GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εγκαινιάζεται το «καμαρίνι» του Λυκούργου Καλλέργη

Χειρόγραφα, προσωπικά αντικείμενα, βραβεία, μετάλλια, κοστούμια, φωτογραφίες παραστάσεων και κοστούμια από ρόλους - σταθμούς της καριέρας...

Χειρόγραφα, προσωπικά αντικείμενα, βραβεία, μετάλλια, κοστούμια, φωτογραφίες παραστάσεων και κοστούμια από ρόλους - σταθμούς της καριέρας του σπουδαίου ηθοποιού «μετακομίζουν» από τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στο θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση»

Το «καμαρίνι» του Λυκούργου Καλλέργη (1914-2011) θα εγκαινιαστεί- τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου- στο θέατρο Ελεύθερη Έκφραση,. Χειρόγραφα, προσωπικά αντικείμενα, βραβεία, μετάλλια, κοστούμια, φωτογραφίες παραστάσεων, μεταφράσεις και βιβλία του Λυκούργου Καλλέργη -άμεσα συνδεδεμένα με την ιστορία του ελληνικού θεάτρου- δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει την πολύπλευρη καλλιτεχνική και πολιτική δραστηριότητα του αξέχαστου ηθοποιού.

Στο καμαρίνι θα φιλοξενηθούν κοστούμια από ρόλους - σταθμούς της καριέρας του Λυκούργου Καλλέργη, όπως από τον «Βυθό» του Γκόρκι, το «Κοκτέιλ Πάρτυ» του Τ.Σ. Έλιοτ καθώς και φωτογραφίες και δημοσιεύματα από παραστάσεις της «Λαϊκής Σκηνής» της δεκαετίας του '30, του «Θεάτρου Τέχνης», του «Εθνικού Θεάτρου» καθώς και του κινηματογράφου.

Τα εγκαίνια θα γίνουν μαζί με την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του: Πρόκειται για το έργο «Ξανθίππη, η γυναίκα του Σωκράτη» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, σε σκηνοθεσία της Μαίρης Ιγγλέση, με την Τζένη Κολλάρου - Καλλέργη, στο ρόλο της Ξανθίππης. Η παράσταση περιλαμβάνει κινηματογραφημένα πλάνα με τον ίδιο τον ηθοποιό στον ρόλο του Σωκράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση