GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταγγελία ΠΟΣΠΕΡΤ για απαγόρευση εκπομπής της ΕΡΤ από το Πολυτεχνείο: Απειλήθηκαν οι πρυτανικές αρχές

Ένα απίστευτο μπέρδεμα και ευρύτερη αναταραχή επικρατεί τις τελευταίες ώρες, με φόντο πληροφορία η οποία θέλει την ΕΛΑΣ να μην επιτρ...


Ένα απίστευτο μπέρδεμα και ευρύτερη αναταραχή επικρατεί τις τελευταίες ώρες, με φόντο πληροφορία η οποία θέλει την ΕΛΑΣ να μην επιτρέπει, μέσω απειλών, εκπομπή δελτίου της ΕΡΤ μέσα από το Πολυτεχνείο. Οι καταγγελίες όμως διαψεύδονται κατηγορηματικά
Έτσι περίπου ξεκινά η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ η οποία βλέπει το φως της δημοσιότητας, το βράδυ της Τετάρτης και ανοίγει μία ιδιαίτερα περίεργη ιστορία, καθώς η Ομοσπονδία, ούτε λίγο ούτε πολύ, καταγγέλλει παρέμβαση της Αστυνομίας, άρα και πολιτική απόφαση, για να μην υπάρξει και βγει απεργιακό δελτίο ειδήσεων από το χώρο του ΕΜΠ.
Μάλιστα, γίνεται λόγος και για απειλές της ΕΛΑΣ προς τη Σύγκλητο. Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, η Αστυνομία φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει πως εάν συμβεί κάτι τέτοιο, εάν δηλαδή παραχωρηθεί ο χώρος για να εκπέμψει από εκεί η ΕΡΤ, τότε θα υπάρχει αποκλεισμός της περιοχής και επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.
Επιπλέον, έχει διαρρεύσει η πληροφορία ότι οι φύλακες του Πολυτεχνείου δέχθηκαν "φιλική επίσκεψη" από άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι τους ενημέρωσαν ότι "υπάρχουν πληροφορίες για φορτηγά με μηχανήματα τα οποία ετοιμάζονται ή έχουν μπει ήδη στον χώρο".
Αρχικά, η φήμη διέρρευσε από την επίσημη ιστοσελίδα της "ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ", όπου και αναφέρεται:
"Χθες το βράδυ οι φύλακες του Πολυτεχνείου δέχθηκαν τη "φιλική" επίσκεψη αστυνομικών με πολιτικά οι οποίοι τους ανέφεραν πως "υπάρχουν πληροφορίες ότι φορτηγά με μηχανήματα ετοιμάζονται ή έχουν μπει ήδη στο πολυτεχνείο".
Εντούτοις, η Σύγκλητος δεν έχει βγάλει κάποια ανακοίνωση, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά, ενώ σε επικοινωνία που είχε δημοσιογράφος που καλύπτει εκπαιδευτικό ρεπορτάζ με την Πρυτανεία, του ελέχθη πως δεν έχει υπάρξει τέτοιου είδους επικοινωνία με την Αστυνομία, ούτε έχει ενημερωθεί για ανάλογο συμβάν.
Διαψεύδει κατηγορηματικά η ΓΑΔΑ, άγνοια δηλώνει η Κατεχάκη, κάνουν λόγο "για δημοσιεύματα και μόνο"
Σε απανωτές τηλεφωνικές μας επικοινωνίες τόσο με το υπουργείο, όσο και με τη ΓΑΔΑ, πληροφορηθήκαμε πως:
Δεν έχει υπάρξει καμία τέτοια "παραίνεση" προς την Πρυτανεία και τη Σύγκλητο και πως το θέμα δεν τέθηκε καν στη συζήτηση για τα μέτρα και τη φύλαξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. (υπήρξε σύσκεψη για τον τριήμερο εορτασμό)
Έγινε επίσης γνωστό ότι επίσημα τουλάχιστον τέτοια εντολή δεν υπάρχει, υπάρχουν μόνο τα συνήθη μέτρα φύλαξης, ενώ αρκετοί αξιωματικοί εξέφρασαν άγνοια.
Μάλιστα, ιδιαίτερα υψηλόβαθμος αξιωματικός εξέφρασε μέχρι και συγκρατημένη οργή για τα σενάρια που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες, λέγοντας:

"Δεν έχει δοθεί από τη ΓΑΔΑ καμία τέτοια εντολή και μου προκαλούν μεγάλη εντύπωση αυτά που γράφονται και ανεβαίνουν σε ορισμένα σάιτ τέτοιες μέρες", ενώ συνάδελφός του παρατηρούσε σχετικά:

"Πως είναι δυνατόν κάτι τέτοιο; θα πάμε εμείς έξω από το Ίδρυμα να εμφανιστούμε τέτοιες μέρες, στον εορτασμό του Πολυτεχνείου";
Ωστόσο, το θέμα ήδη απασχολεί τους τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά και πολλά διαδικτυακά μέσα, ενώ έχει λάβει διαστάσεις και στα σόσιαλ μίντια.
Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση