GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θετικά τα μηνύματα στα ξενοδοχεία για το 2014

Την επόμενη χρονιά περιμένουμε αύξηση επισκεπτών από την Ρωσία 15% και από Γαλλία, Βρετανία και Σκανδιναβικές Χώρες 10%. Η αγορά της...


Την επόμενη χρονιά περιμένουμε αύξηση επισκεπτών από την Ρωσία 15% και από Γαλλία, Βρετανία και Σκανδιναβικές Χώρες 10%. Η αγορά της Γερμανίας βρίσκεται...

σε φάση επανεκκίνησης και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα

Θετικά είναι τα πρώτα στοιχεία που καταγράφει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος σχετικά με την πορεία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος για το 2014, τα οποία ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια παρουσίασης έρευνας του ΞΕΕ σε συνεργασία με τις εταιρείες TNS Icap και Quantos. Ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης τόνισε πως οι προβλέψεις για την επόμενη χρονιά από τις αγορές-κλειδιά σημειώνουν αύξηση και ειδικότερα από την Ρωσία 15% και από Γαλλία, Βρετανία και Σκανδιναβικές Χώρες 10%. Ειδικά για την αγορά της Γερμανίας ο κ. Τσακίρης ανέφερε πως βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Επίσης ενδεικτικό των προσδοκιών από τις Σκανδιναβικές χώρες αποτελεί το γεγονός ότι η SAS προγραμματίζει την ενεργοποίηση 25 νέων δρομολογίων προς τη χώρα μας.

Πάντως ο πρόεδρος του ΞΕΕ τόνισε με έμφαση πως το 2014 αποτελεί μια κρίσιμη χρονιά για την τουριστική ανάκαμψη της χώρας καθώς καλούμαστε να ξεπεράσουμε την επιτυχία του 2013 και συγχρόνως να παγιώσουμε την τάση ανόδου που παρουσιάζει ο ελληνικός τουρισμός.

Το 75% των εσόδων

Σύμφωνα πάντως με την έρευνα το 75% των συνολικών εσόδων του τουρισμού τον Αύγουστο του 2013 προερχόταν από πελάτες που διέμειναν στα ελληνικά ξενοδοχεία. Πρώτη περιφέρεια σε έσοδα και διανυκτερεύσεις είναι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ η Κεντρική Μακεδονία μολονότι είναι πρώτη σε αφίξεις δηλαδή σε αριθμό επισκεπτών, αποτελεί την ουραγό περιφέρεια σε σχέση με τα παραγόμενα τουριστικά έσοδα της. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης, τα στοιχεία της έρευνας αποδεικνύουν ότι οι αριθμοί των αφίξεων δεν αντικατοπτρίζουν την εικόνα του ελληνικού τουρισμού και το ζητούμενο είναι οι διανυκτερεύσεις και τα έσοδα.

Τι δείχνει η έρευνα για τις δαπάνες
Σημαντική είναι η συμβολή του ξενοδοχειακού κλάδου στα έσοδα του ελληνικού τουρισμού, σύμφωνα με την έρευνα, καθώς το 75% των συνολικών εσόδων του τουρισμού τον Αύγουστο του 2013 προερχόταν από πελάτες που διέμειναν στα ελληνικά ξενοδοχεία.

Τον Αύγουστο επισκέφτηκαν τη χώρα μας περίπου 3,9 εκατ. επισκέπτες, οι οποίοι δαπάνησαν 2,5 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι το 22% των ετήσιων επισκεπτών ήλθαν στην χώρα μας τον Αύγουστο και εισπράξαμε, την ίδια περίοδο, το 21,6% των ετήσιων εσόδων.

Η υψηλότερη μέση ημερήσια κατανάλωση ανά διανυκτέρευση (96,4 ευρώ) παρατηρείται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, και η χαμηλότερη αντίστοιχη μέση κατανάλωση παρατηρείται στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας (50,4 ευρώ), όπου παρουσιάζεται μειωμένη στο μισό σε σχέση με του Ν. Αιγαίου.

Παρατηρείται επίσης, αύξηση στο 35% του μεριδίου των επισκεπτών της Ελλάδας από χώρες εκτός ΕΕ, το μήνα Αύγουστο. Οι προερχόμενοι από χώρες της Ε.Ε. εξακολουθούν σε ποσοστό 65% να αποτελούν την κυριότερη δεξαμενή πελατών μας.

Παράλληλα το 25% περίπου των επισκεπτών μας, ταξιδεύει στην Ελλάδα οδικώς, με πρώτη εθνικότητα σε αυτή την κατηγορία επισκεπτών, κατοίκους των Σκοπίων. Στην έρευνα που υλοποιείται συμπληρωματικά και σε εναρμόνιση με την Ετήσια Έρευνα Συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος, συμμετείχαν 5.383 τουρίστες οι οποίοι απάντησαν σε σχετικά ερωτηματολόγια τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Στόχος του ΞΕΕ είναι, με την ολοκλήρωσή της, η έρευνα Συνόρων για τα βασικά μεγέθη του Ελληνικού Τουρισμού, να παρέχει νέα επίπεδα πληροφόρησης για την τουριστική πολιτική και τους εντεταλμένους φορείς και αρχές.

3,9 εκατ. επισκέπτες
Τον Αύγουστο επισκέφτηκαν τη χώρα μας περίπου 3,9 εκατ. επισκέπτες, οι οποίοι δαπάνησαν 2,5 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι το 22% των ετήσιων επισκεπτών ήλθε στη χώρα μας τον Αύγουστο και εισπράξαμε, την ίδια περίοδο, το 21,6% των ετήσιων εσόδων μας.

Η υψηλότερη μέση ημερήσια κατανάλωση ανά διανυκτέρευση (96,4 ευρώ) παρατηρείται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, και η χαμηλότερη αντίστοιχη μέση κατανάλωση παρατηρείται στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας (50,4 ευρώ), μειωμένη στο μισό σε σχέση με το Ν. Αιγαίο. e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση