GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόθυμος να βοηθήσει τη Γερμανία για τις υποκλοπές ο Σνόουντεν

Πρόθυμος να «ρίξει φως» στις τηλεφωνικές υποκλοπές της NSA στη Γερμανία, φαίνεται πως είναι ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πρώην τεχνικός σύμβο...

Πρόθυμος να «ρίξει φως» στις τηλεφωνικές υποκλοπές της NSA στη Γερμανία, φαίνεται πως είναι ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πρώην τεχνικός σύμβουλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, όπως ανακοίνωσε ο Κρίστιαν Στρέμπελε μετά τη μυστική συνάντηση που είχε μαζί του χθες. Επίσης παρέδωσε μία επιστολή που απευθύνεται στην Γερμανίδα καγκελάριο,. Άνγκελα Μέρκελ.

«Απέδειξε ότι ξέρει πολλά πράγματα. Είναι πρόθυμος να βοηθήσει ώστε να πέσει 'άπλετο φως' στην υπόθεση της κατασκοπείας» δήλωσε ο Γερμανός βουλευτής των Πρασίνων, Χανς Κρίστιαν Στρέμπελε, μετά τη συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον Σνόουντεν παρουσία δύο δημοσιογράφων.

Δήλωσε επίσης πως ο Σνόουντεν είναι προετοιμασμένος να «έρθει στη Γερμανία για να καταθέσει» εάν οι κατάλληλες συνθήκες το επιτρέψουν, ή να καταθέσει στη Ρωσία.

Πηγή προσκείμενη στο Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, δήλωσε πως ένα ταξίδι στη Γερμανία για τον Σνόουντεν θα ήταν αδύνατον, από τη στιγμή που του έχει χορηγηθεί άσυλο στη Ρωσία από τον περασμένο Αύγουστο.

«Πρακτικά αποκλείεται ο Σνόουντεν να ταξιδέψει εκτός Ρωσίας. Σε αυτή την περίπτωση θα έχανε το καθεστώς πρόσφυγα στο οποίο υπάγεται και θα μπορούσε να παραδοθεί στην Ουάσινγκτον από συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών», αναφέρει πηγή προσκείμενη στο ρωσικό πρακτορείο.

«Την ίδια στιγμή, το γραφείο του Γερμανικού Γενικού Εισαγγελέα, θα μπορούσε να στείλει αντιπροσώπους του στη Ρωσία, ή να θέσει γραπτώς τις ερωτήσεις του στον Σνόουντεν».
Η πηγή ανέφερε επίσης πως θα θέμα θα μπορούσε να διευθετηθεί σε ένα «κατάλληλο διακρατικό επίπεδο».

Ο Στρέμπελε, που είναι μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής που επιβλέπει τις γερμανι9κές μυστικές υπηρεσίες, δήλωσε ότι θα αποκαλύψει το περιεχόμενο της επιστολής του Σνόουντεν, σήμερα Παρασκευή.

ethnos.gr

1 σχόλιο

  1. Έκαναν 30 χρόνια για να βρουν τους τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη, δεν έχουν εξιχνιάσει τόσες τρομοκρατικές οργανώσεις και δολοφονίες ( Μαρφίν, Γκιόλα ) κλπ, και τώρα έχουν την εν ψυχρώ δολοφονία 2 νέων ( άσχετα αν διαφωνεί κανείς εντελώς με το κόμμα τους ή με την ιδεολογία τους )! Και κανένας δεν θα παραιτηθεί ; Κανείς δεν έχει ευθύνες ; Ποιοι θεωρούσαν όλα τα μέλη και τους ψηφοφόρους της Χ.Α ως "εγκληματική οργάνωση" και τους στοχοποίησαν στα μάτια των γνωστών-αγνώστων ; Σήμερα κιόλας θα πρέπει κυβέρνηση και Υπουργός να παραιτηθούν και να πάμε σε πρόωρες εκλογές. Μέσα σε τέτοιο φορομπηχτικό κλίμα και σε κλίμα έντασης-πίεσης προς την Ελληνική Κοινωνία, ο ελληνικός λαός πρέπει να δώσει τη λύση, οδηγώντας σε μονοψήφια νούμερα την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εκτός Βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση