GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη σύνταξη βγαίνει ο πρίγκιπας Κάρολος

Σήμερα ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας γίνεται 65 ετών. Και πλέον, σύμφωνα με τα ισχύοντα στο βρετανικό ασφαλιστικό σύστημα, αρχίζει...


Σήμερα ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας γίνεται 65 ετών. Και πλέον, σύμφωνα με τα ισχύοντα στο βρετανικό ασφαλιστικό σύστημα, αρχίζει να ετοιμάζει τα απαραίτητα έγγραφα για να βγει στη σύνταξη. Ωστόσο πρόκειται για έναν άνθρωπο που ακόμη δεν έχει αρχίσει να κάνει τη δουλειά για την οποία γεννήθηκε.
Ο Κάρολος από τα 65 χρόνια της ζωής του, τα 61 βρίσκεται στην αναμονή προκειμένου να γίνει βασιλιάς. Ο μεγαλύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ είναι κληρονόμος του θρόνου από την ώρα που η μητέρα του έγινε μονάρχης, το 1952, όταν ο ίδιος ήταν τεσσάρων ετών.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναμονή γαλαζοαίματου στη βρετανική ιστορία, ξεπερνώντας κατά δύο χρόνια το γιο της βασίλισσας Βικτόρια, Εδουάρδο. Ο Κάρολος γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1948, είναι ο μεγαλύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου. Είναι ο πρώτος στη σειρά διαδοχής στον θρόνο 16 ανεξαρτήτων κυρίαρχων κρατών.
Πρόκειται για το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Τζαμάικα, τα Μπαρμπάντος, τις Μπαχάμες, τη Γρενάδα, την Παπούα Νέα Γουϊνέα, τα Νησιά του Σολομώντα, το Τουβαλού, τη Σάντα Λουτσία, τους Σαιντ Κιτς και Νέβις. Επίσης, είναι ο διάδοχος στη θέση του Ανώτατου Κυβερνήτη της Εκκλησίας της Αγγλίας.
Στις 29 Ιουλίου 1981 παντρεύτηκε τη λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ και απέκτησαν δύο παιδιά: Τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, Δούκα του Κέμπριτζ, και τον πρίγκιπα Χάρι. Στις 8 Απριλίου 2005 παντρεύτηκε σε δεύτερο γάμο, την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, δούκισσα της Κορνουάλης.
Οπως αναφέρει το Associated Press, εκπρόσωποι του παλατιού επισημαίνουν ότι ο Κάρολος θα δώσει τη σύνταξή του σε ίδρυμα που φροντίζει ηλικιωμένους. Πρόκειται για περίπου 110 λίρες την εβδομάδα, χάρη στη θητεία του στο Βασιλικό Ναυτικό και την εθελοντική εργασία που έχει κάνει.
ΠΗΓΗ: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση