GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Διάφανη και θετική» η εκλογική διαδικασία στη Γεωργία σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) χαρακτήρισε σήμερα "θετική και διάφανη" τη χθεσινή εκλο...


Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) χαρακτήρισε σήμερα "θετική και διάφανη" τη χθεσινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στη Γεωργία.
Τις προεδρικές εκλογές στη Γεωργία κέρδισε ο Γκιόργκι Μαργκβελασβίλι, υποψήφιος του πρωθυπουργού και ορκισμένος εχθρός του απερχόμενου προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι.
"Με αυτήν τη θετική και διάφανη εκλογική διαδικασία, ο λαός της Γεωργίας επιβεβαίωσε την ιστορική μεταβίβαση της εξουσίας που πραγματοποιήθηκε πέρυσι", τονίζει σε ανακοινωσή του ο Ζοάο Σοάρες της αποστολής των παρατηρητών του ΟΑΣΕ, αναφερόμενος στις βουλευτικές εκλογές του 2012 κατά τις οποίες σημειώθηκε η πρώτη ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας στη χώρα αυτή.
"Αυτή η έντιμη εκλογική διαδικασία, ύστερα από μια πολιτική συγκατοίκηση, δείχνει ότι η δημοκρατία ωριμάζει στη Γεωργία", υπογραμμίζει ο Σοάρες.
"Οι θεμελιώδεις ελευθερίες της έκφρασης και της συνάθροισης έγιναν σεβαστές και οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την προεκλογική εκστρατεία τους χωρίς περιορισμούς", σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ.
Ο 44χρονος Μαργκβελασβίλι, φιλόσοφος, ελάχιστα γνωστός στο ευρύ κοινό, συγκέντρωσε περίπου το 62% των ψήφων σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα από περίπου το 99% των εκλογικών τμημάτων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση