GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μίκα Ιατρίδη: «Προχωρήστε σε ουσιαστική ανακούφιση των πληγέντων, χωρίς καθυστερήσεις»

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη, από τον οποίο ζητά να προβεί σε άμεσες ενέργειες, σε συνεννόησ...


Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη, από τον οποίο ζητά να προβεί σε άμεσες ενέργειες, σε συνεννόηση με τα συναρμόδια Υπουργεία και...

την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να ανακουφιστούν με ουσιαστικό τρόπο οι πληγέντες από την θεομηνία στα Δωδεκάνησα. Με την κατάθεση της ερώτησης, η Βουλευτής Δωδεκανήσου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατέθεσα την Επίκαιρη Ερώτηση προκειμένου ο αρμόδιος Υπουργός να απαντήσει υπεύθυνα και να ενημερώσει τη Βουλή και τους Δωδεκανήσιους για τα μέτρα που θα πάρει για την άμεση και ουσιαστική ανακούφιση των πληγέντων από την πρόσφατη θεομηνία.

Η κατάσταση που βιώνουμε είναι τραγική. Θρηνήσαμε θύματα. Οικογένειες με παιδιά έχουν βρεθεί στο δρόμο, περιουσίες και καταστήματα έχουν καταστραφεί, επιχειρηματίες, επαγγελματίες οδηγοί ταξί, καθώς και ξενοδοχειακές μονάδες έχουν πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η τοπική μας οικονομία αναμένεται να δοκιμαστεί πολύ σκληρά.

Είναι προφανές ότι οι συμπολίτες μας χρειάζονται τη μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια από το κράτος και την κυβέρνηση. Οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις δεν είναι παρά ψίχουλα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών μπορεί και πρέπει να δώσει άμεσες λύσεις σε συνεννόηση με τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικά το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα για προσωρινή αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων των πληγέντων. Αντίστοιχες παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν και για την επίλυση των γραφειοκρατικών ζητημάτων.

Στην αρχική μου δήλωση είπα την πραγματικότητα. Ότι η κυβέρνηση άργησε να δείξει στο ανώτατο δυνατό επίπεδο τη συμπαράσταση της στους πληγέντες. Εύχομαι, όμως, οι αρμόδιοι Υπουργοί, τώρα που έχουν σαφή εικόνα, να προχωρήσουν σε ουσιαστική ανακούφιση των πληγέντων, χωρίς καθυστερήσεις».
-------------------------------------------------------------------

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών
Ο απολογισμός της θεομηνίας που έπληξε τη Ρόδο, την Παρασκευή 22-11-2013, αλλά και την Κάλυμνο και την Ψέριμο είναι τραγικός. Οι Δωδεκανήσιοι θρηνήσαμε την απώλεια τεσσάρων συνανθρώπων μας και βιώνουμε την καταστροφή των περιουσιών εκατοντάδων συμπολιτών μας.

Επειδή το μέγεθος της καταστροφής είναι πολύ μεγάλο. Επειδή τα πρώτα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν επαρκούν στο ελάχιστο για την ανακούφιση των πληγέντων. Επειδή οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών προχωρούν με υπερβολικά αργό ρυθμό. Επειδή οι πληγέντες καλούνται να υποβάλλουν δικαιολογητικά που είναι αδύνατον να βρεθούν, ακριβώς λόγω του μεγέθους της καταστροφής.

Επειδή πολλοί συνάνθρωποι μας δεν μπορούν να μείνουν στα κατεστραμμένα σπίτια τους. Επειδή το οικονομικό εύρος των ζημιών είναι πολύ μεγάλο για να το αντέξουν οι πληγέντες, αλλά και όλη η κοινωνία των Δωδεκανήσων. Επειδή το Υπουργείο Οικονομικών δεν αναμένεται να προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή των υποχρεώσεων των πληγέντων, μια και για την ηγεσία του προέχει η επίτευξη των στόχων του Μνημονίου. Επειδή προβλέπονται πολιτικές από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την περίπτωση φυσικών καταστροφών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί για την ουσιαστική ανακούφιση των πληγέντων και την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών προβλημάτων, που δημιουργούν επιπλέον δυσκολίες;

2. Έχει έρθει σε συνεννόηση με τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, όπως και με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον καλύτερο συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση