GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ EUROLEAGUE

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα με ήττα, ακριβώς όπως και στο πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά όμως η αιτία δεν ήταν ...

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα με ήττα, ακριβώς όπως και στο πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά όμως η αιτία δεν ήταν η επίθεση, αλλά η άμυνα. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη παρουσίασαν αναμφισβήτητα βελτιωμένη εικόνα, συγκριτικά με τον αγώνα του ΣΕΦ, η οποία όμως δεν αποδείχθηκε αρκετή για το ροζ φύλλο. Πρακτικά, το μόνο που επιβεβαιώθηκε στο Βίλνιους είναι η αρχική εκτίμιση των περισσοτέρων: ο Παναθηναϊκός παραμένει φανερά ανέτοιμος στις πρώτες επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις.
Το ζητούμενο από τον αγώνα στο Βίλνιους ήταν τι διαφορετικό είδαμε από τον Παναθηναϊκό, συγκριτικά με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και τους λόγους της ήττας. Στις θετικές διαφορές ανήκουν οι εμφανίσεις των Μπατίστ, Γκιστ, Μαυροκεφαλίδη, Μασιούλις και εν μέρει του Κάρι. Ο Μπατίστ προσέφερε πολύ ουσιαστικά λεπτά και είναι απορίας άξιο πως δεν κατάφερε να τον εκμεταλλευτεί η Φενέρ. Ο Γκιστ ήταν κομβικός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με μια πολύ σημαντική προσπάθεια στο τέλος, ο Μαυροκεφαλίδης έβαλε όλα τα σουτ που πήρε (ότι δεν έκανε στο ΣΕΦ), ο Μασιούλις ήταν με διαφορά ο καλύτερος σε επίθεση και άμυνα. Ο Κάρι ήταν πολύ καλύτερος: είχε μεν καλή στατιστική με θεωρητικά μηδέν λάθη, στην πράξη όμως δεν βοήθησε καθόλου στην επίθεση τους πράσινους, καθυστερώντας πολλές επιθέσεις. Βελτιωμένος παρουσιάστηκε και ο Ρόκο Ούκιτς, που δείχνει σταδιακά να βρίσκει τα πατηματά του. Από την άλλη Διαμαντίδης και Φώτσης δεν ήταν καλοί (παρόλο που ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πέτυχε ένα καταπληκτικό buzzer), ο Γιάνκοβιτς δεν έκανε καλό ντεμπούτο, ο Λάσμε συνέχισε να μην βρίσκεται στο γήπεδο και ο Παππάς πήρε λιγότερο χρόνο συμμετοχής από το αναμενόμενο.
Στα θετικά στοιχεία ήταν η βελτίωση της επιθετικής συμπεριφοράς, παρά τα πολλά τρίποντα που επιχειρήθηκαν. Οι παίκτες του Πεδουλάκη πέτυχαν στο ημίχρονο σχεδόν όσους πόντους έβαλαν στον Ολυμπιακό σε όλο τον αγώνα, με πολύ καλά ποσοστά στα δίποντα και ικανοποιητική δημιουργία (15 ασίστ). Επίσης έλεγξαν και πάλι τα ριμπάουντ και είχαν φυσιολογικό αριθμό λαθών. Κοιτάζοντας τους αριθμούς, παρατηρούμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν υστέρησε σημαντικά σε κάποια στατιστική κατηγορία. «Τότε πως κατάφερε να χάσει;», θα αναρωτηθούν οι περισσότεροι.
Το μεγαλύτερο όπλο αυτής της ομάδας την περυσινή περίοδο ήταν η άμυνά της. Οι πράσινοι δίχως να διαθέτουν ταλέντο που περισσεύει, κατάφεραν να έχουν ίσως την καλύτερη άμυντική συμπεριφορά μεταξύ όλων των ομάδων. Η φετινή ομάδα έχει πολύ περισσότερο ταλέντο, όπως όμως είχαμε πει πριν την έναρξη των επίσημων αγώνων, οι ικανότητες των νέων παικτών είναι κατά κύριο λόγο επιθετικές. Αν σε αυτό συνδυάσουμε ότι παίκτες-βαρόμετρα στην περυσινή συμπεριφορά, όπως οι Λάσμε και Διαμαντίδης, δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα, είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι τα πράγματα δεν ήταν ρόδινα στην πίσω μεριά των παρκέ.
Παρά λοιπόν τον έλεγχο των ριμπάουντ, ο αγώνας εξελίχθηκε σε μια μικρή τραγωδία: κάκιστη περιφερειακή άμυνα και ανύπαρκτες επιστροφές. Παρόλο που η Λιέτουβος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει αιφνιδιασμούς, η γρήγορη μεταφορά τις μπάλας από την άμυνα στην επίθεση δυσκόλεψε αφάνταστα τον Παναθηναϊκό, αφήνοντας συνεχώς ξεμαρκάριστους παίκτες. Οι Λιθουανοί στηρίζονται πολύ στο τρίποντο, μέρος όμως των 28 προσπαθειών που επιχείρησαν οφείλεται και στον παραπάνω λόγο. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι υπήρξε μεγάλο πρόβλημα στην αντιμετώπιση του pick’n’roll και ο Ομάρ Κουκ έκανε πάρτι, τελειώνοντας τον αγώνα με έντεκα ασίστ. Η Λιέτουβος απείλησε πραγματικά μόνο με τον Παλάσιος στο ζωγραφιστό, όμως όλη η ζημιά έγινε στην περιφέρεια από απρόσμενους ήρωες: Μπαμπράουσκας, Γκετσεβίτσιους, Τέπιτς και Γιέλοβατς πρόσθεσαν συνολικά 30 πόντους στο καλάθι του Παναθηναϊκού. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και το καταπληκτικό παιχνίδι του Σεϊμπούτις, γίνεται αντιληπτός ο τρόπος που έγινε η ζημιά και το παθητικό έγραψε 84 πόντους. Αξίζει να σημειωθεί Σεϊμπούτις τα τελευταία δυο χρόνια δείχνει στοιχεία εξαιρετικής ωριμότητας και μαζί με τον Κουκ είναι με διαφορά ότι πιο ποιοτικό διαθέτουν οι Λιθουανοί.
Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που λόγω του τρόπου διεξαγωγής του δίνει τη δυνατότητα ηττών, με τις ομάδες να μπορούν να βελτιώσουν τα λάθη τους στο πρώτο μέρος της χρονιάς. Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε έναν όμιλο που δεν υπάρχει το μεγαθήριο, η δυναμική των ομάδων είναι εξαιρετικά ισορροπημένη. Το γεγονός μάλιστα πως καμία ομάδα του δεν κέρδισε με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων πόντων την πρώτη αγωνιστική το αποδεικνύει. Ναι μεν λοιπόν οι πράσινοι μπορούν να νικήσουν παντού, οι δυο συνεχόμενες ήττες όμως είναι ένα μικρό καμπανάκι. Μέχρι στιγμής δεν υφίσταται σοβαρός κίνδυνος σε κάποια διοργάνωση, πρέπει όμως σιγά-σιγά να δείξουν περισσότερα πράγματα στο παρκέ.
http://www.mpalanalyseto.gr/aristero-ke-stin-euroleague/#.UmERUtKpo-F
JohnnyK

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση