GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Concordia: Τι λέει για το ναυάγιο η μολδαβή ερωμένη

Ερωμένη του καπετάνιου του μοιραίου Costa Concordia παραδέχθηκε ότι ήταν η μολδαβή χορεύτρια, η οποία βρισκόταν στη γέφυρα του πλοίου, ό...

Ερωμένη του καπετάνιου του μοιραίου Costa Concordia παραδέχθηκε ότι ήταν η μολδαβή χορεύτρια, η οποία βρισκόταν στη γέφυρα του πλοίου, όταν αυτό έπεσε σε ύφαλο ανοιχτά του νησιού Τζίλιο.
Η Ντομνίκα Τσεμορτάν δήλωσε στο δικαστήριο ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Φραντσέσκο Σκετίνο και βρισκόταν μαζί του στη γέφυρα τη στιγμή του ναυαγίου, τονΙανουάριο του 2012, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους 32 άτομα.
Όπως ανέφερε, όλα πήγαιναν καλά μέχρι που άκουσε τον Σκετίνο να δίνει οδηγίες και στη συνέχεια "να μιλά θυμωμένα, να φωνάζει σε έναν άλλο" και να του λέει ότι πρέπει να υπακούσει στις εντολές.
Εκείνη άκουσε τις σειρήνες και κάποιον να λέει ότι "το πλοίο μπάζει νερά".
Η ίδια έφυγε από τη γέφυρα με τον Σκετίνο και το μέλος του πληρώματος Σίρο Ονοράτο. Εκείνη και ο Ονοράτο βοήθησαν για περίπου μισή ώρα κάποιους επιβάτες του πλοίου, ενώ ο Σκετίνο είχε επιστρέψει στη γέφυρα.
Στη συνέχεια, ο Ονοράτο την τράβηξε σε μια σωσίβιο λέμβο, στην οποία υπήρχαν και άλλα μέλη του πληρώματος.
Όπως δήλωσε, το πλοίο έγερνε και κάποιοι πανικόβλητοι επιβάτες έπεσαν στη θάλασσα.
Να σημειωθεί ότι ο καπετάνιος βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλαπλές κατηγορίες ανθρωποκτονίας και εγκατάλειψης πλοίου. Εάν καταδικαστεί αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 20 ετών.
Ρεπορτάζ του CNN
Μέλος του πληρώματος κατέθεσε ότι μία εβδομάδα πριν από το ναυάγιο, ο ίδιος είχε ζητήσει από τον Σκετίνο να πλεύσει πιο κοντά στο Τζίλιο επειδή η οικογένειά του ήταν εκεί.
Ο καπετάνιος συμφώνησε και η προσέγγιση έγινε στις 6 Ιανουαρίου.
Επειδή δεν έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα ζήτησε από τον πηδαλιούχο του πλοίου να καθορίσει μια πορεία πιο κοντά στο νησί για την επόμενη φορά.
Μία εβδομάδα αργότερα το Costa Concordia προσάραξε σε ύφαλο ανοιχτά του νησιού. Στο πλοίο επέβαιναν 3.206 επιβάτες και 1.023 μέλη πληρώματος.
Στο δικαστήριο αναμένεται να ακουστούν οι καταθέσεις περίπου 1.000 επιζώντων του ναυαγίου.
Ο καπετάνιος έχει παραδεχθεί την ευθύνη του για το δυστύχημα, αλλά οι δικηγόροι υπεράσπισής του τονίζουν ότι το ναυάγιο οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι υδατοστεγείς πόρτες δεν λειτούργησαν.
Ο Σκετίνο κατηγόρησε τον πηδαλιούχο του ότι έριξε το πλοίο στα βράχια και αγνόησε τις εντολές να μειώσει την ταχύτητα του πλοίου.

2 σχόλια

  1. Ο ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ. ΣΤΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΒΑΡΥΤΑΤΩΝ ΦΟΡΩΝ. ΟΙ ΥΨΗΛΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΦ΄ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ ΕΝΟΙΚΙΟ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. Η ΑΓΥΡΤΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ. ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ. ΓΙ'ΆΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρρέει εκλογικά το ΠΑΣΟΚ και επιταχύνονται οι φυγόκεντρες τάσεις προς Σύριζα και ΑΝΕΛ. Η ΝΔ, όταν ψηφιστεί και ο νέος νόμος για τα ακίνητα, την ώρα που ήδη οι πολίτες-ψηφοφόροι της στη πλειοψηφία τους πληρώνουν τους ΦΑΠ 2011,2012, 2013,
    και το ΕΕΤΗΔΕ του 2013, θα καταποντιστεί και στα γκάλοπ. Οργισμένοι Νεοδημοκράτες τηλεφωνούν στα γραφεία του κόμματος, στέλνουν εμαιλ διαμαρτυρίας, και ειδικά στις ακριβές περιοχές που η ΝΔ παραδοσιακά είχε 50 έως 70%, τώρα θα πέσει στο 10% ακόμα εκεί, ενώ θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ στις λαϊκές και αγροτικές περιοχές. Οι πιο οργισμένοι είναι οι άνω των 60 ετών που απέκτησαν ακίνητα με τις οικονομίες τους και καλούνται να πληρώσουν βαρύτατους φόρους. Έτσι, η νέα φορομπηχτική πολιτική ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ( με την ανοχή της ΔΗΜΑΡ ) είναι το καλύτερο δώρο για την Χ.Α !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση