GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απέδωσαν οι έλεγχοι και τα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία

Συνολικά 63.122 νέες θέσεις εργασίας κατέγραψε το σύστημα «Εργάνη» τον Σεπτέμβριο, γεγονός που επιβεβαιώνει, σύμφωνα με το υπουργείο...


Συνολικά 63.122 νέες θέσεις εργασίας κατέγραψε το σύστημα «Εργάνη» τον Σεπτέμβριο, γεγονός που επιβεβαιώνει, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ότι...
η ανακοίνωση -στις 12 Σεπτεμβρίου- της νέας αυστηρότερης ποινής για την αδήλωτη εργασία απέδωσε.

Από το αρμόδιο υπουργείο ανακοινώθηκε ότι το «Εργάνη» κατέγραψε τον περασμένο μήνα την υψηλότερη εδώ και 14 χρόνια αύξηση των ροών απασχόλησης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων το Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στις 63.122 περισσότερες νέες θέσεις εργασίας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων προέκυψε μετά την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου οπότε και ανακοινώθηκε το νέο υψηλό πρόστιμο για την ανασφάλιστη εργασία.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία ανέρχονται πλέον στο 18πλάσιο του κατώτατου μισθού ανά αδήλωτο εργαζόμενο - 10.550 ευρώ για τους άνω των 25 ετών αδήλωτους εργαζόμενους, 9.200 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι οι εκτεταμένοι και διεξοδικοί έλεγχοι κατέδειξαν ότι η άμεση και επιτόπια επιβολή αυτού του υψηλού προστίμου «έπιασε τόπο».

«Μια ολόκληρη "πόλη" 63.122 εργαζομένων εμφανίστηκε στην επίσημη αγορά εργασίας το Σεπτέμβριο λόγω των ελέγχων και των νέων προστίμων, επιβεβαιώνοντας το μέγεθος συμμόρφωσης των εργοδοτών και τη μετατροπή της "μαύρης εργασίας" σε νόμιμες θέσεις απασχόλησης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και η Επιθεώρηση Εργασίας αναδιοργανώνεται εκ βάθρων, αναβαθμίζεται και γίνεται αποτελεσματικότερη».

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε ότι ισόποσο πρόστιμο -10.550 ευρώ- θα ισχύσει και για όσους εργοδότες δεν συμπεριλάβουν τους εργαζόμενούς τους στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση που κάθε μήνα υποβάλλουν στο ΙΚΑ, ακόμη και εάν τους έχουν ήδη δηλώσει στο «Εργάνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση