GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο καθηγητής Χρήστος Ζερεφός νέος διευθυντής του ελληνικού National Geographic

Ανακοίνωση της εταιρίας Selena Εκδοτική Α.Ε. Τα ηνία της της ελληνικής έκδοσης του National Geographic αναλαμβάνει ο Χρήστος Ζερεφός...


Ανακοίνωση της εταιρίας Selena Εκδοτική Α.Ε. Τα ηνία της της ελληνικής έκδοσης του National Geographic αναλαμβάνει ο Χρήστος Ζερεφός. Διαβάστε περισσότερα
Ο εκδότης του περιοδικού Γιώργος Κοπελιάδης δήλωσε σήμερα: «Είναι ιδιαίτερη τιμή μας να καλωσορίσουμε τον καθηγητή και ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό στο τιμόνι της ελληνικής έκδοσης του National Geographic. Ο καθηγητής έχει συνεργαστεί επί πολλά χρόνια με το περιοδικό και είμαστε ευτυχείς σήμερα που μπορεί να αναλάβει τη θέση του διευθυντή, από την οποία είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στην διάδοση της Γνώσης και την ευαισθητοποίηση όλων μας για τη φροντίδα του Πλανήτη».
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Ζερεφός δήλωσε: «Η θέση του διευθυντή του National Geographic μου δίνει μεγάλη χαρά και τιμή, ιδίως μάλιστα όταν πρόκειται δουλέψω με μια λαμπρή ομάδα ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζομαι εδώ και πολλά χρόνια. Πιστεύω ότι, με την υποστήριξη του μεγαλύτερου μη κερδοσκοπικού, μη κυβερνητικού εκπαιδευτικού οργανισμού στον κόσμο, της National Geographic Society, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στο ελληνικό κοινό σοβαρή αλλά και προσιτή Γνώση και Ενημέρωση, που τόσο έχουμε ανάγκη στην εποχή μας».
Η πρώτη παρουσία του καθηγητή Χρήστου Ζερεφού στη θέση του διευθυντή του περιοδικού θα γίνει στο τεύχος Νοεμβρίου, που κυκλοφορεί στην τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.
Το βιογραφικό του Χρήστου Ζερεφού
Ακαδημαϊκός, Επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, Διευθυντής του ελληνικού National Geographic
Ο Χρήστος Ζερεφός γεννήθηκε στο Κάιρο και σπούδασε Φυσική και Μετεωρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Μεταδιδακτορικές σπουδές και έρευνα έκανε στο Εθνικό Κέντρο Ατμοσφαιρικών Ερευνών των ΗΠΑ (ΝCAR) και σε άλλα ερευνητικά κέντρα στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα.
Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Αθηνών, επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια Βοστώνης, Μινεσότα και Όσλο.
Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, της Νορβηγικής Ακαδημίας, της Academia Europaea, της Ρωσικής Ακαδημίας της Φύσης, της International Academy of Astronautics και άλλων επιστημονικών Ιδρυμάτων. Εταίρος (Fellow) του Institute of Physics (Ηνωμένο Βασίλειο) και Ισόβιο Μέλος της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης, η οποία τον τίμησε με τη διάκριση του Αριστείου του Ειδήμονα Κριτή το 1998.
Έχει τιμηθεί με το Παγκόσμιο Βραβείο Όζοντος του Προγράμματος Περιβάλλοντος του ΟΗΕ (1997), το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φυσικών Βαλκανικής Ένωσης Φυσικών για το Περιβάλλον (2006), Εύφημο μνεία από το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του ΟΗΕ το 1995 και το 1998 για τη συνεισφορά του στις επιστημονικές Εκθέσεις του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ και το 2008 τιμητική διάκριση για τη συνεισφορά του στο έργο της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), η οποία τιμήθηκε εξ ημισείας με το Νόμπελ Ειρήνης το 2007. Έχει τιμηθεί με Διάκριση από τον Υπουργό Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας (2008), Διάκριση από τη Ρωσική Ακαδημία της Φύσης (2009), με το Χρυσό
Μετάλλιο της Πόλεως της Θεσσαλονίκης (2009), με τον τίτλο του Επιτίμου Δημότη Μεγάρων (2010), με το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών (2010), με Διάκριση από το Υπουργείο Παιδείας της Αραβικής Δημοκρατίας και το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου (2010) κ.α. Οι προσπάθειές του και των συνεργατών του στην αποκατάσταση κτιρίων στο Λόφο των Νυμφών και η δημιουργία του Μουσείου Γεωαστροφυσικής και του Γεωαστροφυσικού Περιπάτου τιμήθηκαν με το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Europa Nostra 2010».
Δημοσιεύσεις
Έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες επιστημονικές εργασίες στη διεθνή βιβλιογραφία και επιστημονικά συγγράμματα. Έχει εκλεγεί δύο φορές Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Όζοντος της Διεθνούς Ενώσεως Μετεωρολογίας και Ατμοσφαιρικών Επιστημών (IAMAS), Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της Διεθνούς Ενώσεως Γεωδαισίας και Γεωφυσικής, Καθηγητής της Έδρας UNESCO Φυσικών Καταστροφών, Πρόεδρος του Μαριολοπουλείου Καναγκινείου Ιδρύματος Επιστημών Περιβάλλοντος και έχει διατελέσει ή διατελεί μέλος εθνικών και διεθνών επιστημονικών Επιτροπών κύρους στην ΕΕ και στον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό. Έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το Οκτώβριο του 2013, ανέλαβε τη διεύθυνση της ελληνικής έκδοσης του National Gepgraphic.
Τα τελευταία 30 χρόνια ο Χρήστος Ζερεφός έχει ιδρύσει ή συνιδρύσει από το μηδέν τα εξής Επιστημονικά
Ερευνητικά Κέντρα:
(1) Tο Κέντρον Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών (υπό την
εποπτεία του αειμνήστου Ακαδημαϊκού Η. Μαριολόπουλου, 1978)
(2) Το Εργαστήριον Φυσικής της Ατμοσφαίρας του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ (1981)
(3) Το Παγκόσμιο Κέντρο Χαρτογράφησης Όζοντος του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού του
ΟΗΕ (1991)
(4) Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη «Φυσική του Περιβάλλοντος» του ΑΠΘ (1991)
(5) Το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας
Αθηνών (2003)
(6) Την Έδρα UNESCO για τις Φυσικές Καταστροφές στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (2006)
(7) Το Μουσείον Γεωαστροφυσικής στο Μέγαρον Σίνα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (2008)
(8) Το Navarino Environmental Observatory (NEO) στη Μεσσηνία (2012).
Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση