GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νωρίτερα θα διεξαχθεί το συμβούλιο της «Νέας Φόρτσα Ιτάλια»

Νωρίτερα απ’ ό,τι προγραμματίζονταν αρχικά θα διεξαχθεί το εθνικό συμβούλιο της «Νέας Φόρτσα Ιτάλια», για την επιλογή της ηγετικής ο...


Νωρίτερα απ’ ό,τι προγραμματίζονταν αρχικά θα διεξαχθεί το εθνικό συμβούλιο της «Νέας Φόρτσα Ιτάλια», για την επιλογή της ηγετικής ομάδας του κόμματος.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να συγκαλέσει το συμβούλιο του κόμματος στις 16 Νοεμβρίου, αντί για τις 8 Δεκεμβρίου που είχε αρχικά ορισθεί η συνεδρίαση.

Με την απόφασή του αυτή, ο πρώην πρωθυπουργός προσπαθεί να προλάβει τις εξελίξεις που αφορούν κυρίως την ψηφοφορία στην ολομέλεια της γερουσίας για την αποπομπή του από το σώμα μετά την αμετάκλητη καταδίκη του για φορολογική απάτη. Η κρίσιμη ψηφοφορία έχει ορισθεί για την 27η Νοεμβρίου.

Ο Μπερλουσκόνι προσπαθεί να ενισχύσει το πολιτικό του προφίλ και να αποδείξει ότι το κόμμα του τον θεωρεί ακόμη τον κύριο εκφραστή της δεξιάς.

Ωστόσο, οι εξελίξεις δεν δείχνουν ευοίωνες για τον πρώην πρωθυπουργό. Περίπου σαράντα μέλη της λεγόμενης μετριοπαθούς ομάδας της κεντροδεξιάς ετοιμάζουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένα νέο πολιτικό κείμενο στο οποίο θα επαναβεβαιώνουν τη στήριξη της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα και θα θέτουν οκτώ προγραμματικά σημεία, με στόχο την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας.

«Θεωρούμε ότι η τυχόν αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την γερουσία δεν θα πρέπει να έχει κατ' ανάγκη συνέπεια μια νέα κυβερνητική κρίση», ξεκαθάρισε ο πρώην υπουργός της κεντροδεξιάς Μαουρίτσιο Σακόνι.

«Αν συγκαλέσεις το εθνικό συμβούλιο του κόμματός μας μετά την ψηφοφορία της γερουσίας για την έκπτωσή σου, θα οργανώσεις απλώς την πολιτική σου κηδεία!», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά στον Μπερλουσκόνι ο Ραφαέλε Φίτο, μέλος των «σκληροπυρηνικών» και πρώην περιφερειάρχης της περιοχής της Απουλίας, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση RAI.

Η συντηρητική παράταξη μοιάζει να διχάζεται και πάλι και κανείς δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να αποκλείσει το ενδεχόμενο απόσχισης μέρους της κεντροδεξιάς. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, τα δυο τρίτα του κόμματος φέρονται να πρόσκεινται ακόμη στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενώ το ένα τρίτο συντάσσεται με τον πρώην γραμματέα και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Λέτα, Αντζελίνο Αλφάνο.

Ο Αλφάνο τάσσεται κατά της πολιτικής αστάθειας και στις 2 Οκτωβρίου αποφάσισε να μην υποστηρίξει το Μπερλουσκόνι, ο οποίος είχε αποπειραθεί να στερήσει από την κυβέρνηση την αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Κατά τον πρώην πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Λαού της Ελευθερίας στην βουλή, Φαμπρίτσιο Τσικίτο, η ομάδα των φιλοκυβερνητικών στελεχών της κεντροδεξιάς, δεν αποκλείεται να μην πάρει καν μέρος στο εθνικό συμβούλιο της «Νέα Φόρτσα Ιτάλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση