GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάτω τα χέρια από τα πολυιατρεία, τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία!‏

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ, ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ & ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!  Η σημερινή...

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ, ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ & ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ! 


Η σημερινή πραγματικότητα στον χώρο της υγείας μιλάει μόνη της:
Για 3.068.000 ανασφάλιστους δεν προβλέπεται δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες περίθαλψης.
Η φτώχεια αγγίζει ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του λαού και η ανεργία διογκώνεται.
Η προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία έχει αυξηθεί κατά 30% συγκριτικά με την προ μνημονίου περίοδο.
Το 50% των ασθενών δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τα φάρμακα τους.
1 στους 3 ασθενείς αραιώνουν τη συχνότητα λήψης φαρμάκων ώστε να κάνουν οικονομία.
Έχει επηρεασθεί η ψυχική υγεία όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας.
Φροντίζει για το μέλλον μας η κυβέρνηση και ακολουθώντας τις επιταγές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ κλείνει νοσοκομεία, κλείνει πολυιατρεία του ΕΟΠΠΥ και κέντρα υγείας, απολύει εργαζόμενους, μειώνει τις παροχές στους ασφαλισμένους και τις δαπάνες για την περίθαλψη(2,7 δις λιγότερα για την υγεία).
Κινήσεις που εντάσσονται στα πλαίσια του στρατηγικού στόχου που το σύστημα έχει θέσει, να μετατρέψει την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα. Εδώ και αρκετά χρόνια ευνοήθηκε το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο στο χώρο της υγείας ενώ παράλληλα υποβαθμίστηκε το δημόσιο νοσοκομείο. Με βάση τις αποφάσεις του μνημονίου, το καλοκαίρι έκλεισαν 8 νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ δρομολογείται το κλείσιμο δεκάδων άλλων νοσοκομείων σε πόλεις, νησιά και επαρχία. Μεταξύ αυτών που κλείνουν είναι τα ψυχιατρικά νοσοκομεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και το Δρομοκαϊτειο αφήνοντας εκατοντάδες ψυχικά ασθενείς στη μοίρα τους. Ο επόμενος στόχος του υπουργείου είναι οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Έτσι από τις 545 μονάδες υγείας που υπάρχουν σήμερα, 220 αναμένεται να κλείσουν ώστε να υπάρχει μια μονάδα υγείας ανά καλλικρατικό δήμο και ταυτόχρονα θέτει σε διαθεσιμότητα- απόλυση 10.000 περίπου υγειονομικούς και διοικητικούς υπαλλήλους, προσωπικό του ΕΟΠΠΥ.
Ο ΕΟΠΠΥ αλλάζει και από «πάροχος υπηρεσιών υγείας» μετατρέπεται σε « αγοραστή». Αυτό σημαίνει ότι ο ΕΟΠΠΥ δεν θα έχει την υποχρέωση να παρέχει σε όλους περίθαλψη όπως συνέβαινε μέχρι τώρα στη βάση της καθολικότητας του δικαιώματος, του κοινωνικού αγαθού και της αλληλεγγύης. Έτσι αφού μάζεψαν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία σε ένα φορέα, αφού λεηλάτησαν την περιουσία τους τώρα αλλάζουν τα δεδομένα για όλους τους ασφαλισμένους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μελέτη της TASK FORCE μιλάει για υπηρεσίες «οικονομικά προσιτές σε όλους». Θέλουν δηλαδή να ξεριζώσουν από το μυαλό του λαού την έννοια της δωρεάν περίθαλψης και να τον πείσουν ότι αν χρειαστεί υπηρεσίες υγείας θα έχει λίγες και ακριβές επιλογές.
Τη λογική ότι θα πρέπει να πληρώνουμε για την υγεία μας άρχισαν να την καλλιεργούν με το 5ευρω στα τακτικά ραντεβού πριν μερικά χρόνια, συνεχίζουν με το 25ευρω για κάθε νοσηλεία από 1-1-2014 και με το 1 ευρώ που θα πληρώνει ο ασφαλισμένος για κάθε συνταγή στο φαρμακείο (μόνο από αυτό αναμένεται να μπουν στα ταμεία του ΕΟΠΠΥ 66 εκ ευρω). Ενώ η συμμετοχή στο φάρμακο αυξάνεται ακόμη και για τα φάρμακα που παίρνουν οι χρόνια πάσχοντες, ενώ καθημερινά αφαιρούνται φάρμακα από τη λίστα συνταγογραφούμενων.
Σίγουρα δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν. Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ότι κάποιοι θα τα διορθώσουν για μας.
Πρέπει να τους σταματήσουμε. Είμαστε αναγκασμένοι να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!
Είναι απαίτηση του καιρού, η οικοδόμηση ενός ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ των εργαζόμενων στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλισμένων, στους χώρους δουλειάς και γειτονιάς, για να μη κλείσει κανένα κέντρο υγείας, κανένα νοσοκομείο και πολυιατρείο, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
Είναι μονόδρομος για την ζωή μας ο ανυποχώρητος αγώνας για το δικαίωμα στην ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
Είναι καθήκον η υπεράσπιση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς.
Θεσσαλονίκη 25 Νοέμβρη
Τασούλα Γκενίδου (οτα)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση