GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θετικά τα στοιχεία για τη γερμανική βιομηχανία

Τον μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων από το 2005 απασχολεί η γερμανική βιομηχανία, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπ...


Τον μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων από το 2005 απασχολεί η γερμανική βιομηχανία, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis), η οποία ανακοίνωσε ότι στον κλάδο εργάζονταν τον Αύγουστο 5,3 εκατομμύρια πρόσωπα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, πρόκειται για 19.000 περισσότερους εργαζόμενους από τον αντίστοιχο μήνα του 2012, το οποίο συνιστά αύξηση 0,4%. Η μεγαλύτερη αύξηση αφορά τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ ακολουθούν οι κλάδοι των πλαστικών και των συνθετικών.
Η θετική εικόνα για την γερμανική βιομηχανία συμπληρώνεται από τις τιμές των εισαγόμενων υλικών, οι οποίες κατά τον περασμένο Αύγουστο σημείωσαν πτώση 4,3%, η οποία είναι και η μεγαλύτερη των τελευταίων τεσσάρων ετών. Η προηγούμενη υψηλότερη πτώση είχε καταγραφεί τον Νοέμβριο του 2009, κατά 5%. Στην κορυφή των ειδών των οποίων η τιμή συρρικνώθηκε βρίσκονται τα υλικά για τους κλάδους της ενέργειας και της μεταλλουργίας.
Αντίστοιχα με την κατάσταση της γερμανικής οικονομίας, βελτιώνεται διαρκώς και η πίστη των καταναλωτών. Τα στοιχεία του Κέντρου του Μάνχαϊμ για την Ευρωπαϊκή Οικονομική Έρευνα (ZEW) κάνουν λόγο για τον υψηλότερο βαθμό καταναλωτικής πίστης από τον Απρίλιο του 2010, συμπεριφορά η οποία αποδίδεται κυρίως στην συγκράτηση του πληθωρισμού και στην βελτίωση της κατάστασης στην Ευρωζώνη.
«Τα σημερινά στοιχεία δίνουν την εντύπωση ότι οι αναλυτές πιστεύουν στην ανοσία της γερμανικής οικονομίας», σχολίασε σε δηλώσεις του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο του Γερμανικού Χρηματιστηρίου ο οικονομολόγος της ING Κάρστεν Μπρέσκι και πρόσθεσε: «Ο μεγάλος άγνωστος σε αυτό το σενάριο της συνεχούς δυναμικής οικονομικής ανάπτυξης στην Γερμανία είναι η κρίση χρέους των ΗΠΑ. Τα τελευταία χρόνια, η γερμανική οικονομία αποδείχθηκε ότι επωφελείται από την κρίση χρέους. Από την στιγμή που η κρίση στην Ευρωζώνη δεν κλιμακώθηκε εντελώς, η γερμανική οικονομία ωφελήθηκε από τα χαμηλά επιτόκια και από την σχετικά αδύναμη ανταλλακτική αξία» του ευρώ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση