GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ταξίδι στο χρόνο μέσα από μια σκουληκότρυπα

Η ιδέα της κατασκευής μιας μηχανής που θα ταξιδεύει στο χρόνο έχει αποτελέσει το σενάριο πολλών ιστοριών επιστημονικής φαντασίας. Σύμφωνα...

Η ιδέα της κατασκευής μιας μηχανής που θα ταξιδεύει στο χρόνο έχει αποτελέσει το σενάριο πολλών ιστοριών επιστημονικής φαντασίας.

Σύμφωνα όμως με τη θεωρία της γενικής σχετικότητας του Αϊνστάιν, η οποία εξηγεί πώς λειτουργεί η βαρύτητα στο σύμπαν, ίσως τελικά να μην είναι μια αόριστη φαντασία το πραγματικό ταξίδι στο χρόνο, αναφέρει δημοσίευμα του LiveScience.

Το ταξίδι στο παρελθόν όμως είναι λιγότερο κατανοητό.

Ωστόσο, ο αστροφυσικός Eric W. Davis, από το Διεθνές Ινστιτούτο Εξελιγμένων Ερευνών EarthTech στο Όστιν, ισχυρίζεται ότι ακόμη κι αυτό είναι πιθανό.

Το μόνο που χρειάζεται, λέει «είναι μια σκουληκότρυπα, που είναι ένα θεωρητικό πέρασμα μέσα στο χωρο-χρόνο, που προβλέπεται από τη σχετικότητα».

«Μπορεί κανείς να ταξιδέψει στο μέλλον ή στο παρελθόν μέσα από διαπερατές σκουληκότρυπες στο διάστημα» είπε στο LiveScience.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις για το αν υπάρχουν τέτοιου είδους σκουληκότρυπες, ή θα ανακαλυφθούν ποτέ, όμως το πιο πιθανό είναι να είναι τόσο μικροσκοπικές, που ένας άνθρωπος δε θα μπορούσε να χωρέσει μέσα σε αυτές, πόσο μάλλον ένα διαστημικό αεροσκάφος, προσθέτει το δημοσίευμα.

Ακόμη κι έτσι, ο Davis στη μελέτη του που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αεροναυτικής, στο τεύχος Ιουλίου, υποστηρίζει ότι οι μηχανές του χρόνου και η πιθανότητα ύπαρξης τέτοιας σκουληκότρυπας στο διάστημα θα μπορούσαν να αποτελέσουν το μέσο για ένα ταξίδι στο χρόνο.

Πηγή: www.techzine.gr

1 σχόλιο

  1. Μια ζωή μαλακίες για εντυπωσιασμό.
    Μία θεωρία που δεν προβλέπει τίποτα που μπορεί να πιστοποιηθεί άμεσα και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ 100+ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.
    Σας παρακαλώ όσοι αρχίσετε να μου λέτε ότι η ατομική βόμβα, ή οι μαγνητικοί τομογράφοι ή το GPS είναι αποτέλεσμα αυτής της μαλακισμένης θεωρίας, καλύτερο είναι να διαβάσετε τι εχουν πεί ο Οπενχάιμερ, ο Louis Essen (ατομικο ρολόι), οι κατασκευαστές του GPS κλπ. σχετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση