GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δρομολογούν κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία

Ανώτερα στελέχη του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος ενέκριναν την έναρξη επίσημων συνομιλιών με το συντηρητικό κόμμα της καγκελαρί...

Ανώτερα στελέχη του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος ενέκριναν την έναρξη επίσημων συνομιλιών με το συντηρητικό κόμμα της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για τον σχηματισμό μίας αποκαλούμενης κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, δήλωσαν πηγές στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μάλιστα, οι ηγέτες του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) κατήρτισαν τον κατάλογο με τα σημαντικότερα αιτήματά τους από την Άνγκελα Μέρκελ. Τα αιτήματα αυτά περιλαμβάνουν τη θέσπιση σ” όλη τη χώρα ενός κατώτατου μισθού 8,50 ευρώ την ώρα, την εξασφάλιση ίσης αμοιβής για άνδρες και γυναίκες, τη θέσπιση φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, την πραγματοποίηση μεγαλύτερων επενδύσεων στις υποδομές και την παιδεία και την εκπόνηση μιας στρατηγικής για την προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην ευρωζώνη.

Ωστόσο δεν γίνεται καμιά αναφορά σε αυξήσεις των φόρων που πληρώνουν οι πλουσιότεροι Γερμανοί, τις οποίες είχε ζητήσει το SPD στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά τις απέκλεισε κατηγορηματικά η καγκελάριος.

Το συντηρητικό μπλοκ της Μέρκελ – η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και το αδελφό της κόμμα στη Βαυαρία, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) – αναδείχθηκε η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου. Όμως του λείπουν μερικές έδρες για να έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, γεγονός που το αναγκάζει να αναζητήσει ένα κυβερνητικό σύμμαχο.

Το SPD, το οποίο ήρθε δεύτερο με απόσταση από την Μέρκελ, θεωρούνταν εξαρχής ο πιθανότερος εταίρος. Ωστόσο το κόμμα έχει υιοθετήσει μια επιφυλακτική προσέγγιση προσπαθώντας να αποφύγει τα λάθη που έκανε στη διάρκεια του «μεγάλου συνασπισμού» του με τη Μέρκελ από το 2005 ως το 2009. Έπειτα απ” αυτή την κυβερνητική θητεία, το κόμμα σημείωσε το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμά του μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κάνοντας τη βάση του πολύ επιφυλακτική σε ό,τι αφορά μια άλλη τέτοια ένωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Η πίεση που δέχεται η ελληνική κοινωνία από την Τρόικα, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ( και με τις πλάτες της ΔΗΜΑΡ ) είναι αφόρητη.

    Αυτή τη στιγμή εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι ή με μισθούς/συντάξεις πείνας, και υποχρεώνονται να πληρώνουν 4 και 5 φόρους σε εισοδήματα, ακίνητα και αυτοκίνητα. Επιπλέον με τους νέους φόρους στα ακίνητα και οικόπεδα του 2014 , καθώς και με την κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά, του χρόνου κάθε οικογένεια θα πληρώνει φόρο άνω των 2500 έως 5000 ευρώ δημιουργώντας μια ... κολασμένη κατάσταση για το 90% των Ελλήνων.

    Όλο αυτό το φορομπηχτικό σκηνικό θα οδηγήσει σε μια σιωπηλή αγανάκτηση που θα εκφραστεί στις κάλπες που θα στηθούν. Τα διαπλεκόμενα ( αστεία ) γκάλοπ είναι εκτός πραγματικότητας, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι σε διαθεσιμότητα. Ο Σύριζα θα ξεπεράσει το 35% και η Χ.Α το 15 με 20% ( αν δεν υπάρχει ο κόσμος της θα στραφεί σε όποιο άλλο ακραίο κόμμα εμφανιστεί ). Οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ θα ξεπεράσουν το ΠΑΣΟΚ, που μαζί με τη ΔΗΜΑΡ θα περάσουν το 3% μόνο αν κατέβουν μαζί ( μαζί θα πιάσουν ένα 4 ώς 5% )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση