GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στην Πάτρα

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μεταξύ άλλων την ακύρωση των πολιτικών λιτότητας και την ενίσχυση των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. Δύο...

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μεταξύ άλλων την ακύρωση των πολιτικών λιτότητας και την ενίσχυση των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

Δύο συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Πάτρα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, στις οποίες συμμετείχαν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, γιατροί, ναυτεργάτες, εργαζόμενοι στους δήμους, φοιτητές, άνεργοι, αγρότες κλπ.

Η πρώτη συγκέντρωση, την οποία είχαν οργανώσει το Εργατικό Κέντρο και το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Όπως τόνισαν οι ομιλητές, οι εργαζόμενοι αγωνίζονται και διεκδικούν μεταξύ άλλων την ακύρωση των πολιτικών λιτότητας, την ενίσχυση των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, την επαναφορά της εθνικής συλλογικής σύμβασης, την κατάργηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας και τάσσονται κατά των διαθεσιμοτήτων και των συγκαλυμμένων απολύσεων, μέσω της κινητικότητας.

Η δεύτερη συγκέντρωση, την οποία είχε οργανώσει το ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου. Οι ομιλητές κάλεσαν τους εργαζόμενους σε αγώνα «για την αποτροπή των νέων αντεργατικών μέτρων» και πρόσθεσαν: «Δεν πρέπει να παραδώσουμε τα δικαιώματά μας, ειδικά τώρα που ετοιμάζεται νέος γύρος επίθεσης κατά των εργαζομένων».

Στη συνέχεια, ακολούθησαν πορείες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι οποίες ολοκληρώθηκαν χωρίς απρόοπτα.

Πολλοί ήταν οι έμποροι της Πάτρας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης του συλλόγου να πάρουν μέρος στη σημερινή κινητοποίηση, χαμηλώνοντας τα φώτα και κατεβάζοντας τα ρολά στα καταστήματά τους.

Πηγή: AMΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση