GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αδειάζουν τα βοθρολύματα στο δάσος...

Συνεργείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών αποκάλυψε στα Πεύκα αγωγό που κατέληγε στον Ξηροπόταμο και προέρχεται από παρακείμενο συγκρότημα...


Συνεργείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών αποκάλυψε στα Πεύκα αγωγό που κατέληγε στον Ξηροπόταμο και προέρχεται από παρακείμενο συγκρότημα κατοικιών.
Σ.Δανιηλίδης: Είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε κάθε εγκληματική πράξη που στρέφεται κατά της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος

Σε διαρκή μάχη με τους ασυνείδητους και ανεύθυνους πολίτες που παράνομα παροχετεύουν βοθρολύματα στο δάσος του Σέιχ Σου συνεχίζει να βρίσκεται ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, στην προσπάθειά του να μειώσει και να εξαφανίσει τα κρούσματα που ρυπαίνουν το δάσος και δημιουργούν εστίες μόλυνσης για τη δημόσια υγεία, ενώ ταυτόχρονα, διαρκής είναι η επαγρύπνηση για την προστασία του δάσους και από τις παράνομες επιχωματώσεις και τα μπαζώματα ρεμάτων. Υπενθυμίζεται ότι πριν ένα χρόνο υπήρξαν συλλήψεις παρανομούντων, ενώ κατασχέθηκε και το φορτηγό με το οποίο μετέφεραν τα μπάζα.

Τελευταίο περιστατικό παράνομης παροχέτευσης βοθρολυμάτων στο δάσος αποκαλύφτηκε χθες το μεσημέρι στη Δ.Ε. Πεύκων, όπου συνεργείο του δήμου «ξεσκέπασε» αγωγό μέσω του οποίου παροχετεύονταν βοθρολύματα στον Ξηροπόταμο, στις παρυφές του περιαστικού δάσους, που προέρχεται από παρακείμενο συγκρότημα κατοικιών, και μάλιστα σε ελάχιστη απόσταση από νηπιαγωγείο. Η αποκάλυψη έγινε παρουσία του αντιδημάρχου Πρασίνου Αλέκου Σιμητόπουλου και αστυνομικών, για να ακολουθήσει σήμερα στο Α.Τ. Νεάπολης η υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου, ενώ παράλληλα θα ασκηθούν παρεμβάσεις και σε άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες (υγειονομικό, πολεοδομία).

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρά την κατασκευή μεγάλου δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή και τη σύνδεση κατοικιών με αυτό, που -σε συνδυασμό με τους διαρκείς ελέγχους του δήμου- συνέβαλε στη μείωση τέτοιων κρουσμάτων, υπάρχουν ακόμη κάποιοι ιδιοκτήτες που επιμένουν να ρυπαίνουν μ’ αυτόν τον τρόπο το περιβάλλον. Το γεγονός αυτό διατηρεί τις υπηρεσίες του δήμου σε πλήρη ετοιμότητα για τον εντοπισμό των υπευθύνων και την πάταξη των φαινομένων χάριν της προστασίας της δημόσιας υγείας από τις εστίες μόλυνσης που δημιουργούνται, αλλά και του περιβάλλοντος από τις πηγές ρύπανσης που το υποβαθμίζουν αισθητά.

«Είμαστε αμείλικτοι...»

«Φαίνεται ότι κάποιοι ασυνείδητοι δεν έχουν αντιληφθεί τη ζημιά που προκαλούν στο περιβάλλον οι παράνομες ενέργειές τους. Προκειμένου να αποφύγουν ένα ελάχιστο κόστος για την εκκένωση των βόθρων των κατοικιών τους από ειδικά συνεργεία, φαίνεται ότι προτιμούν να εγκληματούν σε βάρος του περιβάλλοντος , αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία, ακόμη και για την υγεία μικρών παιδιών που φιλοξενούνται σε παρακείμενες εκπαιδευτικές δομές. Ας καταλάβουν όλοι αυτοί ότι ο δήμος μας θα αντιμετωπίσει αμείλικτα κάθε τέτοιο γεγονός οδηγώντας τους υπεύθυνους ενώπιον όλων των αρμοδίων υπηρεσιών και των δικαστηρίων», τονίζει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή παρακολουθούσε τις εξελίξεις και συντόνιζε τις ενέργειες του κλιμακίου του δήμου. Μάλιστα ο ίδιος είχε διαρκή επαφή με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος ζητώντας να κινηθούν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ακόμη και του αυτοφώρου, έτσι ώστε να επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις.

«Η ευαισθησία του δήμου μας για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας είναι δεδομένη κι αδιαπραγμάτευτη, όπως αδιαπραγμάτευτη είναι και η αποφασιστικότητά μας να πατάξουμε κάθε παράνομη και αυθαίρετη δράση που στρέφεται κατά του δημοσίου συμφέροντος. Όλοι όσοι είναι προσηλωμένοι σε τέτοιου είδους αντιλήψεις και νοοτροπίες ας αντιληφθούν ότι θα βρουν απέναντί τους αμείλικτες τη διοίκηση του δήμου και τις υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με τη δύσκολη αυτή αποστολή της προστασίας του περιβάλλοντος», τονίζει ο κ.Δανιηλίδης, καλώντας ταυτόχρονα τις αρμόδιες εμπλεκόμενες υπηρεσίες να αντιμετωπίζουν με ταχείς ρυθμούς τις υποθέσεις που αποκαλύπτονται. «Επιτέλους, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους κι ας κινηθούν με αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση τέτοιων εγκληματικών πράξεων. Καμιά κωλυσιεργία και καμιά γραφειοκρατία για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί», τονίζει χαρακτηριστικά.

Υποβολή μήνυσης

Στο Α.Τ. Νεάπολης βρέθηκε σήμερα το πρωί ο αντιδήμαρχος Πρασίνου ο οποίος, με εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, υπέβαλε τη μήνυση προσκομίζοντας και ντοκουμέντα (φωτογραφίες, βίντεο). Ο αγωγός, που ήταν «θαμμένος» σε βάθος περίπου δυο μέτρων και διέσχιζε κάθετα την οδό Ελευθερίας, στο ύψος της οδού Καβάφη, για να «εξαφανιστεί» από την πυκνή βλάστηση στο πρανές του ρέματος, αποκαλύφτηκε από ειδικό εκσκαφικό μηχάνημα χθες το μεσημέρι κι ενώ αυτός ήταν σε πλήρη λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του κλιμακίου του δήμου στο σημείο, παροχετεύοντας στον Ξηροπόταμο βοθρολύματα, όπως αποδεικνύεται και από τα ντοκουμέντα, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα από την έντονη δυσοσμία.

Να σημειωθεί ότι ακριβώς δίπλα λειτουργεί νηπιαγωγείο του δήμου στο οποίο καθημερινά φιλοξενούνται περίπου 40 παιδιά, με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους γονείς να διαμαρτύρονται συχνά για το ανυπόφορο της κατάστασης, όπως επίσης συχνές υπήρξαν και οι διαμαρτυρίες περιοίκων. «Το πρόβλημα υφίσταται εδώ και χρόνια. Κατά διαστήματα η άσχημη μυρωδιά είναι ιδιαίτερα έντονη και φυσικά ενοχλητική», αναφέρει η Ελένη Πισμίνη, νηπιαγωγός στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα και κάτοικος της περιοχής.

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι στην ίδια περιοχή και σε ακτίνα ελάχιστων μέτρων υπήρξαν και άλλα παρόμοια κρούσματα που οδήγησαν σήμερα στις δικαστικές αίθουσες ιδιοκτήτες κατοικιών για ρύπανση εξαιτίας παράνομης παροχέτευσης βοθρολυμάτων στο παρακείμενο δάσος, μετά από μηνύσεις και καταγγελίες γειτόνων τους.

«Δυστυχώς το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό και μας απασχολεί έντονα. Καθημερινά συνεργεία του δήμου μας ‘‘οργώνουν’’ την περιοχή κι εντοπίζουν πηγές ρύπανσης, όπως έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Όταν, όμως, υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες από περιοίκους, τότε η αποστολή μας γίνεται ευκολότερη και μπορούμε να εντοπίζουμε τους υπεύθυνους», δηλώνει ο κ.Σιμητόπουλος, ο οποίος από χθες το πρωί βρισκόταν στην περιοχή και είχε διαρκή επαφή με το δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, επικεφαλής κλιμακίου του δήμου, θα βρεθεί αύριο το πρωί στον τόπο του… εγκλήματος, όπου θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπευθύνων. Από την πλευρά της η Αστυνομία, και μετά την έκθεση των αστυνομικών οργάνων που παραβρέθηκαν χθες στην αποκάλυψη του παράνομου αγωγού, όπως έγινε γνωστό, θα προβεί σε επιτόπια αυτοψία, ενώ έχει ήδη ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές από τις οποίες περιμένει σχετικές οδηγίες και εντολές.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση