λογαριασμό των πολιτών της, πολύ περισσότερο.
Η μαζική παρακολούθηση δεν ήταν ποτέ για τους τρομοκράτες ή τους παιδεραστές: είναι ξεκάθαρα ένα εργαλείο για ωμή και απόλυτη κυριαρχία.
Αναδημοσίευση με μετάφραση από: INFOPOLICY, "So Was Angela Merkel A Terrorist Or A Pedophile?", RICK FALKVINGE, tag: Civil Liberties
>>> http://falkvinge.net/2013/10/30/so-was-angela-merkel-a-terrorist-or-a-pedophile/
Με την αποκάλυψη ότι το τηλέφωνο της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ είχε παγιδευτεί και ήταν στόχος υποκλοπής από τους οργανισμούς παρακολούθησης των ΗΠΑ, η μαζική παρακολούθηση βγήκε και πάλι στο προσκήνιο.
Αυτό θα μπορούσε να είναι και θετικό κατά μία άποψη, δεδομένου ότι εντείνει τη συζήτηση για τις πολιτικές ελευθερίες και τις ελευθερίες της έκφρασης, του συνέρχεσθαι, της ελευθερίας της γνώμης και του Τύπου- και για το ότι, αυτές οι ίδιες ελευθερίες πρέπει να εφαρμόζονται και πάνω στο διαδικτυακό περιβάλλον.
Σε κάποιο βαθμό όμως, είναι λυπηρό το γεγονός ότι, χρειάζεται μια προσωπική προσβολή ενάντια σε έναν από τους κορυφαίους πολιτικούς για κάτι τόσο σοβαρό όπως η απειλή για την ίδια τη δημοκρατία, για να έρθει όλο αυτό το ζήτημα στο φως, αλλά και πάλι, να 'μαστε.
Η μαζική παρακολούθηση είχε ήδη ξεδιπλωθεί συνολικά, χωρίς όμως πολλές διαμαρτυρίες, λόγω του ότι κορυφαίοι πολιτικοί εξομάλυναν την κατάσταση και τις όποιες ανησυχίες, χρησιμοποιώντας πιο βαρύγδουπα scarewords (φοβιστικές εκφράσεις, πχ. "τρομοκρατία"), κάτι που ήταν βέβαια και αναμενόμενο και αποτελεί και μια συνηθισμένη κοινή τακτική τους.
Μας έχουν συχνά και κατ' επανάληψη πει (καθησυχάζοντάς μας και δικαιολογώντας) ότι, η μαζική παρακολούθηση και η υποκλοπή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων είναι απαραίτητη για να “πιάσουν τους τρομοκράτες”. Και οι παιδόφιλοι έχουν επίσης αναφερθεί ως αιτία, από καιρό σε καιρό. Αυτό είναι επίσης τελείως και απόλυτα ένα ψέμα.
Στο πλαίσιο αυτό, επίσης, μας έχουν πει ότι, η μαζική παρακολούθηση, η σαρωτική παρακολούθηση σε όλους τους πολίτες, είναι απαραίτητη για να βρεθούν “οι βελόνες στα άχυρα”. "Σας παρακολουθούμε έτσι ώστε οι κυβερνήσεις να μπορούν να βρουν κάποιον άλλο τρομοκράτη και μόνον τυχαία αλιεύονται τα δεδομένα από το δίχτυ (dragnet) που έχουμε απλώσει", μας έχουν πει και πάλι ψευδώς.
Ωστόσο, έχουμε επίσης και την είδηση[1] ότι, ο Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε προσωπικά την υποκλοπή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων της Άνγκελα Μέρκελ. Αυτό σημαίνει ότι δεν έγινε ούτε κατά τύχη, αλλά ούτε και κατά λάθος. Ήταν άμεση, προσωπική και ατομικά στοχευμένη παρακολούθηση.
Αυτό εγείρει το αναπόφευκτο ερώτημα: Θεωρήθηκε πως η ήταν Angela Merkel, τρομοκράτης ή παιδόφιλος;
Θα πρέπει να είναι είτε το ένα, είτε το άλλο, σύμφωνα με τις δικαιολογίες που έχουμε ακούσει για την υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Οπότε, τι από τα δύο είναι τελικά; ή μήπως είναι και τα δυο;

[1] http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/germany/10407282/Barack-Obama-approved-tapping-Angela-Merkels-phone-3-years-ago.html

Η προφανής απάντηση, τώρα που έχουμε πληροφόρηση, είναι “Τίποτα από τα δυο”. Και αυτό γιατί απλά η μαζική παρακολούθηση δεν γίνεται για να πιάσει ούτε τρομοκράτες, αλλά ούτε και παιδεραστές.
Ήταν απλά ένα ψέμα, ένα μεγάλο και τολμηρό ψέμα, ένα μεγάλο και συχνά επαναλαμβανόμενο ψέμα.
Ο σκοπός των υποκλοπών ήταν και είναι πάντα για την κυριαρχία (domination). Η γεωπολιτική κυριαρχία σε σχέση με τις άλλες χώρες, η κυβερνητική κυριαρχία πάνω στους πολίτες. Για να πιέζει και να καταπιέζει τους ανθρώπους και να τους “βάζει στην θέση” τους. Για να μας “κλοτσούν την σκάλα” όταν ανεβαίνουμε ψηλά και πλησιάζουμε στην κορυφή. Όποιος έχει το πλεονέκτημα των πληροφοριών κυριαρχεί πάνω στους άλλους ανθρώπους.

(Όπως είχε πει και ο αδικοχαμένος μαχητής της ελευθερίας στο internet, ο Aaron Swartz[2]: “Information is power. But like all power, there are those who want to keep it for themselves...[3]” (Η πληροφορία είναι δύναμη. Και όπως κάθε άλλη δύναμη, αυτοί που την έχουν θέλουν να την κρατήσουν για τον εαυτό τους...
Ακόμη και αυτή η "καλή" πληροφόρηση, όπως αποτελέσματα έρευνας, νέες τεχνολογίες, ανακαλύψεις κτλ., είναι εργαλείο επιβολής της κυριαρχίας, όταν αυτοί που την έχουν την κρατάνε για τον εαυτό τους.)
[2] http://en.wikipedia.org/wiki/Aaron_Swartz
[3] http://en.wikiquote.org/wiki/Aaron_Swartz

Να σημειωθεί ότι η καγκελάριος Μέρκελ είναι αναστατωμένη μόνο επειδή το δικό της τηλέφωνο είχε παγιδευτεί. Δεν έχει εκφράσει όμως και την ίδια οργή, για τα 82 εκατομμύρια άλλους Γερμανούς ή τα 500 εκατομμύρια άλλους Ευρωπαίους, που μοιράζονται την κακοτυχία της αυτή.
Αν δεν συνεχίσουμε να μιλάμε για τις ατομικές μας ελευθερίες, οι πολιτικοί θα σταματήσουν να υποκλέπτουν ο ένας τον άλλον και θα επικεντρωθούν στην κυβερνητική μαζική υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των πολιτών. Κάτι που φυσικά και δεν είναι εντάξει να γίνεται.
Αν είστε ένα θύμα υποκλοπής, και μην γελιέστε, γιατί όντως είστε, αυτό συμβαίνει μόνο και μόνο γιατί κάποιος θέλει να έχει την κυριαρχία πάνω σας. Όλα τα άλλα είναι φθηνές και συνάμα και επικίνδυνες δικαιολογίες για τους ευκολόπιστους ή/και τους αφελείς.
Βλ. υπάρχει επίσης και το άρθρο που λέει για το πώς γνωρίζουμε με 100% βεβαιότητα ότι, ουδέποτε η μαζική παρακολούθηση δεν “ψάρεψε” έστω και έναν τρομοκράτη. Και δεν είναι απορίας άξιο αυτό να συμβαίνει αυτό... Γιατί; Γιατί απλά δεν είναι εκεί (που ψάχνουν) για να τον πιάσουν.

[4] http://falkvinge.net/2013/10/25/we-know-with-100-certainty-that-mass-surveillance-havent-foiled-a-single-terror-plot/
Μετάφραση στα ελληνικά εδώ >>> “Γνωρίζουμε με 100% βεβαιότητα ότι η μαζική παρακολούθηση δεν απέτρεψε κανένα σχέδιο για τρομοκρατικό χτύπημα”, http://goo.gl/jyd4bx

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση