GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίτροπος Χαν: Οι υποδομές δεν εξασφαλίζουν μακροχρόνια απασχόληση

Οι υποδομές δεν εξασφαλίζουν μακροχρόνια απασχόληση αλλά είναι ακόμη αναγκαίες για χώρες όπως η Ελλάδα, τόνισε ο Επίτροπος Περιφερει...


Οι υποδομές δεν εξασφαλίζουν μακροχρόνια απασχόληση αλλά είναι ακόμη αναγκαίες για χώρες όπως η Ελλάδα, τόνισε ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Johannes Hahn σε σχετικό ερώτημα της EurActiv.gr.
Ερωτηθείς από την EurActiv.gr κατά πόσο η καινοτομία μπορεί να φέρει θέσεις εργασίας στον ευρωπαϊκό Νότο, όπου η απασχόληση συνδέεται παραδοσιακά με τον κατασκευαστικό τομέα, ο Johannes Hahn είπε:
«Στον επόμενο προϋπολογισμό για την περιφερειακή πολιτική ακόμη υπάρχει η ιδέα της αλληλεγγύης καθώς 70% των περιφερειακών κονδυλίων θα πάει στο 25% των λεγόμενων λιγότερο αναπτυγμένων περιφερειών που με τη σειρά τους αποτελούν το 25% του ευρωπαϊκού πληθυσμού. Και αυτό αντανακλά το γεγονός ότι στις λιγότερο αναπτυγμένες περιφέρειες πρέπει να αντιμετωπιστούν ανεπάρκειες στον τομέα των υποδομών». Ωστόσο επεσήμανε ότι οι υποδομές μπορεί να δημιουργούν πρόσκαιρα νέες θέσεις εργασίας, όμως μετά την ολοκλήρωσή τους δεν εξασφαλίζουν συνέχεια στην απασχόληση. Επομένως θα πρέπει και οι περιφέρειες αυτές, τόνισε, να στραφούν στην ενίσχυση τομέων που θα διασφαλίζουν μακροχρόνια θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα που προέκυψε πρόσφατα σχετικά με την χρηματοδότηση των αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα, ο Hahn είπε ότι η κατασκευή τους είναι αναγκαία και «σίγουρα» θα βρεθεί λύση πολύ σύντομα.

«Είναι αναγκαία η κατασκευή τους καθώς θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, ωστόσο με την ολοκλήρωσή τους ο αντίκτυπος στην εργασία δε θα είναι μεγάλος. Πρέπει να εστιάσουμε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για μια πιο βιώσιμη απασχόληση. Όμως αυτή η έμφαση δεν πρέπει να αποκλείει ότι σε χώρες όπως η Ελλάδα, την ανάγκη επενδύσεων και στις υποδομές», συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που θα προβλέπονται υποδομές και την επόμενη περίοδο, ωστόσο θα πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο στο οποίο αποφασίζονται και αυτές να εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση