GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αύξηση 15% των Ρώσων τουριστών υγείας το 2014 στην Ελλάδα

Ψήφο εμπιστοσύνης δίνουν οι Ρώσοι στον ελληνικό τουρισμό υγείας με την αύξηση από τη ρωσική αγορά προς την Ελλάδα να θεωρείται δεδομένη ...

Ψήφο εμπιστοσύνης δίνουν οι Ρώσοι στον ελληνικό τουρισμό υγείας με την αύξηση από τη ρωσική αγορά προς την Ελλάδα να θεωρείται δεδομένη για το 2014 και να υπολογίζεται στο 15%. Συνολικά, η ρωσική αγορά που σχετίζεται με... τον ιατρικό τουρισμό ανέρχεται σε 300.000 τουρίστες περίπου, με ετήσιο ρυθμό αύξησης κατά 20%, ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά της είναι παρατείνεται όλο το χρόνο και αφορά τουρίστες κυρίως υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων. Την ίδια στιγμή οι εκτιμήσεις για εφέτος συνολικά όσον αφορά τους επισκέπτες από τη Ρωσία κάνουν λόγο για περίπου 1,2 εκατομμύρια, έναντι περίπου 250.000 – 270.000 επιβάτες πριν από τέσσερα χρόνια, ήτοι μία αύξηση σαν χώρα περίπου 1 εκατομμύριο επισκέπτες στην τετραετία. 

Τα νούμερα αυτά επιβεβαιώθηκαν και στο 2ο Greek Medical & Health Tourism Workshop στη Μόσχα, τη δεύτερη πρωτοβουλία προβολής του Τουρισμού Υγείας στη Ρωσία το 2013, που διοργάνωσε η εταιρεία Tourism Today σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα και τον Σύνδεσμο Tour Operator της Ρωσίας (ATOR). Hδη, η ρωσική πλευρά έκλεισε τα πρώτα συμβόλαια με ελληνικά ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ενώ επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Thermal Spa και τα κέντρα ευεξίας της χώρας. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 792 επαγγελματικές συναντήσεις, από το σύνολο των 276 επισκεπτών, η πλειονότητα των οποίων αποτελείτο από Facilitators, Tour Operators, ταξιδιωτικά γραφεία, ενώ παρευρέθησαν και 21 εκπρόσωποι των κορυφαίων ασφαλιστικών εταιρειών της Ρωσίας.

Κοινό τόπο αποτέλεσε η αμοιβαία διακρατική διάθεση συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού υγείας, απόρροια του γεγονότος ότι υπάρχει ισχυρό ρεύμα Ρώσων τουριστών το 2013 προς την ελληνική αγορά, τάση η οποία θα συνεχιστεί και το 2014. Ο αν. υπουργός Τουρισμού της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Ρωσίας και αρμόδιος για τον εξερχόμενο τουρισμό, Grigory Sarishvili ανέφερε μάλιστα ότι οι τιμές στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές στο κλάδο υγείας, προοπτική που αναμένεται να επιφέρει έτι περαιτέρω ζήτηση στον προορισμό, ενώ ζήτησε από την ελληνική πλευρά, την ενίσχυση του Brand του τουρισμού υγείας της Ελλάδας στη Ρωσία και το 2014, εκτιμώντας ότι η χώρα μας μπορεί να γίνει ο αγαπημένος προορισμός των Ρώσων και για προγράμματα αποκατάστασης και ευεξίας.

Η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Tour Operators της Ρωσίας Maya Lomidze ανέφερε ότι η Ελλάδα εμπλουτίζοντας το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της υποδηλώνει το ενδιαφέρον της για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και την προσέλκυση τουριστών υψηλού βαλαντίου.
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση