GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απώλειες 150 εκατ. ευρώ το χρόνο από παράνομες μεταφορές

Δημόσια έσοδα από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές που ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ το χρόνο χάνει το ελληνικό Δημόσιο από τις παράνομες μ...

Δημόσια έσοδα από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές που ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ το χρόνο χάνει το ελληνικό Δημόσιο από τις παράνομες μεταφορές, σύμφωνα τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Ελλάδας, Απόστολο Κενανίδη, που μίλησε για παταγώδη αποτυχία της απελευθέρωσης του επαγγέλματος του αυτοκινητιστή.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα η παράνομη μεταφορά έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας και σ' αυτό συμβάλλει και η ανυπαρξία ουσιαστικών ελέγχων στα εθνικά δίκτυα», ανέφερε ο κ. Κενανίδης και κάλεσε την Πολιτεία να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να προχωρήσει σε αποτελεσματικούς και ουσιαστικούς ελέγχους στα σημεία εισόδου της χώρας για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, εκτός από τις απώλειες από φόρους και εισφορές, «η αντίστοιχη απώλεια στο εθνικό εισόδημα υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ».

Ο κ.Κενανίδης σημείωσε πως η Ομοσπονδία δεν ήταν και δεν είναι αντίθετη στην απελευθέρωση αλλά για να φέρει αυτή αποτελέσματα θα πρέπει να γίνει με στόχευση και κανόνες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΟΦΑΕ, τρία χρόνια μετά την άρση των περιορισμών, πάνω από το 60% των μεταφορών πραγματοποιούνται από ξένους μεταφορείς ή από Έλληνες μεταφορείς που έχουν μεταφέρει την έδρα τους σε άλλη χώρα (Βουλγαρία, Γερμανία, Κύπρο κ.λπ.) και από αυτές τις μεταφορές το 80% είναι παράνομες (δεν έχουν τα νομιμοποιητικά έγγραφα για μεταφορά, δεν πληρούν τα οχήματα τους κανόνες ασφαλείας κ.λπ.).

Παράλληλα, έχει εκτιναχθεί στα ύψη η ανεργία στον κλάδο, ενώ και αυτοί που έχουν σήμερα «εργασία» δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν ακόμη και ασφαλιστικές εισφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση