GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάτρα: Με λαμπρότητα αλλά χωρίς λιτανεία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον Πολιούχο

Χωρίς την λιτάνευση της εικόνας και της τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέου λόγω κακοκαιρίας ολοκληρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι... οι θρησκευτ...

Χωρίς την λιτάνευση της εικόνας και της τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέου λόγω κακοκαιρίας ολοκληρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι...
οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Πολιούχου Αγίου Ανδρέα.

«Δεν συνιστά ευλάβεια να τρέχουμε κατω απο τα μπαλκόνια και να ταλαιπωρούμαστε» είπε ο Μητροπολίτης, προκαλώντας μια σχετική αμηχανία αλλά και δυσαρέσκεια σε ορισμένους από τους πισοτύς, καθώς όλα ήταν έτοιμα για την λιτάνευση και η αναβολή έγινε κυριολεκτικά στο πατά ένα. Παρών στις εκδηλώσεις και ο εορτάζων Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Ανδρέας Κατσανιώτης.

Τουλάχιστον πέντε Αρχιερείς βρέθηκαν στην πόλη μετά από πρόσκληση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, για να παραστούν στον διήμερο εορτασμό του Αγίου Ανδρέα.

Συγκεκριμένα συχοροστάτησαν με τον Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, ο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, ο Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος που κάθε χρόνο τιμά με την παρουσία του την Πάτρα και τον Πολιούχο μας Άγιο Ανδρέα, ο Μητροπολίτης Γλυφάδος κ.κ. Παύλος και ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ.κ. Θεόκλητος.

Το λατρευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 29/11/2013 με τον Μέγα πανηγυρικό εσπερινό ενώ ακολούθησε η νυχτερινή Θεία λειτουργία στις 10 το βράδυ, πάντοτε στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου.

Σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε η πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία και ακολούθησε η Θεία Δοξολογία.
http://patratora.gr

2 σχόλια

  1. Τι σκατά λαμπρότητα είναι αυτή, χωρίς λιτανεία; Οι παλιοί χριστιανοί ρε κωλοπαπάδες έπεφταν στη φωτιά και σείς φοβάστε μη βραχεί η τουαλέτα σας; Ου να μου χαθείτε ψοφίμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άφησαν τον άγιο χωρίς λιτανεία οι αλητοπαπάδες; Φτου σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση