GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη δημιουργία ενός πρότυπου αθλητικού χώρου για νέους και αθλητές του skateboard και του ΒΜΧ race, προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, μεταξύ στελεχών της Δημοτικής Αρχής κ...

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, μεταξύ στελεχών της Δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και... εκπροσώπων των επαγγελματιών και αθλητών από το χώρο του skateboard και του ΒΜΧ race.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Δήμου ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Πέππας, και Δημήτρης Σμυρνής, και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καρλαύτης, και υπηρεσιακοί παράγοντες. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία των δύο πλευρών προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή ενός πρότυπου αθλητικού χώρου, που θα καλύπτει τις ανάγκες τόσο των νέων ανθρώπων όσο και των αθλητών του skateboard και του ΒΜΧ.

Ο αθλητικός χώρος θα δημιουργηθεί στο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου που βρίσκεται δίπλα στο Ο.Α.Κ.Α. επί της Αμαρουσίας Αρτέμιδος.

Αφού παρουσιάστηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου το σχέδιο διαμόρφωσης του οικοπέδου σε πλατεία και χώρο παιδικής χαράς και πρασίνου, συμφωνήθηκε από όλες τις πλευρές πως σε τμήμα του συγκεκριμένου ακινήτου θα διαμορφωθεί ένας κατάλληλος χώρος, σύμφωνα με τις τεχνικές υποδείξεις των αθλητών και επαγγελματιών, που θα καλύπτει τις ανάγκες τους. Ενώ στο υπόλοιπο τμήμα του ακινήτου θα κατασκευαστεί η πλατεία και η παιδική χαρά που θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Με την παρέμβαση αυτή, που θα χρηματοδοτηθεί 100% από ιδιώτη χορηγό, για πρώτη φορά στο Δήμο Αμαρουσίου θα υπάρξει ένας κατάλληλος και λειτουργικός χώρος, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που επιθυμούν οι χρήστες και αθλητές του skateboard αλλά και των BMX ποδηλάτων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της τεχνικής υπηρεσίας, η κατασκευή της νέας πλατείας και του αθλητικού χώρου επί της Αμαρυσίας Αρτέμιδος θα έχει ολοκληρωθεί έως το Μάρτιο του 2014. Μέχρι να γίνει αυτό, συμφωνήθηκε να εξεταστεί η προσωρινή λύση διαμόρφωσης ενός χώρου για skateboard και BMX στο οικόπεδο που βρίσκεται πάνω από την πλατεία Ηρώων και χρησιμοποιείται σήμερα ως χώρος στάθμευσης.

Με τη λύση αυτή θα μπορέσουμε και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των νέων που θέλουν να ασχοληθούν με το skateboard, αλλά και να προχωρήσουν από πλευράς Δήμου άμεσα οι αναγκαίες εργασίες ανακατασκευής της Πλατείας Ηρώων και η δημιουργία μιας νέας παιδικής χαράς όπως έχουν προγραμματιστεί, ώστε και ο χώρος αυτός να αποδοθεί στους κατοίκους και στις οικογένειες της πόλης, πιο όμορφος, πιο πράσινος και περισσότερο λειτουργικός και φιλόξενος.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, υπογράμμισε: «Είμαστε ως Διοίκηση σε διαρκή διάλογο με την τοπική κοινωνία, ακούμε τις απόψεις τους, συνεργαζόμαστε μαζί τους και υλοποιούμε έργα και παρεμβάσεις, που η πόλη χρειάζεται. Μαζί με τους πολίτες και ιδιαίτερα μαζί με τη νέα γενιά του Αμαρουσίου. Τόσο η κατασκευή της νέας πλατείας στην Αμαρυσίας Αρτέμιδος με τον πρότυπο αθλητικό χώρο για skateboard, όσο και η ανακατασκευή της πλατείας Ηρώων, υπηρετούν το όραμα της Διοίκησης του Δήμου για μια πόλη φιλική και ανθρώπινη, για μια πόλη που αγκαλιάζει τη νέα γενιά και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την αναψυχή και την άθλησή τους».

1 σχόλιο

  1. Όλα τα είχαμε αυτό μας έλειπε για να γίνει το Μαρούσι υποδειγματικός δήμος. Βρε για συνέλθετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση