GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η «Γενεύη 2» στο επίκεντρο τηλεφωνικής επαφής Πούτιν-Άσαντ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ Αλ Άσαντ, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Η συν...

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ Αλ Άσαντ, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Η συνομιλία αυτή έγινε «κατόπιν πρωτοβουλίας της ρωσικής πλευράς», διευκρίνισε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του, στην οποία επισήμανε ότι αυτή αφορούσε την προετοιμασία της διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης για την Συρία, της ονομαζόμενης «Γενεύη 2», την εξάρθρωση του συριακού χημικού οπλοστασίου και την ανθρωπιστική κατάσταση στη χώρα.

"Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επικεντρώθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ρωσία με τους εταίρους της για να προετοιμάσει την διεθνή διάσκεψη 'Γενεύη 2' και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία του Μπασάρ αλ Άσαντ να αποστείλει στην διάσκεψη αυτή μια συριακή κυβερνητική αντιπροσωπεία», πρόσθεσε το Κρεμλίνο.

Κατά την συνομιλία αυτή «εκφράστηκε η ελπίδα οι κύριες οργανώσεις της αντιπολίτευσης να δείξουν μια εποικοδομητική προσέγγιση και να πάρουν μέρος στην διάσκεψη», σημείωσε επίσης η ρωσική προεδρία.

Όσον αφορά την διάλυση του συριακού χημικού οπλοστασίου, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε «την ικανοποίησή του όσον αφορά την συνεργασία που επετεύχθη ανάμεσα στις συριακές αρχές και την αποστολή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) και τον ΟΗΕ».

Παράλληλα όσον αφορά την ανθρωπιστική κατάσταση, «ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τις πληροφορίες για την συστηματική δίωξη από τους εξτρεμιστές χριστιανών κι άλλων που ανήκουν σε θρησκευτικές μειονότητες».

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε επίσης «την ελπίδα ότι η συριακή κυβέρνηση θα κάνει κάθε τι δυνατό για να ελαφρύνει τα βάσανα του άμαχου πληθυσμού και για να αποκατασταθεί η ειρήνη μεταξύ των θρησκειών».

"Ο Μπασάρ αλ Άσαντ ευχαρίστησε την ρωσική ηγεσία για την βοήθεια και την υποστήριξη που έχει προσφέρει στον συριακό λαό», κατέληξε το Κρεμλίνο, σημειώνοντας ότι «οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την βούλησή τους να αναπτύξουν περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις».

Πηγή: AMΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση