GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από το σταφιδόψωμο στα κουάρκ

Μία ασυνήθιστη επιστημονική θεατρική παράσταση με τίτλο “Ατομικοί διάλογοι: Από το σταφιδόψωμο στα κουάρκ” θα παρουσιάσει η ομάδα...



Μία ασυνήθιστη επιστημονική θεατρική παράσταση με τίτλο “Ατομικοί διάλογοι: Από το σταφιδόψωμο στα κουάρκ” θα παρουσιάσει η ομάδα Famelab την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις 21:00, στον χώρο «The Hub Events». Πρόκειται για τη συναρπαστική ιστορία μιας γενιάς φυσικών επιστημόνων που κατάφεραν να ανακαλύψουν τι κρύβεται μέσα στο άτομο και, έτσι, να αλλάξουν τον τρόπο που οι άνθρωποι βλέπουν πλέον τον κόσμο.
Η παράσταση – με ελεύθερη είσοδο – πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επιστημονικών διαλέξεων “Hub Science”, σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο, οι οποίες αποσκοπούν στην παρουσίαση των φυσικών και κοινωνικών επιστημών με πρωτότυπο και εύληπτο τρόπο.
Στο θεατρικό έργο “Ατομικοί διάλογοι: Από το σταφιδόψωμο στα κουάρκ” παρουσιάζονται με απλό τρόπο οι καθοριστικές ιστορικές στιγμές από την αναβίωση και την εδραίωση της ατομικής θεωρίας στις αρχές του εικοστού αιώνα. Μεταξύ άλλων, επί σκηνής θα εμφανιστούν οι διάσημοι φυσικοί Άλμπερτ Αϊνστάιν, Έρνεστ Ράδερφορντ, Έρβιν Σρέντιγκερ, Τζ.Τόμσον, Νιλς Μπορ κ.α.
Στην παράσταση δίνονται απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως τι σχέση έχει ένα ηλεκτρόνιο με μία σταφίδα, ποιό ήταν το πείραμα που άλλαξε όλα τα δεδομένα της φυσικής σχετικά με τη δομή του ατόμου, τι κρυβόταν πίσω από τις ανακαλύψεις του ζεύγους Κιουρί, τι είναι τα κβαντικά άλματα και τι εννοούμε όταν λέμε ότι στο φως συνυπάρχει το σωματίδιο με το κύμα.
Η ομάδα του Famelab αποτελείται από νέους και ορεξάτους επιστήμονες που έχουν αναδειχθεί στον ομώνυμο διεθνή επιστημονικό διαγωνισμό, ο οποίος διοργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, με σκοπό την ανάδειξη νέων ταλέντων στην επικοινωνία της επιστήμης. Το 2012, η ίδια ελληνική ομάδα ανέβασε την επιτυχημένη θεατρική παράσταση “The CSI Science: Έγκλημα στο Εργαστήριο” και φέτος παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή, που πρωτοπαρουσιάστηκε στη «Βραδιά του Ερευνητή 2013».
Το σενάριο και η αφήγηση είναι της Άννας Χριστοδούλου, η σκηνοθεσία του Κώστα Βρεττού και η πρωτότυπη μουσική του Αλέξανδρου Λουκά.
Ημέρα και ώρα:
Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις 21:00
The Hub Events – Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, Αθήνα. Τηλ. 210 3411009
Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση