GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στα νοσοκομεία»

Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο χώρο της υγείας, όσον αφορά τα νοσοκομεία και την κινητικότητα μεταξύ των νοσοκομείων... επανέλαβε ο υπ...

Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο χώρο της υγείας, όσον αφορά τα νοσοκομεία και την κινητικότητα μεταξύ των νοσοκομείων...
επανέλαβε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Απαντώντας δε σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν απολύσεις στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ο υπουργός σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά πρόωρο να πει τι θα γίνει, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η αξιολόγηση στον Οργανισμό.

«Γενικά για το τι θα γίνει στον ΕΟΠΥΥ, θα έχουμε την πλήρη εικόνα όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγησή του και θα μπορούμε, μετά από μακρό διάλογο με όλους τους γιατρούς και τις ενώσεις τους, να παρουσιάσουμε και να συμφωνήσουμε για το πλήρες σχέδιο», είπε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι «όσον αφορά την είδηση για τις 1.370 απολύσεις, δεν ισχύει».

Το θέμα του ΕΟΠΥΥ είναι διαφορετικό, συμπλήρωσε, καθώς,«έχουμε μετακίνηση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Άρα, αν δεν γίνει η αξιολόγηση και δεν έχουμε τα ακριβή κενά ή τις ακριβείς ειδικότητες, ότι και αν σας πω, είναι εξαιρετικά πρόωρο».

Ο υπουργός Υγείας, πάντως, υπογράμμισε ότι από εδώ και μπρος στο ελληνικό δημόσιο θα γίνεται αξιολόγηση και θα δουλεύει με αυτούς που χρειάζεται. «Με την έννοια του ρουσφετιού, δηλαδή κρατάμε κάποιον που δε χρειαζόμαστε, πλέον δεν μπορεί να δουλέψει το ελληνικό δημόσιο. Πως θα δουλεύουμε από εδώ και μπρος; Θα κάνουμε αξιολόγηση. Πόσους και ποιους χρειαζόμαστε. Αυτούς που χρειαζόμαστε, τους κρατάμε. Αυτούς που δεν χρειαζόμαστε, δεν μπορούμε να τους πληρώνουμε και αυτό να σημαίνει ότι θα κόβουμε τις συντάξεις των ανθρώπων για να τους πληρώνουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις φωτογραφίες με τα ράντζα στους διαδρόμους του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», ο υπουργός είπε ότι το θέμα έχει γίνει λίγο «γραφικό», ενώ σε σχέση με το παρελθόν τα ράντζα στο νοσοκομείο είναι μειούμενα.

Ράντζα, είπε, υπήρχαν στην Ελλάδα. «Κακώς υπάρχουν και πρέπει να κάνουμε το παν για να τα μειώσουμε και να τα εξαφανίσουμε. Τώρα να κυνηγάνε με μια φωτογραφική μηχανή πίσω από τους ασθενείς, να δουν ποιος είναι σε ράντζο, είναι λίγο άκομψο. Έχουμε πει ότι η μεταρρύθμιση την οποία κάνουμε, είναι για να λυθούν αυτά τα φαινόμενα. Δεν λύνονται τα προβλήματα σε 24 ώρες. Είμαστε καθ’ οδόν», είπε.

Τέλος ερωτηθείς για το σχόλιο της βουλευτή των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, η οποία, μέσω twitter, χαρακτηρίζει τον υπουργό Υγείας «φασιστάκο»,ο κ. Γεωργιάδης είπε:«Είναι δυνατό να κάνω διάλογο με την κ. Ραχήλ Μακρή; Δεν θα ήταν σοβαρό εκ μέρους μου».

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση