GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Θεσσαλονίκη και το Άγιον Όρος ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Για τον Άγιο Όρος, όπου θα παραστεί στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της μοναστικής πολιτείας του Άθω στο ελλην...


Για τον Άγιο Όρος, όπου θα παραστεί στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της μοναστικής πολιτείας του Άθω στο ελληνικό κράτος, αναχώρησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη.
«Αισθάνομαι πνευματική ανάταση κάθε φορά που επισκέπτομαι το Άγιον Όρος», δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» όπου τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών και στρατιωτικών αρχών.
Η έλευση του Πατριάρχη είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και φέρνει χαρά στις ψυχές όλων των ανθρώπων, τόνισε ο κ. Καράογλου.
Μεγάλη τιμή για την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη χαρακτήρισαν την επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου ο κ. Τζιτζικώστας και ο κ. Μπουτάρης, οι οποίοι ανέφεραν επίσης ότι μετά το Άγιον Όρος ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από τις 19 μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, για να παρακολουθήσει και τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και τον Άγιο Δημήτριο.
Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Θεσσαλονίκης σε πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Στο Άγιο Όρος ο κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει στη δοξολογία που θα τελεστεί αύριο στις Καρυές.
Το Σάββατο (19 Οκτωβρίου) θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και θα επισκεφθεί τη Μητρόπολη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως. Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε ναούς, κοινωνικές δομές της Εκκλησίας, νοσοκομεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα της δυτικής Θεσσαλονίκης.
Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης (22 Οκτωβρίου) θα του γίνει υποδοχή από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου και την Παρασκευή (25 Οκτωβρίου) θα επισκεφθεί το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και θα παραστεί στη λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Δημητρίου.
Το πρωί του Σαββάτου (26 Οκτωβρίου) θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Την Κυριακή θα επισκεφθεί τη Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση