GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στρατιώτες φωτογραφήθηκαν στο Αφγανιστάν κάνοντας ναζιστικούς χαιρετισμούς

Φορώντας στολές παραλλαγής και ενώ στέκονται μπροστά από τη βρετανική σημαία, δύο στρατιώτες χαιρετάνε ναζιστικά, σε φωτογραφία που δημοσ...

Φορώντας στολές παραλλαγής και ενώ στέκονται μπροστά από τη βρετανική σημαία, δύο στρατιώτες χαιρετάνε ναζιστικά, σε φωτογραφία που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη Μέιλ.
Το πρόβλημα για το βρετανικό στράτευμα είναι διπλό. Αφενός διότι ο χαιρετισμός δημιουργεί ζήτημα από μόνος του, αφετέρου διότι στη σημαία αναγράφονται οι λέξεις "Invicta Loyal", το όνομα δηλαδή οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας της Γλασκόβης (Γκλάσκοου Ρέιντζερ) με βάση το Κεντ, ενώ λίγο πιο κάτω υπάρχει η σημαία της Βόρειας Ιρλανδίας.
Υπάρχει μία εικασία - εκτίμηση πως δεν πρόκειται για ναζιστικό χαιρετισμό αλλά για ένα "σήμα" του "Κόκκινου Χεριού του Ούλστερ" (Red Hand of Ulster), σήμα το οποίο χρησιμοποιείται από οπαδούς της Ρέιντζερς σαν σινιάλο συμμαχίας με τους πιστούς βορειοιρλανδούς (Northern Irish loyalists).
Ωστόσο το βρετανικό υπουργείο άμυνας δήλωσε πως θα υπάρξει έρευνα, αν και η φωτογραφία είναι παλιά, τουλάχιστον τριών ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση