GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέλος οι ουρές στις Εφορίες - Πως θα γίνονται πλέον οι πληρωμές

Σχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής έχει στα σκαριά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Το σχέδιο περιλαμβάνει την κατάργηση των τα...

Σχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής έχει στα σκαριά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Το σχέδιο

περιλαμβάνει την κατάργηση των ταμείων στις ΔΟΥ, συνεπώς και την κατάργηση των ατελείωτων ουρών. Οι πληρωμένες πλέον θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Μέσα στους επόμενους τρεις μήνες αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία ειδικές εφαρμογές για:

-την ηλεκτρονική υποβολή των μισθωτηρίων συμβολαίων

-το ηλεκτρονικό παράβολο

-την εξ' αποστάσεως εξόφληση του συνόλου των παρακρατούμενων φόρων

-τον αυτόματο συμψηφισμό οφειλών και επιστροφών φόρων

-την υποβολή των συμφωνητικών που συνάπτονται μεταξύ επιτηδευματιών

Επίσης, από τις αρχές του 2014 ενεργοποιείται και η υποχρέωση των επιχειρήσεων να υποβάλλουν αναλυτικές ηλεκτρονικές καταστάσεις με τα έσοδα και τα έξοδά τους.

«Ευελπιστούμε, οι εφαρμογές αυτές να είναι έτοιμες μέχρι το τέλος του έτους ή το αργότερο στις αρχές του 2014 και πρακτικά με τον τρόπο αυτό θα καταργηθεί το ταμείο στις ΔΟΥ» τονίζει σε συνέντευξή του στον ιστότοπο taxheaven.gr ο Χάρης Θεοχάρης.

Στην κατεύθυνση αυτή, μια ουσιαστική βάση δεδομένων η οποία θα αποτελεί και δεξαμενή υποψηφίων φορολογουμένων για έλεγχο, αναμένεται να προκύψει από τις αρχές του επομένου έτους, όταν θα ενεργοποιηθεί η υποχρέωση μηνιαίας ηλεκτρονικής υποβολής καταστάσεων με τις συναλλαγές των επιχειρήσεων, όπως προβλέπει ο νέος Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης.

Πηγή: Τσεκουρατοι | Tsekouratoi

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση