GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η επέτειος του "ΟΧΙ" στην εποχή του “ναι”

Οσοι αναπνέουν την κιμωλία μέσα στις σχολικές αίθουσες γνωρίζουν καλά ότι πολλές φορές οι σχολικές γιορτές γι΄αυτή ή την άλλη εθνική επέτ...

Οσοι αναπνέουν την κιμωλία μέσα στις σχολικές αίθουσες γνωρίζουν καλά ότι πολλές φορές οι σχολικές γιορτές γι΄αυτή ή την άλλη εθνική επέτειο μόνο χασμουρητά προκαλούν σε όσους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, είναι υποχρεωμένοι να τις παρακολουθήσουν. Ισως γιατί η κυρίαρχη πολιτική προωθεί την άγνοια του παρελθόντος καθώς γνωρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο υπονομεύει κάθε δυνατότητα δράσης στο παρόν.


Ισως γιατί στο κλίμα της εποχής ευδοκιμεί η υποταγή σ’ ένα παρόν που θεωρείται αυτονόητο και δεδομένο, ενώ συγχρόνως ξεριζώνονται ερωτήματα που μπορούν να υπονομεύσουν αυτή την εικόνα.
Ισως και γιατί οι περισσότεροι δεν αντέχουν να ακούν σε κάθε επέτειο για πατρίδα, αγώνες, θυσίες και «εθνική υπερηφάνεια», για «εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία», πολλές φορές άλλοτε από εκείνους που εκποιούν κομμάτι κομμάτι την ελληνική γη και φτωχοποιούν τον λαό, άλλοτε από εκείνους που έχουν σκύψει το κεφάλι σε αυτή την κατάσταση.



2 σχόλια

  1. ΚΑΘΙΚΙΑ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 40 ΑΝΘΟΣ ΜΕ ΟΡΜΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΕΠΑΣΑΝ ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΥΡΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΣΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ . ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΖΩΕΣ ΜΑΝΝΑΔΕΣ ΜΑΤΩΣΑΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΟΡΦΑΝΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΕΙΠΩΤΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΧΩΡΙΑ ΟΣΟΙ ΕΠΕΖΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟΙ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.ΚΑΤΑΡΑ ΝΑ ΔΕΡΜΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΡΤΑΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΣΟΙ ΠΟΝΕΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΕ ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ ΙΕΧΩΒΑΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΤΙ
    ΑΠ΄΄ΟΛΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση