GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ξάνθη γιόρτασε την Ελευθερία της!

-Βραβεύτηκαν τρεις δημότες για την προσφορά τους στην πόλη της Ξάνθης -Υπό αυστηρό αστυνομικό κλοιό η μαθητική και στρατιωτική παρέ...


-Βραβεύτηκαν τρεις δημότες για την προσφορά τους στην πόλη της Ξάνθης
-Υπό αυστηρό αστυνομικό κλοιό η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση...
Υπό αυστηρό αστυνομικό κλοιό πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού των 94ων Ελευθέριων της πόλης της Ξάνθης το πρωί της Παρασκευής.

Παρουσία σύσσωμης της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της πόλης και τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κ. Αθανάσιο Καρούντζο να εκπροσωπεί την κυβέρνηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12.15 το μεσημέρι η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Είχε προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και κατάθεση στεφάνων.
Παρά τις συναισθηματικές διακυμάνσεις του καιρού, με τη ζέστη και το κρύο να εναλλάσσονται διαρκώς πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στις εκδηλώσεις, ενώ για ακόμη μια φορά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στον χώρο, με τα προστατευτικά κιγκλιδώματα να μην λείπουν από την εξέδρα των επισήμων.
Βραβεύτηκαν για την προσφορά τους
Σε μια λιτή τελετή μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης, ο δήμος Ξάνθης βράβευσε για την προσφορά τους στην πόλη τρεις δημότες.

Πρόκειται για τον κ. Αθανάσιο Μουσόπουλο, ο οποίος βραβεύτηκε για την προσφορά του στα γράμματα και τον πολιτισμό και ο οποίος ιδιαίτερα συγκινημένος τόνισε με νόημα την ανάγκη του εθελοντισμού και τις αμοιβαίας προσφοράς στον άνθρωπο. Για το, σιωπηλό, φιλανθρωπικό του έργο βραβεύτηκε ο κ. Κυριάκος Σταματιάδης, ενώ για τον εθελοντισμό του ο δημότης κ. Γιάννης Πατσούρας, που προχώρησε αυτοβούλως στον αισθητικό καλλωπισμό ενός χώρου πρασίνου που βρίσκεται έξω από την οικία του.
«Ημέρα μνήμης, ημέρα τιμής»
«Ημέρα μνήμης και τιμής. Τιμούμε όλους εκείνους που έδωσαν το καλύτερο εαυτό του πριν από 94 χρόνια ώστε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε τα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Να συγχαρώ τα παιδία μας και τον στρατό μας για την παρέλαση και να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά και ποτέ να μην ξεχνάμε πως ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πάρα, πάρα πολλά» σημείωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, ενώ από τη μεριά του ο κ. Καρούντζος τόνισε πως «είναι μια μεγάλη γιορτή για τους Ξανθιώτες και τους Έλληνες. Ο Ελληνισμός χρειάζεται την ενότητα και την ομοψυχία και πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να βγάλουμε τις διχόνοιες και τις αντιπαραθέσεις γιατί έχουμε μπροστά μας μια ανάπτυξη που την έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Ένα δώρο από τον Θεό χαρακτήρισε την ελευθερία ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων ο οποίος ανέφερε πως «δοξάσαμε τον Θεό για το δώρο της ελευθερίας, τιμήσαμε την μνήμη εκείνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και καμαρώσαμε τη σπουδάζουσα νεολαία που είναι η ελπίδα του γένους μας. Εύχομαι εκείνος που χάρισε το δώρο της Ελευθερίας εκείνος να μας διαφυλλάσει ελευθέρους και να κάνουμε καλή χρήση αυτού του δώρου. Έτη πολλά και ευλογημένα εύχομαι σε όλους».
thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση