GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύμα προσφύγων στην Αυστρία

Λόγω του συνεχιζόμενου εμφυλίου πολέμου στη Συρία, η Αυστρία βρίσκεται από τις αρχές του χρόνου αντιμέτωπη με το...


Λόγω του συνεχιζόμενου εμφυλίου πολέμου στη Συρία, η Αυστρία βρίσκεται από τις αρχές του χρόνου αντιμέτωπη με το...
μεγαλύτερο κύμα προσφύγων μετά τον πόλεμο του Κοσόβου το 1998-1999, όταν εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της γιουγκοσλαβικής αυτής επαρχίας είχαν τραπεί σε φυγή, όπως αναφέρεται σε σχετικές εκτιμήσεις του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών για το 2013, που δημοσιεύθηκαν στο χθεσινό φύλλο της αυστριακής εφημερίδας Ντι Πρέσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, μόνον από τα ιταλοαυστριακά σύνορα στην Ορεινή Διάβαση του Μπρένερ, έχουν περάσει στην Αυστρία από τον περασμένο Ιούλιο 1.336 πρόσωπα, προερχόμενα τα 577 τη Συρία, τα 108 από την Ερυθραία και τα 80 από τη Σομαλία. Στην πλειονότητά τους δεν είχαν πρόθεση την αίτηση ασύλου στην Ιταλία ή την Αυστρία αλλά τη συνέχιση του ταξιδιού τους με τελικό προορισμό τη Γερμανία και τη Σουηδία, ωστόσο επαναπροωθήθηκαν στην Ιταλία στη βάση της σχετικής Σύμβασης "Δουβλίνο 2".

Όπως επισημαίνει ο αρχηγός της Αστυνομίας Αλλοδαπών στο αυστριακό ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου, Χάραλντ Μπάουμγκαρτνερ, η Γερμανία και η Σουηδία θεωρούνται οι πλέον φιλικές χώρες για τους πρόσφυγες καθώς συνήθως πολλοί έχουν εκεί συγγενείς και γνωστούς που έχουν θετικές εμπειρίες ως προς την παροχή ασύλου.

Από την πλευρά του ο Γκέραλντ Τάτσγκερν της αυστριακής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας αρμόδιος για την καταπολέμηση παράνομης διακίνησης ανθρώπων, συμπληρώνει πως στη Σουηδία, λόγω της φιλελεύθερης νομοθεσίας μπορεί κανείς να διαμένει στη χώρα νόμιμα για πιο μακρό χρονικό διάστημα, ενώ για την προτίμηση της Γερμανίας συνηγορούν η σημαντική οικονομική και κοινωνική υποστήριξη που προσφέρει σε αιτούντες άσυλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση