GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε Κίνα και Ρωσία εισέρχεται η Vivartia

Του Γιώργου Μανέττα Πολύ κοντά στην υπογραφή νέων συμφωνιών για την επέκτασή της σε νέες αγορές του εξωτερικού βρίσκεται η Vivartia, η ...


Του Γιώργου Μανέττα

Πολύ κοντά στην υπογραφή νέων συμφωνιών για την επέκτασή της σε νέες αγορές του εξωτερικού βρίσκεται η Vivartia, η οποία συνεχίζει την προσπάθεια περαιτέρω διεθνοποίησης των εργασιών της. Όπως δήλωσε χθες σε δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Γιάννης Αρτινός, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη οι τελικές διαπραγματεύσεις με πολλούς υποψηφίους συνεργάτες από την Κίνα, την Ρωσία και τη Νότια Αφρική και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως πολύ σύντομα θα ολοκληρωθούν θετικά. Οι συμφωνίες αυτές, διευκρίνισε ο ίδιος, αφορούν στον τομέα της εστίασης με τα καταστήματα Goody's, Everest, Flocafe και La Parteria αλλά και στον τομέα των γαλακτοκομικών, όπου η Vivartia μετά τη συμφωνία με την αραβική Exeed Industries ενίσχυσε τις διεθνείς διασυνδέσεις της.

Ο κ. Αρτινός σημείωσε πως το ενδιαφέρον των ξένων για ελληνικά προϊόντα και ελληνικά εμπορικά σήματα είναι αυξημένο, ενώ αποκάλυψε ότι πολλές γαλακτοβιομηχανίες έχουν χτυπήσει την πόρτα της Vivartia για συνεργασία είτε εμπορική είτε παραγωγική στο τομέα του «ελληνικού γιαουρτιού».

Στο πλαίσιο αυτό, δεν απέκλεισε τη δημιουργία δεύτερου εργοστασίου στο εξωτερικό μετά από αυτό στο Αμπου Ντάμπι. Απώτερος στόχος όλων των παραπάνω προσπαθειών, συμπλήρωσε, είναι οι διεθνείς πωλήσεις του ομίλου να φθάσουν στο 25% την επόμενη διετία. Μέσα στους επόμενους 12 μήνες προγραμματίζεται να λειτουργήσουν 14 νέα σημεία Goody's, Everest και Flocafe σε Λευκορωσία, Κόσοβο, Σκόπια, Μαυροβούνιο και Λιβύη.

Την ίδια ώρα, εξίσου δυναμικά είναι τα σχέδια στην Ελλάδα, όπου παρά την κάμψη της κατανάλωσης εξακολουθεί να παρουσιάζει ευκαιρίες. Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε από την 1η Νοεμβρίου να κάνει πιο δελεαστικά τα κίνητρα για όσους νέους επιχειρηματίες θέλουν να ενταχθούν στο σύστημα δικαιόχρησης των Goody's, Everest, Flocafe και La Pasteria αλλά και στους υφιστάμενους συνεργάτες που θα ανακαινίσουν τα καταστήματά τους, με στόχο να δώσει περισσότερη ώθηση στην ανάπτυξη του δικτύου της.

Συγκεκριμένα, στους νέους franchisees η προμήθεια εισόδου γίνεται μηδενική, ενώ τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος (royalties) καθορίζονται στο 2% τον πρώτο χρόνο και σε 4% για τον δεύτερο. Ο διευθύνων σύμβουλος του κλάδου εστίασης της Vivartia, Θανάσης Παπανικολάου υπογράμμισε ότι έως το τέλος του 2014 θα έχουν ανοίξει 30 νέα καταστήματα και θα δημιουργηθούν 300 με 500 νέες θέσεις εργασίας πανελλαδικά. Επισήμανε τέλος ότι από την 1η Νοεμβρίου αλλαγές θα υπάρξουν στο μενού και στην εικόνα των καταστημάτων Goody's, ενώ σταθερές αξίες παραμένουν η υψηλή ποιότητα και οι ανταγωνιστικές τιμές.

1 σχόλιο

  1. ΠΟΙΑ; Η ΒΙΒΑΡΤΙΑ;
    ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΓΑΛΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩ.
    ΑΝΤΕ ΡΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση