GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όπλα, μαχαίρια και νεοναζιστικό υλικό είχαν χρυσαυγίτες στην Κόρινθο

Όπλα, έντυπα και ψηφιακό υλικό με περιεχόμενο σχετικό με τη Χρυσή Αυγή και τον νεοναζισμό βρέθηκαν στην κατοχή δύο αντρών, ηλικίας 4...


Όπλα, έντυπα και ψηφιακό υλικό με περιεχόμενο σχετικό με τη Χρυσή Αυγή και τον νεοναζισμό βρέθηκαν στην κατοχή δύο αντρών, ηλικίας 47 και 48 ετών, που συνελήφθησαν χθες στην Κορινθία, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας.
Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κορίνθου, που διατάχθηκε στις 4 Οκτωβρίου, για τη διερεύνηση περιστατικού πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, με δράστες 4 νεαρούς (δύο 19χρονοι, 20χρονος και 18χρονος) σε βάρος ενός 26χρονου και ενός 24χρονου.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε από τους δύο τελευταίους, βραδινές ώρες της 28ης Ιουνίου σε εμποροπανήγυρη στη πόλη της Κορίνθου, οι 4 δράστες συμμετείχαν σε ομάδα 10 ατόμων, οι οποίοι φορώντας μαύρες μπλούζες με τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής, τους επιτέθηκαν με σιδερένιες αλυσίδες και σιδερογροθιές, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν και να μεταφερθούν για περίθαλψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια των 4 νεαρών.

Στην Ξυλοκέριζα Κορινθίας, στο σπίτι του 47χρονου-πατέρα των δύο 19χρονων και του 20χρονου- βρήκαν και κατέσχεσαν ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, έναν γεμιστήρα πυροβόλου όπλου, ένα ψηφιακό οπτικοακουστικό δίσκο και έντυπα με περιεχόμενο που αφορά στον χώρο της Χρυσής Αυγής και τον νεοναζισμό.

Σε έρευνα στο σπίτι του 48χρονου-πατέρα του 18χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο η άδεια κατοχής του οποίου είχε λήξει, 19 φυσίγγια και ένα μαχαίρι με λάμα 21 εκατοστών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση