GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Αίγυπτο μεταβαίνει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα επισκεφθεί την Αίγυπτο την Κυριακή για πρώτη φορά από τις 3 Ιουλίου που ο αιγυπτια...

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα επισκεφθεί την Αίγυπτο την Κυριακή για πρώτη φορά από τις 3 Ιουλίου που ο αιγυπτιακός στρατός καθαίρεσε τον ισλαμιστή πρόεδρο της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι, σύμφωνα με το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Το πρακτορείο μετέδωσε επίσης ότι η επίσκεψη του Κέρι στην Αίγυπτο θα διαρκέσει μόνον μερικές ώρες. Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Κάιρο είναι τεταμένες μετά την ανατροπή του Μόρσι.

Σε μια ένδειξη της έντασης αυτής, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν στις 9 Οκτωβρίου ότι θα αναβάλουν την παράδοση αρμάτων μάχης, μαχητικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων και πυραύλων, όπως και την χορήγηση 260 εκατομμυρίων δολαρίων βοήθειας σε ρευστό στην Αίγυπτο εν αναμονή προόδου στη δημοκρατία και στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Κέρι επισκέπτεται την Αίγυπτο μια ημέρα πριν από τη δίκη του Μόρσι και 14 άλλων Αδελφών Μουσουλμάνων με την κατηγορία της υποκίνησης της βίας.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα συναντήσει εξάλλου την Τρίτη τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Βηθλεέμ στο πλαίσιο νέας επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην περιοχή, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση