GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστολή στον υπουργό Παιδείας για τα προβλήματα της Εκπαίδευσης

Η Αντιπεριφερειά ρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, απέστειλε σήμερα στον Υπουργό Παιδείας, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, επιστολή αναφο...


Η Αντιπεριφερειά ρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, απέστειλε σήμερα στον Υπουργό Παιδείας, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, επιστολή αναφορικά στα προβλήματα της εκπαίδευσης στην οποία επισυνάπτεται και το...

ψήφισμα διαμαρτυρίας, που επιδόθηκε χτες στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ρεθύμνου.
Η επιστολή έχει ως εξής:
Κύριε Υπουργέ,
Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να σας εκφράσω την αγανάκτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας του τόπου μας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) σχετικά με την αποδόμηση και απαξίωση της εκπαίδευσης μετά από τις υλικές περικοπές, την κατάργηση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών και δομών (ολοήμερο σχολείο, επαγγελματική λυκειακή εκπαίδευση).
Η τοπική κοινωνία είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη για τις ενέργειες αυτές, που υποβαθμίζουν την Εκπαίδευση και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας αλλά και του τόπου μας καθώς ο λαός ο απαίδευτος συνιστά διαχρονικά το μεγαλύτερο κίνδυνο και απειλή τόσο για τη δημοκρατία μας όσο και για την πρόοδο κάθε κοινωνίας.
Η Παιδεία, όπως και Υγεία, είναι αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό, το οποίο πρέπει να διαφυλάσσεται με κάθε κόστος και να μην αντιμετωπίζεται ως πεδίο πειραματισμών και τυφλών περικοπών, που υποβαθμίζουν το λειτούργημα και το έργο του Εκπαιδευτικού, υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας και αναγκάζουν τους γονείς να «υποκαταστήσουν» το κράτος στο εκπαιδευτικό του έργο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται οικονομικά για κάθε οικογένεια.
Με την παρούσα επιστολή σας επισυνάπτω και το ψήφισμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ρεθύμνης, το οποίο μου επιδόθηκε μετά από πορεία διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων του Ρεθύμνου, που πραγματοποιήθηκε χτες».
goodnet.gr

3 σχόλια

  1. Αποκάλυψη Καταγγελία Μήνυση
    Να έρθει ο Εισαγγελέας γιατί οι Προϊστάμενοι κοιμούνται!
    Η κ. Παπατσίμπα Λαμπρινη της παράνομης ΕΛΜΕ Προτύπων μόλυνε το σχολείο ΠΣΠΑ (Σκουφά 43 Κολωνάκι, τηλ. 210 3611112) με υδράργυρο, μόλυνε τα παιδιά και το οικοσύστημα…. Αγωνιούν οι γονείς. Η Διευθύντρια απειλεί όποιον αποκαλύψει την μόλυνση των παιδιών!
    Να τι κάνουν οι πρώην φίλες της Άννας Διαμαντοπούλου και του Ματθαίου Δημήτρη, η κ. Παπατσίμπα που διέλυσαν την παιδεία
    Αυτά καταγγέλλουν Φυσικοί του ΠΣΠΑ που προσπαθούν να σώσουν τα παιδιά στους ανωτέρους κ. Κουμέντο Ιωάννη Διευθυντή Περιφερειακό Εκπαίδευσης Αθήνας και στον κ. Σαββίδη Αναστάσιο της Α Διεύθυνσης
    Υδράργυρος και αδιαφορία μόλυναν την παιδεία! Αθήνας!
    ΓΙΑΤΙ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ;
    Επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων και το οικοσύστημα
    Ο υδράργυρος επηρεάζει πολύ το ανθρώπινο μυαλό, την σπονδυλική στήλη, τα νεφρά και το συκώτι. Επηρεάζει την ικανότητα να αισθάνεσαι, να βλέπεις, να γεύεσαι και να κινείσαι. Μπορεί να προκαλέσει μυρμήγκιασμα στα δάκτυλα, ένα μούδιασμα γύρω από το στόμα και προβλήματα όρασης. Μακροχρόνια έκθεση στον υδράργυρο μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα τα οποία προοδευτικά χειροτερεύουν και οδηγούν σε τραγικές αλλαγές στην προσωπικότητα, λήθαργο και κώμα. Τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα απ' τους ενήλικες στη δηλητηρίαση από υδράργυρο και είναι πιο πιθανό να έχουν σοβαρές παρενέργειες από την έκθεση σε ατμούς υδραργύρου.
    Πολλές κατηγορίες ζώων, ιδιαίτερα κάποια πουλιά, παρουσιάζουν ήδη παρενέργειες από τη δηλητηρίαση απο υδράργυρο. Υπάρχει τόσο μεγάλης έκτασης ρύπανση από υδράργυρο που σε πολλές χώρες οι κάτοικοι προειδοποιούνται να μην τρων συγκεκριμένα είδη ψαριών που πιάνονται σε όλες ή μερικές λίμνες και ποταμούς των περιοχών αυτών.
    Σε έγκυες γυναίκες, ο υδράργυρος μπορεί να περάσει μέσω του πλακούντα, όπου επηρεάζει την εμβρυϊκή ανάπτυξη εμποδίζοντας το μυαλό και το νευρικό σύστημα από τη φυσιολογική ανάπτυξη. Παιδιά που έχουν επηρεαστεί εμφανίζουν χαμηλότερη ευφυΐα και εξασθενημένη ακοή. Οι λεκτικές και κινητικές ικανότητες τους μπορεί να επιβραδυνθούν. Λόγω αυτών των απειλών στο αναπτυσσόμενο έμβρυο, οι γυναίκες (ιδιαίτερα οι έγκυες) δεν πρέπει να τρώνε ψάρια μολυσμένα από υδράργυρο.
    Παρακαλούμε να παρέμβουν οι υπηρεσίες υγείας να ειδοποιήσετε το Υπουργείο Υγείας, ο Εισαγγελέας και να τεθεί σε αργία η ανίκανη Διευθύντρια κ. Δανίλη Ελένη που λέει ότι είναι και Χημικός τρομάρα της και η κ. Παπατσίμπα Λαμπρινή η δολοφόνος των παιδιών μας. Αν δεν κάνετε κάτι θα ειδοποιήσουμε τα κανάλια για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.
    Τυχόν συγκάλυψη θα βαρύνει εσάς!
    Αθήνα 24 Μάη 2012
    Γονείς ΠΣΠΑ
    24 Μάι 2012 6:45:35 ΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δανίλη Ελένη κρυφο μελος της Χρυσης Αυγης αναμενεται να συλληφτει εντος των επομενων ημερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...


    Δειτε τα προσοντα της Δανιλη Ελενης στο αρχειο οπου εικαζεται οτι εχει πτυχιο χημικου

    DEITE se pdf
    TO ANYPARKTA PTYXIA
    stin istoselida

    http://publish.indymedia.org/es/2013/09/965918.shtml


    Giorgos

    1 Οκτ 2013 - 7:05:00 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...


    Δειτε τα προσοντα της Δανιλη Ελενης στο αρχειο οπου εικαζεται οτι εχει πτυχιο χημικου

    DEITE se pdf
    TO ANYPARKTA PTYXIA
    stin istoselida

    http://publish.indymedia.org/es/2013/09/965918.shtml


    Giorgos

    1 Οκτ 2

    1 Οκτ 2013 - 7:07:00 μ.μ.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    «Η Δανιλη Ελενη - Χρυσή Αυγή έπρεπε να είχε χαρακτηριστεί εγκληματική συμμορία και να είχε αντιμετωπιστεί νομικά πριν από πολύ καιρό. Αυτή η πορεία δράσης θα ήταν αυτόματη στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Μετά τη δολοφονία, ευρωπαίοι πολιτικοί άφηναν να εννοηθεί ότι αν η Ελλάδα δεν αντιμετώπιζε τους νεοναζί, δεν θα έπρεπε να αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ τον Ιανουάριο», γράφουν.

    Δανίλη Ελένη κρυφο μελος της Χρυσης Αυγης αναμενεται να συλληφτει εντος των επομενων ημερων

    1 Οκτ 2013 - 7:13:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση