GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Αναγνωρίσιμη» η σορός του αρχηγού των πακιστανών Ταλιμπάν

Η σορός του επικεφαλής των πακιστανών Ταλιμπάν, Χακιμουλάχ Μεχσούντ, «είναι κατεστραμμένη, αλλά αναγνωρίσιμη», μετά την επίθεση αμερ...


Η σορός του επικεφαλής των πακιστανών Ταλιμπάν, Χακιμουλάχ Μεχσούντ, «είναι κατεστραμμένη, αλλά αναγνωρίσιμη», μετά την επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους εναντίον του οχήματος στο οποίο επέβαινε...
δήλωσε μαχητής του κινήματος.
Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι ο Μεχσούντ και τρεις ακόμη άνδρες σκοτώθηκαν την Παρασκευή στην πόλη Μιρανσάχ, προπύργιο των Ταλιμπάν στο Βόρειο Ουαζιριστάν που γειτονεύει με το Αφγανιστάν.

Ηγετικά στελέχη των Ταλιμπάν δήλωσαν ότι η κηδεία του Μεχσούντ θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ενώ ήδη υπάρχουν διαφωνίες για τον αντικαταστάτη του.

Πολλές φορές στο παρελθόν είχε αναφερθεί ότι ο Μεχσούντ σκοτώθηκε, ωστόσο αργά το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών, αξιωματικοί του στρατού και πηγές των εξτρεμιστών στη χώρα επιβεβαίωσαν πως έχασε τη ζωή του στην επιδρομή που έγινε στην περιοχή του Βόρειου Ουαζιριστάν.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Χακιμουλάχ Μεχσούντ σκοτώθηκε στην επιδρομή του τηλεκατευθυνόμενου», είπε ανώτερος αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το Κίνημα των Πακιστανών Ταλιμπάν είναι μια οργάνωση-ομπρέλα ένοπλων οργανώσεων που είναι χωριστή από τους αφγανούς Ταλιμπάν, αλλά διατηρεί στενή συμμαχική σχέση μαζί τους.

Ο Μεχσούντ είχε αναλάβει την ηγεσία του κινήματος τον Αύγουστο του 2009, όταν σε μια άλλη επιδρομή τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ είχε κοτωθεί ο προηγούμενος ηγέτης και μέντοράς του.

Τέσσερα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι είναι νεκρός, προσθέτοντας ότι ένας σωματοφύλακας και ο οδηγός του ήταν επίσης ανάμεσα στους νεκρούς από την επιδρομή αυτή.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσέφερε 5 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψη του Μεχσούντ, μετά την εμφάνισή του σε ένα αποχαιρετιστήριο βίντεο ενός ιορδανού βομβιστή-καμικάζι ο οποίος είχε σκοτώσει επτά πράκτορες της CIA σε μία βάση στο Αφγανιστάν το 2009. Αμερικανοί εισαγγελείς είχαν ασκήσει ερήμην κατηγορίες σε βάρος του για την εμπλοκή του στην επίθεση αυτή.

1 σχόλιο

  1. Τι κάνουν σήμερα τα Υπουργεία και η κυβέρνηση ; Μήπως ψάχνουν ακόμα τον "βαρύ οπλισμό της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ" ( που αποδείχθηκαν άοπλοι μπροστά στους καλά οπλισμένους τρομοκράτες ) ; Ή ψάχνουν ακόμα τους δολοφόνους των 2 παιδιών στο Ν. Ηράκλειο ; Μήπως ψάχνουν να βρουν κάνα σουγιά ή κάνα κράνος στα γραφεία της Χ.Α ανά την Ελλάδα για να πουν ότι είναι "εγκληματίες" ( τη στιγμή που όλες οι νεολαίες των κομμάτων έχουν και λοστούς και κράνη για αυτοάμυνα, ας ρωτήσουν τι γίνεται στα Πανεπιστήμια εδώ και δεκαετίες και όλοι οι σύνδεσμοι όλων των ομάδων ) ;

    Βάλτε πλάι τα πρωτοσέλιδα των διαπλεκομένων σήμερα, με αυτά την επόμενη ( και τις επόμενες μέρες ) της ( επισης ) άνανδρης δολοφονίας του Φύσσα και συγκρίνετέ τα.

    Όλη η Ελλάδα βλέπει τις ηθικές ευθύνες της στοχοποίησης όλων των μελών της Χ.Α εκ μέρους της κυβέρνησης και των διαπλεκομένων. Τώρα έγινε η στραβή και κυκλοφορεί κείμενο στο διαδίκτυο που η Χ.Α προειδοποιεί ότι θα αποτελέσει στόχο τρομοκρατών από τις 15 Οκτωβρίου, τώρα θα παραιτηθούν ΟΛΟΙ τους, πριν συμβούν ακόμα χειρότερα ; Η ανικανότητα της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει φτάσει την χώρα και τους πολίτες στο χείλος του οικονομικού και κοινωνικού γκρεμού !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση